Plate profesorima u skolama, gde pogledati?

Ama bre poenta cele price da ja sad onu zbirku iz matematike imam u malom prstu. Sad sam listao nesto zbirku za gimnazije trebala mi neka matematika tu i tamo :P, i ono uopste nije tesko. Ni predavati ni znati da bi se predavalo BRE.

...sto implicira da je svojevremeno nisi imao u malom prstu - znaci da ti je jasnije, postali jasni.

Posebna je prica sto mislis da je dovoljno znati resiti zadatke da bi predavao matematiku.

ne znam odakle vam to, jer poznajem mladu devojku . pocela da radi prvi put i ima platu ukupno 50 000 i nije razredni staresina... mislim da je to razlicito svuda... od oprtine i od skole..

- - - - - - - - - -

takodje znam ljude koji predaju u stucnim skolama i primaju oko 55 000 platu
Pa laze, nema toliku platu. Ili ima vise od 100% casova.

Plate su za pocetnike oko 45.000, sa master diplomom oko 55.000, ali tu je kraj.
Nije to toliko los posao, mislim ima za istu platu i sa istoim skolskom spremom i mnogo neprijatnijih radnih mesta.

ali bre ovo nije tema sta je teze neko plata.. novac,.!

Za umetnost je potreban veliki talenat i razvoj, da se talentom ovlada a elektrotehniku svako prosecan moze da savlada, nabuba i nauci...

Skidam kapu talentovanim ljudima. Eto to je bio moj Nastavnik iz osnovne skole. Talentovan i ostvaren slikar. Dok ova lujka iz srednje, nije bila ni prici coveku. :P

Poslednja izmena od moderatora:
Pa laze, nema toliku platu. Ili ima vise od 100% casova.

Plate su za pocetnike oko 45.000, sa master diplomom oko 55.000, ali tu je kraj.
Nije to toliko los posao, mislim ima za istu platu i sa istoim skolskom spremom i mnogo neprijatnijih radnih mesta.

evo zena sa punim fondom bi imala 45000 tu u provinciji.
a njena koleginica sto radi u nekoj beogradskoj gimnaziji ima istu platu plus 10 000 sto od grada dobija... toliko ;)

evo zena sa punim fondom bi imala 45000 tu u provinciji.
a njena koleginica sto radi u nekoj beogradskoj gimnaziji ima istu platu plus 10 000 sto od grada dobija... toliko ;)

Ne dobijaju beogradski prosvetari nista vise od prosvetara u " provinciji".
Trazili su tih 30% vise ali su odbijeni.

PLATE zaposlenih u osnovnim i srednjim školama obezbeđuju se iz budžeta Republike Srbije i u ovom trenutku nema osnova za njihovim povećanjem. Zarade beogradskih prosvetara, kao i ostalih u Republici reguliše član 157 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Ovim rečima se gradski sekretar za obrazovanje Ljiljana Jovčić obratila članovima Sindikata prosvetnih radnika Beograda, koji su prošle nedelje uputili pismo gradskim vlastima sa zahtevom da ih Beograd dotira 30 odsto.

- Nema zakonskog osnova da se plate zaposlenih u obrazovnim ustanovama povećavaju sredstvima iz lokalne samouprave - ističe Jovčićeva. - Na njihovo utvrđivanje primenjuju se propisi kojima se uređuju zarade, naknade i druga primanja u javnim službama.

Back