PLANOVI

Timpan

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
496
Pravite li planove?

Preciznom analizom ustanovio sam da čovek može ostvariti samo 2 plana.

Realno je ostvarivanje samo 1 plana, tj. na jednom polju, ali i ostvarenje 2 plana je moguće uz fantastičan trud i diciplinu.

A ja sam u proššloj godini radio na 16 planova i bio skroz rastrzan.

Moguće je raditi na dva plana i 3 da budu na stend baju, tj. da se njima bavi ponekad kad se nađe vremena.

Svi mi donekle pravimo planove. Stvar je u tome koliko smo prilikom planiranja realni. Ako postaviš nerealan cilj, teško da ćeš uspeti bilo šta da ostvariš vezano za planiranje u ostvarivanju tog cilja.

Da.
Ne bas dosledno.
Vise planiram na nivou dana.
Napisem na papir pre spavanja najvaznje stvari za sutra.
Naravno pravim i godisnje a imam i neke zivotne.
Ja sam jednom sanjao san kada nisam znao kako postavljati ciljeve.
Taj san mi je rekao:Velike ciljeve zameni trenutnim i uspeh ce biti zagarantovan.(Glas mi je to rekao u snu)
Isprobao sam to i pali.(tada nisam znao za te nacine postavljanja ciljeva koje predlazu u raznim knjigama)
Pod trenutnim je smatrano da treba razbiti problem na dnevne male ciljeve(i u danu na ono sto trenutno treba uraditi).
Naravno slicne stvari pricaju i oni motivacioni govornici.

Licno mislim da je to vazno.Ako nemas jasno definisane ciljeve(a svi imamo bar neke ciljeve) ili ce drugu upravljati vama ili cete ici besciljno.

Pravite li planove?

Realno je ostvarivanje samo 1 plana, tj. na jednom polju, ali i ostvarenje 2 plana je moguće uz fantastičan trud i diciplinu.

Moguće je raditi na dva plana i 3 da budu na stend baju, tj. da se njima bavi ponekad kad se nađe vremena.

Planiram da pročitam neku knjigu.
Šta bi mi preporučio?

Pravite li planove?

Sta god da planiras, planiraj u skladu sa Evropskim putem i Integracijama. Pomocu toga ce se sve ostvariti.,

Не планирам. Имам неке дугорочне циљеве, али неке краткорочније планове не правим. Можда сам ја такав, али у животу је план само десет посто посла. Деведесет посто чине енергија потребна да се најпре започне нека активност (то обично радим на пречац) и да се у спровођењу тог плана истраје.

Planiram.
No u pojedinim planovima, iz nekog razloga sam vrlo uspešna u autosabotaži prilikom realizacije istih. Verovatno su to oni planovi gde nedostaje lični motiv, iako znam da su korisni za mene.
Na kraju ipak realizujem zacrtano, ali uz prilično teranje i muku.

Izgleda da je najbolje imati okvirni dugoročni plan, a pojedinačne ciljeve ostvarivati prema trenutnom raspoloženju i mogućnostima.
Podrazumeva se usredsređenost na jednu stvar; jednu po jednu, bez rasipanja pažnje i energije na više strana istovremeno.

]Izgleda da je najbolje imati okvirni dugoročni plan, a pojedinačne ciljeve ostvarivati prema trenutnom raspoloženju i mogućnostima.[/B]
Podrazumeva se usredsređenost na jednu stvar; jednu po jednu, bez rasipanja pažnje i energije na više strana istovremeno.

To je prava stvar. Lepo rečeno.

Upravo prošle godine sam imao glavni problem što mi je pažnja i energija razbacivana na hiljadu strana, tako da ničemu nisam mogao da se posvetim kako treba.

Pravite li planove?

ma samo opusteno, kakvo crno planiranje, ako nesto isplaniram nema svrhe to ni da radim jer je samim zavrsetkom plana u glavi vec dozivljeno ...

Nemam ih. Planovi su suvišna stvar...
Samo vode razočaranjima ako ne idu svojim tokom.
Budućnost je previše neodređena.
Jedino se trenutku može verovati.
Sadašnjost koristim najbolje što mogu. Nekad je to dovoljno, nekad ne.
Naravno, imam ciljeve, ali ne i zacratane staze kako doći do njih.
Zato je svako nepotrebno produženje puta takođe staza koja mi odgovara.
Doduše, svestan sam svake stranputice.
Ali i spremniji na nju.

Treba samo dva plana da se odrede da bi čovek mogao da ih realno ostvari. Možda je čak i to previše, možda je dovoljan samo jedan, ali ajde da kažemo dva.

Ali teško je fokusirati se samo na dva cilja. Ili makar odrediti koji je najbitniji. Čovekova nadgradnja teče u više pravaca

Imam gomilu propalih planova i obično krivim za to Marfijev zakon,
tako mi je lakše.
A opet, ima dosta planova koji su mi se ostvarili, a sada žalim
zbog toga..
Nekako je ispalo da se najbolje stvari dešavaju onako usput, neplanirano, kao
igrom slučaja.
Kažu mi da sam sa i ja našla na ovom svetu - iznanada i slučajno.
Baš lepo!

Ja konstantno planiram izbegavanje obaveza.
A one idu za mnom kao rep za kometom. Valjda zato sto ih se nikada skroz ne odreknem.
Sto vise izbegavam, vise ih ima.
I kada pomislim da sam izbegao sve planove i obaveze, uvek iskrsne nesto novo.
Nesto sto se ne moze izbeci nego mora uraditi.
Pretpostavljam da se to zove zivot.
Ima u tome lepote.

Pravite li planove?

Nekada sam imala Plan. A, onda sam osetila, doživela, proživela i videla... da ponekad i Svemir ima neke druge planove, koji nisu u koheziji sa mojim Planovima. Ali, ono...Barem taj čudesni Svemir ima ponekad divan smisao za Humor. Koji meni nažalost nije bio smešan. Čak štaviše, suprotan.

Imam dugoročne i kratkoročne.

Ja sam vojničko Unuče, moj Um je jedan veliki Plan.

Ponekad kada onako legnem uveče, se zapitam...hoću li ja to sve stići. Postići. Uraditi. Moći.

Imam neiscrpne Želje i Htenja.

Toliko toga želim da uradim, vidim, postignem, naučnim. Naprosto, moj Um je "gladan" znanja i saznanja.

Imam ja i Trud i Disciplinu, ali me malo koči Zdravlje. No, to mene neće zaustaviti.

Ponekad je to bila Ljubav, Ljubav i samo Ljubav.

I imala sam divan stav po pitanju toga, zato što znam šta mogu, umem i želim . Koliko mogu da pružim.

Sada drugačije an to gledam i en želim više o tome. Ni da pišem ni da mislim. Tu više ništa ne planiram. Zašto...samo ja znam. Ni ne očekujem, niti se nadam.

Nekada sam volela reči, kao što su...Zauvek, Oduvek. Večnost. Bezvremensko. Beskrajno. Sada to više ne volim.

Moj je sada trenutačni dugoročni Plan...Da ozdravim.

Sve kratkoročno, je u sklopu mog Dugoročnog. Znači, sve što dođe uz to, dobro je došlo. Sve što nije i neće...Znači da i nije negde bilo Nikada za Mene. Kao Mene.

:hvala:

Back