Plan ishrane

Pitanje nije bas za temu, ali je vezano za ishranu tako da...
Sta se desava sa viskom unetih UH iz skrobnih izvora odnosno kompleksnih UH, tj. gde idu, ako masti idu u salo, a i prosti seceri isto koliko sam razumeo sa neta :confused::confused:... Oni ne mogu da grade misice, jel tako?

Poslednja izmena:
Pitanje nije bas za temu, ali je vezano za ishranu tako da...
Sta se desava sa viskom unetih UH iz skrobnih izvora odnosno kompleksnih UH, tj. gde idu, ako masti idu u salo, a i prosti seceri isto koliko sam razumeo sa neta :confused::confused:... Oni ne mogu da grade misice, jel tako?

Svaki višak se čuva kao rezerva za crne dane. Sad koliko nam je to potrebno u 21, veku, ne znam.
Ovo crvneo te nisam razumeo, mnogo konfuzno pišeš. Ali da probam. Svaki energetski višak ide u salo, bilo da je iz UH, P ili M. Masti ne moraju da idu u salo, to nisi dobro skapirao.
Ni jedan šećer (UH) ne može da gradi mišiće ni složeni pa ni prosti. Sve ima svoju ulogu u metabolizmu, pa ako ti nečeg manjkja sve je sporije ili zaustavljeno i povećava se i onako već veliki stres.

Trudim se da pisem najrazumnije ali tesko je kad nesto ne shvatas... :( Ok, donekle sam skapirao... znaci enormno povecani unos UH nece povecati rast misicne mase... to me je zanimalo... Sam unos proteina je najbitniji...?

Trudim se da pisem najrazumnije ali tesko je kad nesto ne shvatas... :( Ok, donekle sam skapirao... znaci enormno povecani unos UH nece povecati rast misicne mase... to me je zanimalo... Sam unos proteina je najbitniji...?
Uf, ma ne, nikako!
SVE JE BITNO
Proteini (AK) su osnovni gradivni elementi. Pa skoro sve nam u telu sadrži AK.
UH shvati kao gorivo tj. energju
A masti e one su tek vrh. Bez njih ni P ni UH nemaju metabolizam i cela endokrina slika zavisi od njih.
Pa su tu i vitamini , minerali, vlakna i VODA

Ни екстремно превисок унос беланчевина Ти неће повећати раст мишића. Било би то фино, када би само унос беланчевина био битан. ;)

Као прво, да би изградио мишиће мораш да уносиш вишак енергије, него што трошиш.
Као друго, процентуални удео беланчевина, угљених хидрата и масти одлучује, да ли ће од тог вишка бити изграшени мишићи или нова резерва у виду сала.
И као треће и најбитније, све што Ти је потребно да знаш Ти пише у једном мом старијем коментару. ;)

Već dva meseca jedem šta stignem... sinoć sam pojeo giros i dva parčeta čokoladne torte. Od danas se vraćam na stari režim i evo kako će izgledati:

1. 6 belanca i 2 cela jaja + 150 g ovsenih sa Fit jogurtom

2. 150 gr. belog mesa i kuvani pirinač ili krompir i kelj

3. 150 gr. tunjevina uz zelenu salatu

4. 150 gr. belog mesa + kelj ili cvekla

5. 220 gr Ella sira

Ponekad ću umesto belog mesa ubacivati oslić... u 1 kg oslića imate preko 170 g proteina.

Poslednja izmena:
Маст из жуманцета је добра, припада здравим мастима. Али ако Ти та маст није потребна, па боље да ни не купујеш јаја, то је бацање пара, ако пола јајета бациш, а ради се о стварно првокласној енергији коју човек може да унесе.

Ja ovo prvi put čujem... bez uvrede, ne dovodim u pitanje tvoju stručnost, ali i meni su u teretani svi živi rekli da se jedu prevashodno belanca... npr. na 8 jaja pojedeš 5 belanca a samo 3 cela. Zar svakodnevni unos velike količine žumanca neće dovesti po povišenja holesterola?

Mogli bi malo da proguglate o holesterolu i zumancetu :roll:

@Tanhojzer,gde su ti UH,masti i 6.obrok?

a chekaj, zashto bi uopshte morao da ima shesti obrok?

shta, to je neko rekao kao morash da jedesh tachno shest puta i onda nikako ne moze ni pet ni sedam ili shta? :lol:

- - - - - - - - - -

Pa 90g UH što nije malo po obroku.
Koje su mu potrebe i ciljevi nemam pojma. Samo kažem da ima i u prvom obroku

ima i u drugom (pirinach, krompir)

jedite kad ste gladni i koliko vam je potrebno da budete siti i kapiram da je to cela filozofija... :)

Nije ni jedno a ni drugo..... Kada je covek gladan tada je vec kasno, a kada bi slusali telo da jedemo onoliko koliko (nase hedonisticko) telo trazi imali bi problema sa tezinom kao sto i ima mnoooogo veliki broj ljudi.

Isto vazi i za vodu. Kada osetis da si zedan, vec je prekasno - telo je u stanju dehidratacije vec, trebala se popiti voda mnogo ranije, pogotovo neko ko trenira.

Nije ni jedno a ni drugo..... Kada je covek gladan tada je vec kasno, a kada bi slusali telo da jedemo onoliko koliko (nase hedonisticko) telo trazi imali bi problema sa tezinom kao sto i ima mnoooogo veliki broj ljudi.

Isto vazi i za vodu. Kada osetis da si zedan, vec je prekasno - telo je u stanju dehidratacije vec, trebala se popiti voda mnogo ranije, pogotovo neko ko trenira.

Tako je :D

Back