Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Mama nije mogla nigde da nađe velike staklene tegle za kiseljenje paprike pa je kupila neke plastične. Da li će se od kiseline ta plastika istopiti i napraviti nejestivu plastičnu papriku?
E to i mene zanima, mada mislim da ne bi trebalo, pa stavlja se turšija u plastičnu burad pa se ne rastopi plastika. Jedino je pitanje koliko će se održati jer u plastici ne može da se pasterizuje zimnica a ja tako stavljam sve. Tegle zatvorim i malo prokuvam u loncu punom vode, pa se to vakumira i nema kvarenja-
Na svu sreću uspela je da iščeprka dovoljno nekih starih staklenih tegli pa je samo jednu plastičnu iskoristila. Ako i ne bude valjalo neće biti velika šteta.
A svaka tegla joj je različita, valjao sam se od smeha kad sam ih video.
Ako nije radila pasterizaciju nego samo stavila hladno povrće - neće biti nikakvih problema. Sirće neće izgristi plastiku (pa i čista esencija se prodaje u plastičnoj bočici).
Ako ste videli na pijacama postoje pakovanja u plastičnim flašama od kisele i sličnih pića u kojima stavljaju mleveni paradaiz,feferone...,a takodje u marketima postoji turšija u plastičnim teglama.
Mama nije mogla nigde da nađe velike staklene tegle za kiseljenje paprike pa je kupila neke plastične. Da li će se od kiseline ta plastika istopiti i napraviti nejestivu plastičnu papriku?