Plasiranje Srpskih proizvoda u inostranstvo

Тема о повезивању нашег народа у матици и дијаспори ради остваривања заједничких економиских интереса односно добробити је већ дуже времена позната. Ово су препознали и државни органи: скоро у свим владама у последњих 15-так година имали смо посебно министарство за дијаспору. Један од његових циљева је било и економско повезивање наших људи широм света. Познато је такође да се сваке године одржава редовни скуп - нешто као сабор, представника дијаспоре и домаћих ауторитета, негде око Видовдана.
Ипак, чини ми се да резултати нису задовољавајући. Има ли неко конкретнија сазнања и податке о овом феномену? Прати ли овај форум неко из поменутог министарства, и може ли нам дати било какве информације шта се кокретно постигло на овом пољу?

Ja mislim da nijedan ministar u nasoj zemlji ne radi svoj posao kao valja.....
A i kada nesto rade to je dostupno samo odredjenom krugu ljudi.
Ja znam masu ljudi koji imaju svoje firme po 15 i vise godina a da im niko nikada nije pomogao. Ako neko hoce da razvije ekonomiju to sto radi treba da bude dostupno svima koji rade neki posao+da im se to namece.
Pisu neke projekte, planove........a poenta je da rade iskljucivo za svoju korist.
Toliko o ministarstvima.
Mislim da je internet prostor pravo mesto za syber ministarstva......koja ce stvarno nesto da organizuju.

Uspesma prodaja nasih proizvoda i usluga inostranstvu je verovatno najvaznije pitanje nase ekonomije.Izvoz se najbolje moze pomoci ako drzava pusti da se cene deviza slobodno obrazuju na nasem trzistu.Pogresno je da se vrednost dinara brani od drzave i to pozajmljenim novcem!?

Dinar bi se trebao da stavi na 150 za jedan evro i onda ga cuvati.

Ali to nemoze zbog dugova u evrima.

Javno predlazem sredstvima informisanja da u jednom duzem periodu posvete posebnu paznju izvozno usmerenom delu privrede i trgovinskim kucama koje su uspesne u izvozu.Da vidimo koji su njihovi predlozi za ubrzano povecanje izvoza.
Posebno treba obratiti paznju na zapostavljene proizvode i usluge koji bi mogli da nadju svoje mesto u inostranstvu.
Nisam zapazio da je zadnjih godina organizovano neko ozbiljno savetovanje o pitanjima izvoza.

Poslednja izmena:

Back