Placate li racun u muskom drustvu?

E baš sam raspravljao sa drugarima na pomenutu temu, i sad je iz-search-ovah na Krstarici.. Sinoć smo po drugi put poveli diskusija o tom plaćanju, i meni tu nešto ama baš nikako nije jasno :D

Mislim, ja kad sam sa svojom devojkom, uvek je to bilo najmanje bitno, ja na to ni najmanju pažnju nisam obraćao, bitno da smo zajedno i da nam je lepo.. Kako oboje studiramo, plaćamo kad ko ima, po pola ili kako već, zavisi od trenutka.. Plus je u pitanju veza na daljinu, tako da neko mora da pukne hiljadu kinti na bus u startu za to viđenje od par dana zajedno, i onda je logično (i čest slučaj :roll:) da nemamo baš za trošak i da se snalazimo. Tu moju ideju da je to nešto potpuno sporedno osporavaju dva drugara, koji stalno izlaze u grad sa drugaricama, i uvek plaćaju pića, i van pameti im je da ja pustim nekad nju da plati.. Sad opet, meni je glupo da ulazim u raspravu sa te strane jer je njihov argument uvek - aa ti si cicija, ne daš, ili - ona tebi plaća piće?! :eek:
A nije takva situacija, jednostavno, ja da imam uvek, ja bih bez problema uvek plaćao, ali kad nemam, radije bih da odemo na neko mesto na par piva ako bi ona volela, nego da sedimo u sobi jer ja odbijam, pošto nemam kinte.. Između nas je bila opuštena situacija uvek..

Ono što mene čudi jeste taj trip, smejanje kad čuju da se desi da ona nekad plati nešto (meni dotad ni na kraj pameti nije bilo da je tu nešto čudno), i još čudnije, što se te devojke sa kojima oni izlaze nikad ni ne ponude. Sad, opet je fora što oni funkcionišu po tom sistemu već neko vreme, i verovatno je i prešlo u naviku svima da se zna ko će da plati, tako da su oni sad zaglavili do kraja života sa tim drugaricama o kojima je reč, tek bi sad bilo čudno ako najednom kažeš "E, znaš šta, mogle biste i vi da se učipite, stvarno više" :lol:

Da napomenem, prvih par puta bih i ja naravno uvek platio, ali kad se prođe ta faza upoznavanja i procenjivanja valjda to padne u drugi plan, trebalo bi da je sekundarno.. Al izgleda da nije tako, nego sam ja samo cicija :D

Svidja mi se tema.
Koji je moj stav po ovom pitanju.
Pa ako sam izasla s muskarcem koji se celo vece prosipa o tome kako su muskarci, muskarci, a zene samo sluze za ukras ili kuhinju, onda pijem skupa pica, ili one neke zenske koktele i narvno on plati. Obozavam da muskarcima ispunjavam zelje, a posebno kad zele da budu muskarci, a ne kad su stvarno to. Inace u principu u normalnoj vezi s normalnim muskarcem (ovo normalno je moje subjektivno shvacanje) placamo kako ko. Desavalo se da u nekim periodima ja vise placam, zato sto sam vise zaradjivala, pa se to smeni, pa on vise placa...u principu se ne gleda na to. Ko kad i koliko ima para.
Na odmorima ja i moj dragi imamo tri novcanika. Moj, njegov i zajednicki. U tom zajednickom podjednako ucestvujemo. Naravno i tu se desava da nekad on izvadi i plati neki izlazak, nekad ja... Niti ja niti on ne ocekuje da ce samo jedan od nas placati sve.
Sto se tice placanja samog racuna, tu sam jako staromodna. Ne volim da ja dajem pare, pa zato dodam svoj novcanik njemu, on izvadi pare, lepo plati racun i vrati kusur. To se isto desava i kad izadjem s bratom u grad. Ako sam odlucila da ja platim za ture ili veceru, ja lepo izvadim pare ili dodam novcanik, a on izvrsi cin naplacivanja. S drustvo nemam problema. Placa ko kad ima, to se nikad ne gleda.
George prvi put se iskreno slazem s tobom. :) Vec sam rekla da mrzim reci feminizam, emancipaciju... Mozda su sve te stvari nekad trebale, ali ne i sad, bar ne za vecinu nas. Ravnopravnost znaci imati ista prava, ali to povlaci i imati iste obaveze.

najbolje je kao Georgi, da se uopste ne dolazi u situaciju da se ista placa nego samo konkretno :zcepanje:
:super:
Svidja mi se tema.
Koji je moj stav po ovom pitanju.
Pa ako sam izasla s muskarcem koji se celo vece prosipa o tome kako su muskarci, muskarci, a zene samo sluze za ukras ili kuhinju, onda pijem skupa pica, ili one neke zenske koktele i narvno on plati. Obozavam da muskarcima ispunjavam zelje, a posebno kad zele da budu muskarci, a ne kad su stvarno to. Inace u principu u normalnoj vezi s normalnim muskarcem (ovo normalno je moje subjektivno shvacanje) placamo kako ko. Desavalo se da u nekim periodima ja vise placam, zato sto sam vise zaradjivala, pa se to smeni, pa on vise placa...u principu se ne gleda na to. Ko kad i koliko ima para.
Na odmorima ja i moj dragi imamo tri novcanika. Moj, njegov i zajednicki. U tom zajednickom podjednako ucestvujemo. Naravno i tu se desava da nekad on izvadi i plati neki izlazak, nekad ja... Niti ja niti on ne ocekuje da ce samo jedan od nas placati sve.
Sto se tice placanja samog racuna, tu sam jako staromodna. Ne volim da ja dajem pare, pa zato dodam svoj novcanik njemu, on izvadi pare, lepo plati racun i vrati kusur. To se isto desava i kad izadjem s bratom u grad. Ako sam odlucila da ja platim za ture ili veceru, ja lepo izvadim pare ili dodam novcanik, a on izvrsi cin naplacivanja. S drustvo nemam problema. Placa ko kad ima, to se nikad ne gleda.
George prvi put se iskreno slazem s tobom. :) Vec sam rekla da mrzim reci feminizam, emancipaciju... Mozda su sve te stvari nekad trebale, ali ne i sad, bar ne za vecinu nas. Ravnopravnost znaci imati ista prava, ali to povlaci i imati iste obaveze.

Jel se to odnosi i na segz?:rumenko:

Back