Plate najmanje u Srbiji od svih ex yu republika

A ђе је то тачно? Можда зато што пола људи не ради а друга половина су директори, па је зато 430е

Sreća te su direktori Crnogorci !
Da nisu, bilo bi još veće "kuku - lele".

Oni su poznati kao vrlo uspešni kafanski organizatori....
Barem su se ovde u Beogradu decenijama usavršavali !

Dosta se Beograd bogatio na račun hrvata i Zagreba,nima vise susjedi komunizma zavrnite rukave pa zaradite kune.Nima vise ni mora ne,ne!

Tačno Vam je to da nema više mora.Išo sam ranije i Krk i Opatija nosio prijatelju neke stvari u Zagrebu Kutinu itd.i sada me zovu.Priznajem morao sam da promenim lokaciju recimo Italija ima dovoljno mesta za mene.Tako sam išo i u San Marino.Jeste da
nešto skuplje ali od kako sam prestao da idem nisu mogle da me ubede da su turisti sigurni: Prijatelji se se trudili da me ubede da je sve OK.Ovo je prilika da im pokažem da sam ja u pravu i to 100%.Ima još dosta tako neuračunljivih lično da je besplatno
nebi rizikovao i svakog savetujem da ne rizikuje.Ako bi i bili neki tvrdoglavi da odu obavezno bi ih oporezova sa najmanje 50% poreza.Tu činim dve stvari nema rizika a buđžet prepun.

Ne znam kako je kod vas, ali u HR postoje doprinosi iz plaće i doprinosi na plaću. I kada se govori o plaći, plaća je ono u brutu. Znači ne ono na ruke što dobiješ, nego bruto! E sad iz bruto plaće se izdvaja 20% doprinosa za 1. i 2. mirovinski stup. 15% ide u 1. stup (generacijske solidarnosti), a 5% u 2. stup (mirovinski fondovi). Osim tih doprinosa postoje i doprinosi na plaću koje su trošak poslodavaca. Za zdravstvo 15%, za zapošljavanje 1,7% i za povredu na radu 0,5%. Što je ukupno 17,2%. Da bi u HR poslodavac isplatio prosječnu plaću u HR (neto iznos) njemu je to trošak oko 1200€. Ali sve zavisi od osobnih odbitaka radnika i mjesta gdje živiš (porez i prirez).

Ne znam kako je kod vas, ali u HR postoje doprinosi iz plaće i doprinosi na plaću. I kada se govori o plaći, plaća je ono u brutu. Znači ne ono na ruke što dobiješ, nego bruto! E sad iz bruto plaće se izdvaja 20% doprinosa za 1. i 2. mirovinski stup. 15% ide u 1. stup (generacijske solidarnosti), a 5% u 2. stup (mirovinski fondovi). Osim tih doprinosa postoje i doprinosi na plaću koje su trošak poslodavaca. Za zdravstvo 15%, za zapošljavanje 1,7% i za povredu na radu 0,5%. Što je ukupno 17,2%. Da bi u HR poslodavac isplatio prosječnu plaću u HR (neto iznos) njemu je to trošak oko 1200€. Ali sve zavisi od osobnih odbitaka radnika i mjesta gdje živiš (porez i prirez).

Visina prihoda se i gleda uvek u brutu tj onoliko koliko ti neko placa za tvoj rad ,,,Tako bi bar trebalo u potrosackim drustvima gde se potrosnja/ulaganje stimulise ptreko poreskih olaksica,,,ali kod nas i nemora tako da bude ;-(

Evo za HR

Prosječne mjesečne isplaćene neto i bruto plaće za razdoblje od siječnja do prosinca 2015. zabilježile su rast u odnosu na isto razdoblje 2014…

Tako je prosječna nominalna bruto plaća u 2015. iznosila 8.055 kuna (1059€) što je za 102 kune ili 1,3% nominalno više u odnosu na isto razdoblje u 2014. godini.
http://www.poslovnipuls.com/2016/03/01/prosle-godine-rasle-prosjecne-place/

E al ovo za Bosnu i 430 evra mi je hit.
U Bosni nisu nimalo vece zarade, sta vise manje su.
Jeste da zivim u okolini Beograda i ovde se krecu oko 40tak soma din, vecini ide pola na racun, pola na ruke, a u Banja Luci niko ne prebacuje 300 evra platu, samo neki po javnom sektoru.
Kako to, koja je fora? Jos pise da i Kosovo ima vece zarade po nekoj statistici, a na Kosovu ko ima 100 evra mesecno taj je bogat.

E al ovo za Bosnu i 430 evra mi je hit.
U Bosni nisu nimalo vece zarade, sta vise manje su.
Jeste da zivim u okolini Beograda i ovde se krecu oko 40tak soma din, vecini ide pola na racun, pola na ruke, a u Banja Luci niko ne prebacuje 300 evra platu, samo neki po javnom sektoru.
Kako to, koja je fora? Jos pise da i Kosovo ima vece zarade po nekoj statistici, a na Kosovu ko ima 100 evra mesecno taj je bogat.

U Jvanom sektoru u Republici Srpskoj su vece plate za 100-200 eura nego u Srbiji...znaci policija,obrazovanje,zdravstvo itd
naprimer medicinske sestre u srbiji imaju oko 300 evra prosjek dok je u srpskoj taj prosjek oko 400 eura ili ljekari opste prakse u srbiji imaju oko 500 eura dok je srpskoj plata ljekara opste prakse 1400 km ili 700 eura
naprimer obican policajac u srbiji primi 40 000 dinara dok u srpskoj plata obicnog policajca je 900 km ili 450 eura itd
isto tako su dosta vece plate zaposlenih u financijskom sektoru bankama,osiguranjima,brokerskim kucama itd

Uglavnom dosta vece plate nego u srbiji

Kako se izracunava prosjecna plata to valjda znaju svi
U Srpskoj je zakonski minimalac 200 eura

Poslednja izmena:

Back