plastika-fantastika

• Začetnik teme Začetnik teme pajamaca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja imam Master kreditnu Intesinu...Pa sad, super je kad udjes u radnju i svidi ti se neka super skupa krpica, kupis je, pa onda sednes na kaficu posle sopinga, a u novcaniku jos uvek netaknute pare, ...osecaj koji svaka zena pozeleti moze :). Daju ti limit na kartici do 5xmesecnih primanja. Mesecno moras da uplatis na karticu minimum 5% od iznosa koji si sa kartice potrosila i 1.7% kamate na ostatak duga... Zavisi koliki si ceh napravila. Malo je gadno kad ti se nagomila taj dug, pa se onda to vracanje od 5% skoro izjednaci sa kamatom od 1,7% pa ispada kao da se vrtis u krug :( tj. nikako da se smanji dug, a ti im uredno placas svakog meseca. Ali, ja se ne dam prevariti. Kad mi se ide u kupovinu i trose pare, ja lepo uzmem kreditnu, pazarim, pustim sebe da uzivam. Onda ne cekam da mi oni mesecno skidaju 5%, nego lepo, kad primim platicu, procenim koliko mogu da uplatim na karticu i uplatim npr. 35%, odmah se dug znacajno smanji a samim tim i kamata. Ako sledeceg meseca nemam toliko kinte, pustim i vratim im samo tih 5%... U svakom slucaju se lepo snalazim. I svakome bih preporucila neku kreditnu karticu. Da bi se osecao bolje u odredjenim trenucima. Ali nikako ne preporucujem da je zlostavljate i drzite vecito na gornjoj granici minusa :).

Rajfajzen ubijaju s kamatama....znači, ako uzmeš da uporediš sa drugim bankama videćeš da je ubedljivo najskuplja (bilo jednom i poređenje u Blicu svih banaka tako da sam 100% sigurna). Moj tata iz nekog samo njemu poznatog razloga ima karticu u Rajfajzen banci (valjda misli da je faca što ima račun u nekoj stranoj banci), a mama pizdi što neće da zatvori taj račun.

Moj momak je imao račun u Intesa banci, ali ga je zatvorio zato što naplaćuju sve i svašta, a uz to su jako konfuzni, na njihovim izveštajima se ne vidi šta si kad uplatio i podigao, šta su oni i kojim povodom skinuli....itd.

Ja imam karticu u Vojvođanskoj banci. Što se tiče kreditne kartice na njoj nemam baš veliki limit (oko 30 000), ali to zavisi od plate, tako da ti možeš dobiti i veći.
Ako pazariš nešto do 5000 din skidaju ti na svaka 3 meseca po trećinu sume plus kamata na preostali dug od 1.98%, od 5-10000 na 6 meseci, a od 10000 pa na dalje ide na 12 meseci, (i 50din plaćaš mesečno za obradu kredita).

Znači, npr. kupiš nešto za 3000, prvi mesec platiš 1000din (rata)+ 59 (kamata) + 50din (održavanje računa). Sledeći mesec 1000+ 39 + 50, i zadnji 1000 + 19 + 50.

topmodelsica:
Jako su prljave pare. Prljavije su od kvaka i od sipki za drzanje u autobusu. Stalno perem ruke obavezno ako treba da jedem a dodirivala sam novac. Zbog toga su kartice bolje.

I karticu ti pipaju prodavačice. Rukama kojim su pipale prljave pare.

Savet: antiseptik sestro, pa poprskaj vraćenu karticu još pred prodavačicom. A možeš da prsneš i u njenom pravcu, da sprečiš kapljičnu infekciju.

Back