Planiram da uzmem novi komp,trebami vashe misljenje

ndjordje91

Ističe se
Poruka
2.675
Trenutna masina:

MB: Gigabyte GA-MA770T-UD3P
CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition B55, 3.2GHz
GPU: SAPPHIRE Radeon HD 4890 1GB GDDR5 Vapor-X
DDRAM: Kingston 6GB DDR3 1333MHz
HDD: WD 500GB
MONITOR: Fujitsu Siemens 22''
SYSTEM #1:Windows 7 Ultimate 64-bit

Planiram da uzmem:

AMD FX-8120 3.1GHz 8MB
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
KINGSTON 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3

Jel sve ovo podudara? Ako da samo me zanima koja graficka je dobra dosla tu i napajanje?

Poslednja izmena:
Trenutna masina:

MB: Gigabyte GA-MA770T-UD3P
CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition B55, 3.2GHz
GPU: SAPPHIRE Radeon HD 4890 1GB GDDR5 Vapor-X
DDRAM: Kingston 6GB DDR3 1333MHz
HDD: WD 500GB
MONITOR: Fujitsu Siemens 22''
SYSTEM #1:Windows 7 Ultimate 64-bit

Planiram da uzmem:

AMD FX-8120 3.1GHz 8MB
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
KINGSTON 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3

Jel sve ovo podudara? Ako da samo me zanima koja graficka je dobra dosla tu i napajanje?

Iskreno, ako predjes na novu konfiguraciju, imaces vrlo zanemarljivu prednost u odnosu na trenutnu konfiguracijunu, to ti je ali u bukvalnom smislu bacanje para! Dakle najbolja investicija za tebe jeste samo menjanje graficke kartice, ili ako se odlucis za neku od najnovijih i jacih kartica, menjanje maticne ploce (zbog pci express slota) i same graficke...

Iskreno, ako predjes na novu konfiguraciju, imaces vrlo zanemarljivu prednost u odnosu na trenutnu konfiguracijunu, to ti je ali u bukvalnom smislu bacanje para! Dakle najbolja investicija za tebe jeste samo menjanje graficke kartice, ili ako se odlucis za neku od najnovijih i jacih kartica, menjanje maticne ploce (zbog pci express slota) i same graficke...

Ne razumem o čemu se radi???
Nejasno mi je ono ''menjanje matučne ploče zbog PCI expres slota???
Kakvo se to unapređenje PCI expres slota pojavilo koje je brže od mogućnosti koje pruža ova ploča?

Radi se o propusnoj moci PCIE slota, jace graficke imaju preko 100 Gbit/s
Pa ako ti ploca dopusta recimo 50 Gbit/s ne isplati se uzimati jacu...
A PCIE 2.0 je duplo sporiji od 3.0....

Koje su to ploče?
Ja imam GA 990 FXA-UD3 sa 4 (četiri) slota za grafičke karte i u specifikaciji lepo piše da svi PCI expres slotovi podržavaju standard 2.0.
Ploča je najnovije generacije, nisu me valjda zeznuli pa mi prodali zastarelu tehnologiju?
Možda je izvlači što ima USB 3.0 standard?

:rtfm:
Pa to su novije ploce.....
Tvoja je dobra jer ima podrsku za 4 pcie slota... Svaka ploca ima svoju neku karakteristiku, u tvom slucaju ima 4 pcie 2.0 slota
Dok obicne imaju jedan ili dva.... A 3.0 je je duplo brzi, jer magistrala dopasta vece brzine...
Nesto kao razlika izmedju ddr2 i ddr3... A najnovije graficke zahtevaju 3.0...

Daj se malo presaberi.
Da ima taj brži standard za PCI expres, Gigavajt bi ga turio na ovu ploču.
Bar na prvi pci expres slot.:rtfm:
Tvrdiš da moja ploča ima duplo mani protok nego neka 3 puta jevtinija ploča.

Poslednja izmena:
Ja iskreno bi uzeo nov komp, i hteo bih da pitam jos jednom za ove komponetne:

Graficka: SAPPHIRE Radeon HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5
Procesor: AMD FX-8120 3.1GHz 8MB

daj molim vas nadjite mi dobru maticnu na ove dve stvari sto bih uzeo 100% i da posto ja imam 600w OCZ napanje i ako treba novo napajanje uzeo bih. Gledao sam sada na itsvet ovde je neko rekao da uzmem ovu graficku: 6970 al nema nigde u prodaji.

Hvala unapred!

A ti tvrdis da gigabajt nema PCIE 3.0 slot....
ja ti rekoh svaka ploca ima svoje karakteristike, neka podrsku za dva procesora, neka 8slotova RAM-a, neka 4 pcie slota...
ta tvoja je staraija sto se tice PCI ekspres slota....

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express
evo ti pa sam vidi :)

Za AMD još uvek nema ploča sa podrškom za PCI expres 3.0 standard.
Pojavile su se ploča za Intel socket 2011 sa naznakom PCI express 3.0 ready
Još ne postoji grafička karta kojoj bi PCI/E x16 2.0 standard predstavljalo usko grlo.

Ja iskreno bi uzeo nov komp, i hteo bih da pitam jos jednom za ove komponetne:

Graficka: SAPPHIRE Radeon HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5
Procesor: AMD FX-8120 3.1GHz 8MB

daj molim vas nadjite mi dobru maticnu na ove dve stvari sto bih uzeo 100% i da posto ja imam 600w OCZ napanje i ako treba novo napajanje uzeo bih. Gledao sam sada na itsvet ovde je neko rekao da uzmem ovu graficku: 6970 al nema nigde u prodaji.

Hvala unapred!

Moj savet je da kupiš tu grafičku i zameniš onu 4890, a ostalo da za sada ne diraš.
Ako baš želiš da pređeš na Buldozer, dobre ploče su Asus Sabertooth 990 FX, ASUS M5A99X-EVO, ASROCK 990FX EXTREME4, i Gigabajtove 990 FXA - UD 7, 5, 3.
Meni lično se najviše sviđa Asrockova.
A ima i jevtinija varijanta sa oznakom 990XA

Moj savet je da kupiš tu grafičku i zameniš onu 4890, a ostalo da za sada ne diraš.
Ako baš želiš da pređeš na Buldozer, dobre ploče su Asus Sabertooth 990 FX, ASUS M5A99X-EVO, ASROCK 990FX EXTREME4, i Gigabajtove 990 FXA - UD 7, 5, 3.
Meni lično se najviše sviđa Asrockova.
A ima i jevtinija varijanta sa oznakom 990XA

Hvala na odgovoru, i dalje me muci sve te ploce imaju ****** 2.0 Pcie x16 slot za graficku, a ovu koju ja ocu da uzmem je 3.0 e sada dal moze graficka karta od 3.0 na 2.0 maticnu plocu?

Hvala na odgovoru, i dalje me muci sve te ploce imaju ****** 2.0 Pcie x16 slot za graficku, a ovu koju ja ocu da uzmem je 3.0 e sada dal moze graficka karta od 3.0 na 2.0 maticnu plocu?

Koliko je meni poznato, za sada nema ploča za AMD platformu sa PCI/expres 3.0 standardom.
Bilo koja grafička kartica će na pločama koje sam ti naveo raditi punim kapacitetom, ako procesor može da je isprati, a Phenom II X4 može.

Back