Placenici

Osnova je potrošena devedesetih ,a i bila grbava u startu zbog kom. ekonomije sad da ne ulazimo u to ko je kriv ,ali ako 10 godina ne ulažeš u proizvodnju ,ako izgubiš tržišta ,ako imaš radnike koji su zaposleni ,a nisu im isplaćene plate i dopirnosi godinama , ako imaš banke čija su potraživanja nenaplativa,firme ne poseduju kapital ni sredstva za proizvodnju ... onda to nije nikakva osnova .
Sam komunizam je pre svega učinio ekonomije istočne Evrope zauvek inferiornim , samo što su neki ušli u tranziciju 10 godina ranije pa oni prave nemačke i azijske automobile za 1000e mesečno , a oni koji su toliko okasnili motaju kablove za iste te automobile za 300-400 ... isto bi tako bilo i da su mestu DOSa bili ovi sada ,čak i za promenu neki sposobni i pošteni ljudi,bilo bi sigurno bolje al ne previše .
Da li u celosti odgovara istini? Licno znam za preduzeca koja su namerno unistena, pored svih navedenih problema su ostala dosta stabilna, poslovala u plusu. Napomenimo samo mlekare koje su unistene da bi se dovela strana korporacija, nije postojala mogucnost poslovala sa munusom. Pojedine su bile u sastavu PPK kombinata koje su cinile zadruge sa farmama, silosi sa mlinovima, pekare, spomenute mlekare, cak su pojedini imali i svoje kartonaze (proizvodnja ambalaze) znaci zaokruzen proizvodni ciklus, kojima ne bi mogli lako konkurisati. Imali smo savremena uspesna preduzeca koja su umesto otplate dugova placala drzavni reket. Svedok sam unistenja jednog i dan danas nije privatizovano, a pojedine interesne grupe profitiranju na njenoj nesreci bolje reci nesreci zaposlenih.
Ako je moralo doci do odredenih drustvenih promena mogli smo uci u njih sa boljim osnovama.

Poslednja izmena:
Ne govorimo o pukom siromaštvu, već o onome što smo proizveli.

To vreme je odgovaralo samo onima koji su na bilo koji način promovisani u goniče robova .

Iz ove perspektive jedno vreme kada je bukvalno počelo ropstvo.
Poštujem ja tvoje pol uverenje , ali o tom vremenu pisati kao o progresu, pa to isto kao da za 10 godina neki SNS-ovac bude pisao o ovom vremeno kao vremenu beskrajnih sloboda . Ok je da se zalažeš za jednu političku opciju, ali, činiš im medveđu uslugu, pozivajući se na praksu koju smo videli.
Jedan od najmračnijih period srpske istorije, zato što iz tog vremena nema ništa za ponos .
Ali krajnji cilj sve te proizvodnje, i krajnji cilj ekonomije je Potrošnja.

Zato sve merim kroz devizne iznose ličnih dohodaka, prilagođene inflaciji.

Opet glupost u pimanju mita . Ne cenimo svet spram sebe, već onakav kakav je

Takođe kako misliš da će neko znati da su alavost , želja za vlašću loše ako nema mit da je to loše? Šta je loše ako neko želi da ima mnogo novca? Ako ne može zaraditi kod lokalnog gazde, šta je loše da izda/iskoristi svoju zajednicu za rad lične dobiti? Ako nemaš tačku oslonca, sve je relativno.

Mit je neophodan, Kad se uspešniji narodi od nas odreknu svojih mitova, odrećićemo ih se i mi

Do tada svako ko poziva na njihovo prekomponovanje je izdajnik. Pa i ti.

Eto sad' sam i izdajnik. Natasa to u cemu ti pises spada u osnove vaspitanja koje se prvenstveno nose iz porodice zatim skole....Zla vremena ne dolaze sama od sebe donose ih zli ljudi. Pogledaj iz kojih porodica poticu, bice ti jasnije.
Znao sam i znam sta je izdaja, cast, postenje..... i bez mitova.

Ja koristim plate kao barometar.

Sa 20 evra 2000. su plate skočile na recimo 600 nekoliko godina kasnije.

Porast životnog standarda od 30 puta, a ti pričaš da je pritvorena banka "Janićije Karić."

Sećam se tog srećnog vremena... :zloca:
Radnici su sami sebi sekli prste od prevelike sreće!
(Neki tvrde i da su ih jeli ali nije utvrđeno.)

Ako se ne sećaš toga mogu da ti nađem link.

Sećam se tog srećnog vremena... :zloca:
Radnici su sami sebi sekli prste od prevelike sreće!
(Neki tvrde i da su ih jeli ali nije utvrđeno.)

Ako se ne sećaš toga mogu da ti mađem link.
To ste vi radikali pokušavali da omalovažite činjenicu da je DOS povećao plate 20-30 puta.

Time dokazavši neposobnost aleksandra vučića

Eto sad' sam i izdajnik. Natasa to u cemu ti pises spada u osnove vaspitanja koje se prvenstveno nose iz porodice zatim skole....Zla vremena ne dolaze sama od sebe donose ih zli ljudi. Pogledaj iz kojih porodica poticu, bice ti jasnije.
Znao sam i znam sta je izdaja, cast, postenje..... i bez mitova.

Mit je tačka oslonca u građenju moralnih vrednosti poulusa .

Razbiti populusu tačku oslonca dobijaš bezopličnu masu za oblikovanje

Ali krajnji cilj sve te proizvodnje, i krajnji cilj ekonomije je Potrošnja.

Zato sve merim kroz devizne iznose ličnih dohodaka, prilagođene inflaciji.

Cilj je postignut , potrošeni su ljudi , neko je od te podrošne robe imao pun buđelar, za koje je mogao kupiti puno staklenih đinđuva i vatrene vode , neko nije .
Kako se kome zalomilo.

после одеш у радњу и купиш народни хлеб упљуван од твоје пљувачке док си пљувао по народу, има пар тих паћеника на пдф

то им остало од јна васпитања, нарочито онима којима је јна била животна школа. тамо су пљували у сопствени пасуљ да га неко други не би појео

Te tvoje činjenice su plod mašte
a ovaj očajnik iz "srećnih vremena" je ostao bez prsta
јами је трол уске перцепције, тесно је у том његовом свету, а и непрекидно пада на нос.
једино питање је да ли пада на нос због кокса или зато што му је нос позамашних димензија па га гравитација урнише

Back