Placebo efekat

U Srbiji, ljudi jeste veruju slepo lekovima, zato sto je tako lakse i lek je kao neka uteha. Pronaci uzrok koji ih je doveo do toga je drugaciji pristup, i za to treba edukacija. Prvo treba biti svestan da postoje alternative medicine, placebo efekat, itd .. A ljudi nisu svesni, zato mislim da ne treba ih kriviti.

U Srbiji, ljudi jeste veruju slepo lekovima, zato sto je tako lakse i lek je kao neka uteha. Pronaci uzrok koji ih je doveo do toga je drugaciji pristup, i za to treba edukacija. Prvo treba biti svestan da postoje alternative medicine, placebo efekat, itd .. A ljudi nisu svesni, zato mislim da ne treba ih kriviti.

svest je jedno, navika je drugo, a informacija je barem danas svima dostupna
imam poznanicu koja je obolela od kancera
pre nego sto su joj dijagnostikovali, tri godine je non stop bila pod antibioticima, coldrexu, fervexu i sedativima..mislim da je poslednjih godinu dana svaki dan uzimala bensedin jer je tvrdila da drugacije ne moze da zaspi
neposredno pre nego sto joj je djagnostikovan kancer, imala je cak i u rano jutro kiseli zadah od cigareta i kafe
operisali su je, prezivela je dva ciklusa hemo i kompletno zracnje
sad su joj dijagnostikovali neke promene na drugim organima
kad se operisala uzimala je dodatnu suplamentaciju da bi podigla imunitet
ali cigarete nije ostavila, kaze to i kafu ne moze sebi da oduzme
kad je pitam da li ide napolje u lagane setenje da bi provela makar po sat vemena u sumi na sveem vazduhu i nadisala se prociscenog vazduha i napunila telo kiseonikom, kaze da ne moze..ode ponekad
sad ti meni kazi ko je tu lud

A koga da krivimo? I da li ovo znaci da su Srbi neki idioti, usput i nepismeni pa im
je sve dozvoljeno?
Svaki covek na ovom svetu veruje lekarima i farma industriji, to nije nista novo, ali ce
iole normalan covek pokusati da recimo ide u setnju, bavi se nekim sportom, nece se prepustati
iskljucivo i samo dejstvu tabletica.

Back