Plata

latisa

Veoma poznat
Poruka
13.663
Cisto me zanima, profesori koji posecuju ovu temu, znate li sta se desava i kako ljudi razmisljaju po povodu smanjenja plata. Ja koliko sam pricala u mom kolektivu mi cemo u strajk ako se desi, pa me zanima kako je po drugim skolama. Msm, platu nisu povecali 100 god, a sad ce da se smanjuje? Evro bio 70 kad sam ja pocela da radim. Moja plata nije mrdnula. A da, dobili smo 1 %

a vi barem imate sigurne plate i sve pogodnosti, odmore, zdravstveno, socijalno. i treba da vam se smanji, a ne da parazitirate vise. svima vama na drzavnoj sisi.

- - - - - - - - - -

ako i se ne svidja daj otkaz ima onih koji ce raditi i za tu smanjenu platu. od vas budzet riknjava, koliko vas je.

Cisto me zanima, profesori koji posecuju ovu temu, znate li sta se desava i kako ljudi razmisljaju po povodu smanjenja plata. Ja koliko sam pricala u mom kolektivu mi cemo u strajk ako se desi, pa me zanima kako je po drugim skolama. Msm, platu nisu povecali 100 god, a sad ce da se smanjuje? Evro bio 70 kad sam ja pocela da radim. Moja plata nije mrdnula. A da, dobili smo 1 %

Nisam profesor ali sam od njihovih strajkova najvise izgubio. Znanje i vreme najteze nadoknaditi.
Mi koji nemamo prihode se ne bunimo pa ne morate ni vi.

ne strepite da cete dobiti otkaz, imate trudnicko i porodiljsko bolovanje i samo nesto quqate i trazite jois, a zemlja je otisla u q. kako je drugima tako treba i vama sto ste s epreko veza i vezica i partija pozaposljavali. qme qme

ne strepite da cete dobiti otkaz, imate trudnicko i porodiljsko bolovanje i samo nesto quqate i trazite jois, a zemlja je otisla u q. kako je drugima tako treba i vama sto ste s epreko veza i vezica i partija pozaposljavali. qme qme

Da li ste bre vi normalni? To zato sto niko nema u ovoj srbiji znaci da ovi sto imaju neki jad moraju da takodje pate i ne smeju dici glas? Pa bas zato nam i jeste drzava u qrcu.. Neko mora krenuti sa strajkom ako ocemo neke promene.
O jbt, kakav uzasno razmisljanje, kakva zavist...

- - - - - - - - - -

Dignite strajk, ali drugacije prirode. Deca da dodju u skolu, vi ih posednite cas-dva i objasnite im zasto se strajkuje i da vas podrze...I onda kuci..

Da li ste bre vi normalni? To zato sto niko nema u ovoj srbiji znaci da ovi sto imaju neki jad moraju da takodje pate i ne smeju dici glas? Pa bas zato nam i jeste drzava u qrcu.. Neko mora krenuti sa strajkom ako ocemo neke promene.
.

pa ni ti na drzavnim jaslama ne podrzavaju nikoga, nego gledaju samo svoje doope i da im je dobro podgojeno. sto bi njih neko podrzao? ili si i ti od onih koji su se obesili na drzvanu sisu. ja podrzavam da se svima na budzetu smanje plate.:) a t sto oni imaju nije jad u odnosu na ostatak srbije. dakle kome se ne svidja...siqter i otkaz. :)

- - - - - - - - - -

neko mpora krenuti sa strajkom :roll:...ja ne videh da je ikome van drzavnog sektora bilo bolje kada su ovi strajkovali. ne, nego ce oni dobiti to sto hoce i to je to...pa aj da ih podrzimo, kako da ne. :lol:

Taman mi pade nešto slično na pamet dok sam čitao reakcije.Reputacija za post.

pa ni ti na drzavnim jaslama ne podrzavaju nikoga, nego gledaju samo svoje doope i da im je dobro podgojeno. sto bi njih neko podrzao? ili si i ti od onih koji su se obesili na drzvanu sisu. ja podrzavam da se svima na budzetu smanje plate.:) a t sto oni imaju nije jad u odnosu na ostatak srbije. dakle kome se ne svidja...siqter i otkaz. :)

- - - - - - - - - -

neko mpora krenuti sa strajkom :roll:...ja ne videh da je ikome van drzavnog sektora bilo bolje kada su ovi strajkovali. ne, nego ce oni dobiti to sto hoce i to je to...pa aj da ih podrzimo, kako da ne. :lol:
Drzavna sisa pa drzavna sisa... Ponavljas se ko papagaj.
Ti govoris da ljudi treba da se zadovolje jadom i bedom samo zato sto postoje drugi koji su jadniji od njih.. da li razumes to? da li mozes da razumes da to nije normalno i da je to razlog zasto nas mogu gaziti...
A tebi ako se ne svidja plata u privatnom sektoru to resavaj sa sefom... Savrsen si primer mentaliteta "da komsiji crkne krava" :roll:

Drzavna sisa pa drzavna sisa... Ponavljas se ko papagaj.
Ti govoris da ljudi treba da se zadovolje jadom i bedom samo zato sto postoje drugi koji su jadniji od njih.. da li razumes to? da li mozes da razumes da to nije normalno i da je to razlog zasto nas mogu gaziti...
A tebi ako se ne svidja plata u privatnom sektoru to resavaj sa sefom... Savrsen si primer mentaliteta "da komsiji crkne krava" :roll:

ne histerisi....kazem zabole me za ljude u drzavnom sektoru, jer imaju sve pogodnosti i povlastice, a stalno nesto quqaju i qmece. osim toga budzet ne moze da izdrzi sve te koji parazitiraju, tako da je smanjenje plata opravdano, a pogotovo sto najavljuju da ce jos parazita zaposljavati. eto neka ovi koji su na budzetu budu humani i neka cute i trpe, jer svoje plate moraju da dele sa drugima. osim toga, kao sto i vi budzetlije gledate iskljucivo svoje doope i ne obracate paznju na ostalke, i mi ostali imamo pravo da zivimo lepo. tako da....drzavo smanjuj plate. :D

vama sada doope drhti da cete morati da se snalazite, a navikli do sada sve na gotovo.

nije ni vama na budzetu mentalitet bolji, i vi gledate kako drugi crkavaju, a opet grabite za sebe jos i jos...tako da koga zabole za vas.

- - - - - - - - - -

unistavate budzet svojim nezasitim doopetima.

- - - - - - - - - -

osim toga drzava bi trebalo da zastiti sve gradjhane, a ne samo drzavne parazite. tako da to tvoje vezano za privatni sektor je zelja da nahranis samo svoje doope, a drugi neka pocrkaju. zato vam i treba skresati plate za 50 posto. i sta ocete, ostalih 50 posto ce ici ovim novima koje ce zaposliti. gde vam je bre humanost? :lol: pljuc i prc

Vi prosvetari ste među najodgovornijima zbog današnje situacije. Prvo pogledajte kolike plate imaju roditelji dece pa vidite gde ste, a po onome što znam mnogo ste iznad proseka. U proteklih 20 godina samo štrajkujete i proizvodite retardne generacije koje su počele pisati srBskim jezikom ili još bolje SrBskim. Zapitajte se kuda ide ova nacija i šta donose vaši štrajkovi. Na duge staze posledice su nesagledive i pod uslovom da ne štrajkujete trebaće generacije da se obnovi obrazovanje.
Ako vam se ne sviđa drugovi i drugarice prosvetari izvolite radite privatno ili u fabrike, ili na njive. Dosta je bilo vašeg bašibozluka!

1. Budzet, kako kazes, riknjava, ne zbog nas, vec zbog politicara.
2. Zasto vidite samo nasa prava, ali ne i obaveze? Znate li koliko nam je prava oduzeto i administracije uvedeno? A djake cemo jos malo morati za ruku da vodimo kuci, kako je krenulo.
3. Zasto se ja ne bih borila za sebe i normalan zivot? Ko to ne ume i nece, neka zivi kako zna. Ko vasu decu da nauci da rade i bore se za sebe, a ne da idu kud ih voda nosi, ili da kradu? Sa takvim stavovima vi sigurno necete.
4.Posao nisam dobila preko veze, vec legalnog konkursa. U zivotu nisam bila clan ni jedne partije.
5. Da li zaista mislite da ce smanjenjem nasih plata biti vece plate u privatnom sektoru?
6. Dalibore, a ko je tebe ucio da citas i pises? Ili si samouk?
7. I poslednje, jer nemam vise nerava za ovo moram da kazem da je toliko zavisti u nekim komentarima da sam se ponovo razocarala u ljude, a mislila sam da vise ne mogu.

Poslednja izmena:
1. Budzet, kako kazes, riknjava, ne zbog nas, vec zbog politicara.
2. Zasto vidite samo nasa prava, ali ne i obaveze? Znate li koliko nam je prava oduzeto i administracije uvedeno? A djake cemo jos malo morati za ruku da vodimo kuci, kako je krenulo.
3. Zasto se ja ne bih borila za sebe i normalan zivot? Ko to ne ume i nece, neka zivi kako zna. Ko vasu decu da nauci da rade i bore se za sebe, a ne da idu kud ih voda nosi, ili da kradu? Sa takvim stavovima vi sigurno necete.
4.Posao nisam dobila preko veze, vec legalnog konkursa. U zivotu nisam bila clan ni jedne partije.
5. Da li zaista mislite da ce smanjenjem nasih plata biti vece plate u privatnom sektoru?
6. Dalibore, a ko je tebe ucio da citas i pises? Ili si samouk?
7. I poslednje, jer nemam vise nerava za ovo moram da kazem da je toliko zavisti u nekim komentarima da sam se ponovo razocarala u ljude, a mislila sam da vise ne mogu.

Nemoj da izvrćeš napisano! Nije se u mojoj generaciji počelo posati SrBskim nego u generaciji koju obrazuješ. Škola nije samo tu da se uči čitanje i pisanje nego i društvena odgovornost. Tu ste vi kao pedagozi pali! Pogledajte decu kakva su. Roditelji rade kao crnci da bi obezbedili deci knjige i imaju duplo manje plate od vas. Na taj način mogu da provedu sve manje i manje vremena sa njima i tako vam ih predaju na vaspitanje.
Potpuno ste sebični i okrenuti samo svojim potrebama. U životu nisam čuo da se prosvetari bune zato što je plan i program očajan, što znači da vas savršeno zabole da li će neko otići iz škole praznoglav bez znanja da veže pertle. Dođete samo da "odrobijate" to radno vreme i paljba sa radnog mesta.
Akademski građani bez vizije o budućnosti sopstvene nacije, eto to ste vi. Nemate ni trunke solidarnosti sa ostatkom zemlje kao i partijska družina na državnim jaslama! APSOLUTNO VAS NE ZANIMA NIŠTA OSIM SVOJIH PLATA!!!

Nemoj da izvrćeš napisano! Nije se u mojoj generaciji počelo posati SrBskim nego u generaciji koju obrazuješ. Škola nije samo tu da se uči čitanje i pisanje nego i društvena odgovornost. Tu ste vi kao pedagozi pali! Pogledajte decu kakva su. Roditelji rade kao crnci da bi obezbedili deci knjige i imaju duplo manje plate od vas. Na taj način mogu da provedu sve manje i manje vremena sa njima i tako vam ih predaju na vaspitanje.
Potpuno ste sebični i okrenuti samo svojim potrebama. U životu nisam čuo da se prosvetari bune zato što je plan i program očajan, što znači da vas savršeno zabole da li će neko otići iz škole praznoglav bez znanja da veže pertle. Dođete samo da "odrobijate" to radno vreme i paljba sa radnog mesta.
Akademski građani bez vizije o budućnosti sopstvene nacije, eto to ste vi. Nemate ni trunke solidarnosti sa ostatkom zemlje kao i partijska družina na državnim jaslama! APSOLUTNO VAS NE ZANIMA NIŠTA OSIM SVOJIH PLATA!!!
U potpunosti netacno. Glavni razlog strajkova je bio bas to. A gore navedene generalizacije su toliko nepristojne da nemam reci. Ima losih ucitelja, nastavnika, profesora, kao i ljudi. Isto tako ima i onih koji se svim silama trude, na kraju krajeva, da objasne roditeljima da je skola obrazovno-vaspitna ustanova, a roditelje bas briga, samo gledaju da im ostane sto vise vremena. Sebe smatram vrsnim profesorom i pedagogom, deca me vole, roditelji su zadovoljni. To trazi mnogo truda van ucionice. I zasto bi sad meni neko smanjivao platu? Sto se solidarnosti tice, ucim decu da budu solidarna, ali samo tako sto ce im biti bolje, a ne gore. Mislim da sam objasnila svoj stav, vise necu odgovarati na tvoje postove.

U potpunosti netacno. Glavni razlog strajkova je bio bas to. A gore navedene generalizacije su toliko nepristojne da nemam reci. Ima losih ucitelja, nastavnika, profesora, kao i ljudi. Isto tako ima i onih koji se svim silama trude, na kraju krajeva, da objasne roditeljima da je skola obrazovno-vaspitna ustanova, a roditelje bas briga, samo gledaju da im ostane sto vise vremena. Sebe smatram vrsnim profesorom i pedagogom, deca me vole, roditelji su zadovoljni. To trazi mnogo truda van ucionice. I zasto bi sad meni neko smanjivao platu? Sto se solidarnosti tice, ucim decu da budu solidarna, ali samo tako sto ce im biti bolje, a ne gore. Mislim da sam objasnila svoj stav, vise necu odgovarati na tvoje postove.

Naravno da nećeš jer si kontradiktorna sama sebi. Tobož se buniš zbog lošeg plana i programa a tema se jasno zove PLATA. Strašno je što ti kao akademski građanin ne znaš da sirotinja ne može da se solidariše sa onim ko ima više tako što će i oni volšebno stvoriti kapital pa će biti jednaki sa bogatima i tako će svima biti bolje. Još gore, kada banke stvore krizu pa nama kažu kako iz solidarnosti svi treba da "stežemo kaiš". Apsolutno nisi u pravu kada kažeš da se bunite za bilo šta drugo osim za svoje plate jer je školski program sve gori i gori. Tek po koje dete uspe da ispliva i zapuca odavde bez traga čim u se ukaže prilika
Solidarnost ide od onoga ko ima više ka onima koji imaju manje!
I na kraju, kao prosvetar ne trudiš se čak ni da upotrebiš srpske latinične karatkere. SUMRAK PROSVETE!

Predajem strani jezik koji se ne pise cirilicom. Plan i program odredjuju ljudi na mnogo visim polozajima od nas obicnih radnika. Da si citao neke od ranijih slicnih tema, znao bi zbog cega se sve bunimo. I ovo je sad zaista poslednje sto cu ti reci, necu vise nasedati na tvoje provokacije. A sto se sirotinje tice, i ja sam bila siromasna studentkinja, moji nisu imali, citav fax sam radila, isla na predavanja i polagala ispite. Bila sam jedan od najboljih studenata. Ni jedan ispit nisam pala, uz mnogo muke i truda. I sad radim ko konj 2 posla, pa imam para. Ko nema obrazovanja, motiku u ruke, pa na selo, ili u fabriku, pa ce primiti platu koja je dostojna coveka koji radi. A sve to ne moze sa ovakvim sistemom i dok neko ne digne glas. I ako mislis da mi imamo neki volsebni kapital, kako kazes, volseban je i za mene, ne varaj se. Od mene dosta, molim da se zatvori tema, ja za prepucavanja vremena i zivaca nemam, a ovde su neki dosli cisto da se svadjaju.

Poslednja izmena:
Predlažem štrajk revnošću. Đake ocenjivati isključivo po najnovijem pravilniku o ocenjivanju, onako kako tamo piše (SVI osnovni i polovina srednjih standarda za trojku). Sve potkrepiti savršeno organizovanom dokumentacijom. Pa kad prosečna ocena bude 2.50 možda nastavnike neko ozbiljno shvati.

Predajem strani jezik koji se ne pise cirilicom. Plan i program odredjuju ljudi na mnogo visim polozajima od nas obicnih radnika. Da si citao neke od ranijih slicnih tema, znao bi zbog cega se sve bunimo. I ovo je sad zaista poslednje sto cu ti reci, necu vise nasedati na tvoje provokacije. A sto se sirotinje tice, i ja sam bila siromasna studentkinja, moji nisu imali, citav fax sam radila, isla na predavanja i polagala ispite. Bila sam jedan od najboljih studenata. Ni jedan ispit nisam pala, uz mnogo muke i truda. I sad radim ko konj 2 posla, pa imam para. Ko nema obrazovanja, motiku u ruke, pa na selo, ili u fabriku, pa ce primiti platu koja je dostojna coveka koji radi. A sve to ne moze sa ovakvim sistemom i dok neko ne digne glas. I ako mislis da mi imamo neki volsebni kapital, kako kazes, volseban je i za mene, ne varaj se. Od mene dosta, molim da se zatvori tema, ja za prepucavanja vremena i zivaca nemam, a ovde su neki dosli cisto da se svadjaju.

Provokacije? Pišem samo ono što vidim da radite u prosveti godinama! To što predaješ strani jezik ne znači da ne treba da pišeš pravilno na svom jeziku, pogotovo ako se uzme u obzir da si akademski građanin!
Pišem isključivo o ovoj temi koja se zove plata jer je to jedina stvar zbog koje štrajkujete, za ostalo se "bunite" sebi u bradu ili na forumu. Zašto ne obustavite nastavu zbog lošeg plana i programa? Verovatno zato što vas nije briga kakav je krajnji proizvod koji dajete, bitna je samo plata i samo se za to borite.
Apsolutno me ne zanima tvoja životna priča. Svako ima svoju i gde bi bio kraj kada bi svako o tome pisao? Kako će neko da stekne obrazovanje ako ćete vi svako malo da štrajkujete? Izgleda da se budućoj deci sa vama smeši motika ili fabrika. tj ako se sva zemlja ne proda i ostane nešto od fabrika.

Ovo nisu prepucavanja nego ispoljavanje nezadovoljstva zbog neodgovornog i sebičnog stava prosvete koja jedino brine za svoje plate. Ako imaš para nije mi jasno zašto hoćeš da štrajkuješ. Apsolutno se ne razlikujete od partijskih kardova, baš nimalo....

Predlažem štrajk revnošću. Đake ocenjivati isključivo po najnovijem pravilniku o ocenjivanju, onako kako tamo piše (SVI osnovni i polovina srednjih standarda za trojku). Sve potkrepiti savršeno organizovanom dokumentacijom. Pa kad prosečna ocena bude 2.50 možda nastavnike neko ozbiljno shvati.

Nastavnik kome je prosečna ocena 2.5 je pao na svom zadatku da obrazuje decu i treba da bude zamenjen!

Ja tako i radim :) Ali dajem sve od sebe da objasnim i priblizim gradivo

Nastavnik kome je prosečna ocena 2.5 je pao na svom zadatku da obrazuje decu i treba da bude zamenjen!
2.50 je pola dvojki i pola trojki.
Za trojku treba pola od ukupnog broja standarda (1/3 koji se zovu osnovni i 1/2 od 1/3 onih srednjih).

Ako imaš grupu đaka, polovina ume da uradi više od pola standarda (imaju trojku), a druga polovina ume da uradi manje od pola standarda (imaju dvojku), i to je 2.50

Recimo da su se i nastavnik i đaci baš puno trudili, tako da postoje četvorke i petice i onda će prosek da bude više od 2.50

Ali preko 3.00 (trećina dvojki, trećina trojki i trećina četvorki; recimo da se 10 odsto petica u statistici skrati sa dodatnim dvojkama) po tom pravilniku statistički ne bi moglo da se pređe ako bi se od reči do reči primenjivao

Ovo su ljudi sa vizijom o budućnosti sopsvenog naroda!

1926913_801127216574958_5630948947919432291_n.jpg

"Kad deco ovo naučite i vi ćete moći da pišete po zidiću ispred mosta kao ja sada..."

Nesposoban si da stvoriš viziju budućnosti svoje države. Tvoja priča o obrazovanju se završava sa sopstvenom platom. I pored velikog siromaštva Indija je u vrhu po visoko obrazovanim ljudima i neko od njih je verovatno počeo "ispod mosta".
Uporedi njihove uslove i svoje pa vidi gde si ti kao moralna mrvica bez ikakvog interesovanja da preneseš znanje, jer sve što tebe zanima je plata koja je iznad proseka u odnosu na plate roditelja dece koju "školuješ". Čim ti nije po volji brecaš se kao derle kome je oteta lizalica i još pretiš ocenama kako bi neko obratio pažnju na tebe i tvoje "probleme".

Kratkovidi "intelektualci" su odgovorni za propast ove države koliko i političari.

Back