gost 411056
Aktivan član
- Poruka
- 1.765
Da nije problem, kao i vecini muskaraca, ali nije ni prvo sto pomislite da treba uraditi kad ste slobodni.Mozda sam ja u tome zaista starog kova...Ali u kuci se poslovi (kod mene) dele na muske i zajednicke,nikad mi nije bio problem da operem sudove ili raspremim kucu,obrisem prozore...nebitno sta.Tako smo i sina naucili,da ne bude invalid u zivotu koji ne zna za sobom da raspremi i da zivi u svinjcu.
Ali i dalje smatram da muskarac treba da bude dzentlmen prema devojci/zeni...
Logistiku kucnih poslova i obaveza vode vecinom zene u porodici. Znam da uprkos ravnopravnosti kojoj covjek tezi podjela uloga mora postojati u svako domu, jer se zivi i radi punom parom i treba drzati tempo ali su uloge predispoziski nametnute iz generacije u generaciju. Ovo je konstatacija na opce stanje ne vezano za tebe licno

A fino je i kad je muskarac dzentlmen, ne poricem.
Ne pricam ja o podjeli zena na ove ili one, vec kao sto napisah gore u odgovoru Trust no one ,o logistici domacinstva i predisopozcionoj dodjeli te uloge.Ako mene pitaš, kućne poslove u 21.veku rade i zaposlene i ne zaposlene žene. Razlika je u tome, što se domaćicama nazivaju žene koje ne mogu pronaći sebi mesto na tržištu rada.U današnje vreme nikakva "fama" više ne postoji oko kućnih poslova,kada većinu njih danas obavljaju mašine.Samim tim, ne obavljaju ih ni muškarci u velikoj meri.