Plastični zubčanici, gde kupiti, izraditi po modelu, ...

Saramat

Ističe se
Poruka
2.985
Žena mi je pasionirani skupljač prašine po stanu i za taj hobi koristi el.aspirator kupljen preko tv-šopa. Elem, plastični zubčanik na samom el.motoru usled svakodnevnog korišćenja veoma brzo "oblajzne" a pošto ne postoji servis, sam aparat postane beskoristan a moja žena neraspoložena.
Da li neko zna gde bih mogao kupiti ili napraviti po modelu plastične zubčanike ?

Obrati se automehaničarima,oni će te uputiti na mašinsku obradu koja to može da uradi...
Tu je stvar i u merenju tvrdoće i žilavosti plastike,tako da je neophodno u mašinsku
radionicu odneti defektan uzorak,a ne skicu!
Međutim.teško će ko prihvatiti da na strugu i glodalici napravi zupčanik koji se pravi
presovanjem u spec.uslovima! Naravno i to u serijama od desetina hiljada komada!
Izrada jednog takvog zupčanika na mašinama je skupa i može da iznosi višestruko više
nego li sam uređaj u prodavnici!
To i jeste poenta potrošačkog društva koje se dinamićno razvija-ne praviti trajne -kvalitetne
proizvode koji su nešto skuplji,već jeftinije i manje trajne...Ali to nije neka novost!
Savet:Nađi na netu renomirane proizvođače (Simens,Braun i slićni)i od njih kupi supruzi
kvalitetan,ali skup,aspirator! Taj će potrajati koliko pet ovih iz tv šopa...

Poslednja izmena:
Obrati se automehaničarima,oni će te uputiti na mašinsku obradu koja to može da uradi...
Tu je stvar i u merenju tvrdoće i žilavosti plastike,tako da je neophodno u mašinsku
Međutim.teško će ko prihvatiti da na strugu i glodalici napravi zupčanik koji se pravi
presovanjem u spec.uslovima! Naravno i to u serijama od desetina hiljada komada!
Izrada jednog takvog zupčanika na mašinama je skupa i može da iznosi višestruko više
To i jeste poenta potrošačkog društva koje se dinamićno razvija-ne praviti trajne -kvalitetne
proizvode koji su nešto skuplji,već jeftinije i manje trajne...Ali to nije neka novost!
Savet:Nađi na netu renomirane proizvođače (Simens,Braun i slićni)i od njih kupi supruzi
kvalitetan,ali skup,aspirator!
Taj će potrajati koliko pet ovih iz tv šopa...

Jeftinije da kupi onaj papirnati filter za prašinu pa joj ga natakne na nos.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Respirator#mediaviewer/File:Atemluftfilter_Einwegmaske.jpg

kvalitetan,ali skup,aspirator! Taj će potrajati koliko pet ovih iz tv šopa...

Ma znam, predpostavio sam da je teško to uraditi i skupo :-( Nije ni ovo baš jeftini, stvar je da kad slučajno zapetljaš rese ili nešto drugo u aspirator, nema ugrađeno automatsko blokiranje već zubčanik prezubi, tj. oblajzne. Nisam baš siguran da na Zapadu nema servisa već je to politika ponašanja prema Balkanu u celini. U svakom slučaju hvala na odgovoru ;-)

Jeftinije da kupi onaj papirnati filter za prašinu pa joj ga natakne na nos.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Respirator#mediaviewer/File:Atemluftfilter_Einwegmaske.jpg

Nije stvar u nosu već u očima, vide čestice prašine veličine mikrona :lol:

Ma znam, predpostavio sam da je teško to uraditi i skupo :-( Nije ni ovo baš jeftini, stvar je da kad slučajno zapetljaš rese ili nešto drugo u aspirator, nema ugrađeno automatsko blokiranje već zubčanik prezubi, tj. oblajzne. Nisam baš siguran da na Zapadu nema servisa već je to politika ponašanja prema Balkanu u celini. U svakom slučaju hvala na odgovoru ;-)

Nije stvar u nosu već u očima, vide čestice prašine veličine mikrona :lol:

Švedska krpa (ali baš iz Švedske!) je takođe efikasna!Pročitati uputstvo i primenjivati ga!
I ova moja gospa je čistunica,a imamo samo mehanički aspirator...Onaj na baterije i ne znam da li je
još u funkciji...No,dobre su to sprave.Mada ni preterana higijena nije bez posledica-najviše po mentalno zdravlje.
Ili je i to samo simptom...Ne bih to već znao-ja bih to šiberom i šrafcigerom!

Back