PLATA 3.300 EVRA Nemačka vapi za medicinskim radnicima iz Srbije, više ne traže ni diplomu i radno iskustvo! Evo i za šta se dobijaju bonusi!

šta bez iskustva rade ljudi iz srbije u nemačkom zdravstvu za 3 hiljade evra?
raznose čiste guske iz toaleta u sobe, čekaju babe i dede da se pokake i popiške i onda vraćaju prljave iz soba u toalete da ih operu do visokog sjaja.

pa novi krug.

ne bih radila ni za deset hiljada takav posao.

Da, samo što Nemačka za život postaje nemogućija i od same Srbije. Pa ti u Nemačkoj gde imaš posla, nemaš kršteni stan ispod 1200€. A gde nemaš posla, opet nemaš stan ispod 700€. A ovo sa sestricama- samo da se zna da njihova neto plata ne ide ni do 1600€. To samo kad im poslodavac obezbedi smeštaj po povoljnijoj ceni, al to onda- kako ti je, tako ti je.
I što je problem sa Nemačkom, pa i ostalim zapadnim zemljama sem Švajcarske- sve je gore. Znači i oni što zarađuju 6000€ nisu spašeni. A što i nije baš masovno da ljudi zarađuju po 6000€ bruto. Al eto čak i tolika plata ti ne garantuje bezbrižnost.

Кренуо сам био да ти пишем смислен одговор, али ти заслужујеш само:

Не Баљезгарај.

Бај Ками

Кренуо сам био да ти пишем смислен одговор, али ти заслужујеш само:

Не Баљезгарај.

Бај Ками
Ti izgleda slabo znaš kakva je situacija u Nemačkoj.
Ajde ovde gde sam ja, ovde je jednostavno ušlo u tradiciju da se stanovi kupuju. I ko je kupio taj je nešto malo i spašen. Al u Nemačkoj naši ljudi nikad nisu kupovali stanove. I sad tamo oni koji vise na starim ugovorima, oni nekako i mogu. Al problem je u tome što gazde nađu način da preveju te stare ugovore.
I ja stvarno ne znam kako će ti stanari u Nemačkoj. Em što su novi ugovori skupi, em što ne možeš lako ni da dobiješ stana. Na svako aplicitanje za stan dođe njih pedeset. I onda gazda bira ko mu najviše odgovara.
To jedino ovo sad što idu pod štalskim uslovima gde ih je deset u trosobnom stanu, pa ti bajo moj stanuj sa onim što ne znaju da koriste kupatilo. A inače to nije život. Možda samo za vreme.
E sad, postoji tu i momenat jake diplome, al ovo nije tema o jakim diplomama, već o sasvim običnim radnicima koji neće imati veću platu od 1800€ neto. A što uopšte nije mala plata za Nemačku. Ja znam za neke koji su na jakim mestima u BMWeju, pa opet sam 2500€ neto. Pazi kad ljudi moraju da idu dodatno da rade.
Ja ne znam o čemu ti maštaš- stvarno mi nije jasno :roll:

u hrvatskoj odbili da povećaju platu medicinskim sestrama za 4% jer smatraju da ne treba izdvajati samo njih i jer bi to ugrozilo finansijsku stabilnost...vidimo da se u Srbiji povećavaju plate sestrama za mnogo veće procente iako nam je rast mali i nema ekonomskih parametara za tolika povećanja plata samo sestrama

Back