Plasticna hirurgija - smanjivanje grudi

milicamirkovic

Početnik
Poruka
9
Interesuje me da li postoji migucnost da se posle operacije smanjivanja grudi izgubi (smanji) osecaj u bradavicama? (Za dojenje znam da je problematicno)
Takodje se nadam da neko na ovom forumu moze da mi pomogne u vezi toga koje vezbe treba koristiti za podizanje grudi i da li je upste moguce koliko/toliko podici vece grudi vezbama?
Ja sam bas u dilemi da li da se podvrgnem operaciji ili da krenem sa dijetom i vezbama, jer su mi grudi stvarno jako bitne i u pshiholoskom i seksualnom smislu, a sa druge strane cini mi se da je operacija smanjivanja prilicno ozbiljan zahvat.
poz.
milica

Mali savet ->
Zasto se lepo ne konsultujes sa hirurgom ? Ne moras uopste da se odlucis za zahvat, idi na jedan pregled i cisto porazgovaraj o smislu same operacije, vrsti i eventualnim posledicama...
Tvoju dilemu ne moze da resi niko sem tebe same, informisi se dobro i odluci.
( Postoji tu dosta stvari -> godine!!!, izgled grudi, zdr. stanje.. ->estetske korekcije nisu bezazlena stvar )
Sto se tice vezbi...postoje vezbe koje jacaju pectoralise, medjutim sam oblik grudi je vise stvar genetike..U svakom slucaju vezbe su ok..

Pikax hvala na odgovoru!
Nisam isla kod plasticnog hirurga zato sto (mozda skroz neopravdano) ocekujem da ce samo istaci prednosti i da mi nece predociti (neke vece) nedostatke, ili bar da ce pricati na nacin koji ce me motivisati na operaciju. Prema onome sto sam do sada procitala, ova operacija uopste nije sala a opasno mi deluje i pomeranje areole .... inace imam 26 godina.

Ni jedna hiruska intervencija nije sala, svaki hirurg je duzan da ti predoci sve opasnosti i eventualne posledice operacije, i svaki bi trebalo da te odvrati od te intervencije ukoliko jos nisi radjala zbog dojenja; operacija grudi u tvojim godinama radi se samo ukoliko ostoje zdravstvene indikacije, u suprotnom baci se na dijetu - kad izgubis masno tkivo (tj. salo prosto receno) smanjice ti se i grudi.

milicamirkovic:
Pikax hvala na odgovoru!
Nisam isla kod plasticnog hirurga zato sto (mozda skroz neopravdano) ocekujem da ce samo istaci prednosti i da mi nece predociti (neke vece) nedostatke, ili bar da ce pricati na nacin koji ce me motivisati na operaciju. Prema onome sto sam do sada procitala, ova operacija uopste nije sala a opasno mi deluje i pomeranje areole .... inace imam 26 godina.
Nema na cemu..
Kao sto je i vec receno-> nijedna operacija nije šala...i ne operise se svaki pacijent koji se obrati hirurgu, tako bi trebalo da bude..
Ne znam kolike su ti grudi :D i da li je uopste potrebno smanjivati ih...
Ne znam, licno, nisam pobornik estetskih korekcija takvog tipa ukoliko to zaista nije neophodno..
Sve je to individualna stvar..
Poz..

dr:
A zasto bi uopste smanjivala grudi?Svaki plasticni hirurg ce te sigurno pokusati odvratiti od te ideje.Razumem smanjivanje grudi samo ako su enormno velike pa ti prave problem sa kicmom...da li je to u pitanju?
Meni deluje kao da jesu enormno velike (obim grudi mi je oko 110, 115 zavisno od PMSa) i jeste mi teze da se bavim sportom. Ok, to je na prvom mestu psiholoski problem i problem kompleksa (sto uopste nije zanemarljivo), ali eto resenje moze biti medicinsko.

Fora je sto posle operacije nema nazad (narocito ako se umrtve bradavice) i tako ja, neodlucna, stalno se razmisljam da li da napravim taj korak ili ne, i godine prolaze (a kompleksi ostaju).

(kad sam imala 18 god bila sam u jednoj ordinaciji, nije mi delovala bas nesto mnogo ozbiljno ali ne mogu da poredim jer je to jedina u kojoj sam bila, i kada sam videla zahvat razocarala sam se koliko ima rezova i koliko mora dojka da se otvara, to su rezopvi od po 12-15 cm i vise, vertikalno, i jos plus oko areole koja se u nekim slucajevima skroz odstranjuje i prebacuje na dr mesto).
Volela bih kad bih mogla da cujem misljenje devojaka koje su to uradile - da li bi ponovo to uradile, da li imaju problema itd itd. Kod hirurga samo neke slike mi pokazuju (kao tada pre 6 godina).
Hvala vam na postovima, puno mi znaci vase misljenje.

pikax:
Sve to zavisi od oblika samog grudnog kosa...
Imas li problema sa t.tezinom ? -Ako je smanjis -> definitivno ce se smanjiti i obim grudi...

Nisam ni mrsava ni debela, onako normalno, ima me malo, ali meni je to bas super (imam oko 174cm i 66 kg, ali delujem krupno upravo zbog grudi) Desavalo se da smrsam ispod ove kilaze, svuda ali najmanje u grudima. izgleda da moj organizam misli da su mi tu najpotrebnije naslage (za svaki slucaj, da se nadje :-) ).
Nervira me sto izgleda moram da budem anoreksicna (meni se mrsavo telo uopste ne dopada) da bi mogla normalno da zivim :(
Anoreksija ili operacija ili veciti teret (psih. i fizicki).... ja ne znam sta trece. Bas sam izgleda u bezizlaznoj situaciji. :(

Znas kako, moras da shvatis da niko nije savrsen...i bas nas ta mala nesavrsenstva ( i fizicka i psihicka :D ) cine, na neki nacin - posebnim..
Ne vredi se toliko opterecivati izgledom...Lepo je kada brines o svom izgledu, ali bez preterivanja...
Uzivaj u zivotu, Milice :wink:
Poz...
( i poslusaj savet @dr )

milice evo jedno mushko mishljenje.... naravno ako se uvazava... kreni lepo da radish neke vezbice.... da se kreces... i sl. ne zbog korekcije tezine... vec malo da zaboravis.... da udjesh u sistem.... a ta tezina i visina su sasvim ok.... a grudi... one su ovde glavna tema.... tvoje grudi nemoj da bacash pod noz.... jer moram samo da se zapitam shta ako posle shvatish da to nije to... ako ti ne smetaju tolike grudi.... fizichki... onda nemoj da ih sechesh... psihichki.... lepo se konsultuj sa ljudima koji imaju psiholoshku praksu(chitaj: psiholozima, doktorima) kako da se ti stabilizujesh da to odbacish, mislim na tu vrstu, straha, tachnije anksioznost (neutemeljenog straha).... a ako te brine to shto te svi mushkarci gledaju u grudi.... to nemoj da te brine.... mushkarci gledaju i u male i u velike grudi.... ja to radim.... :):):) . .... ako te brine dechko.... objasni mu da si ti takva i da treba da te voli takvu kakva jesi a ne zbog toga kako neko izgleda (ja npr. neizgledam :) ruzan, mali, sav nikakav, a josh i chupav i bradat.... strashno :) ) .......

i na kraju krajeva.... svako se od nas radja i dolazi na svet sa izvesnim osobinama i psihichkim i fizichkim..... treba da prihvatimo majku prirodu .......

:)

Mici, jel planiras jednog dana bebe? Mozda bi trebalo da sacekas sa operacijom do tad, sta mislis?
Razumem zasto zelis da ih smanjis- ja sam sa 20 godina imala 110 obim jer sam imala 10 kila vise (178/75), nisam mogla da spavam na stomaku, nisam mogla da trcim a da one ne skacu...sad imam 10 kila manje (178/65) i obim 80 i znas sta, volela bih da su mi grudi vece :) Tako da bih ti preporucila da dobro razmislis pre no sto odes na opeaciju i da pocnes da radis vezbice za pectoralise i da ne drzis dijetu jer ce ti se grudi samo ispumpati, sem toga ti i onako imas ok kilazu za tvoju visinu i da obavesno koristis hranljive losione za bistu!

Back