Plaćanje australijske 190 vize - skorašnja iskustva?

NAATI T&I

Zainteresovan član
Poruka
413
Trenutno se suočavamo sa jednom ne baš malom poteškoćom, a to je kako platiti nadokanadu za vizu, koja nije mala i koja je još poskupela septembra 2013.-te.
Za mene , supruga i dete iznosi 6120 AUS $, oko 480000 RSD ili 4100 EUR. Problem je što je jedina opcija KREDITNA kartica, a mi nemamo toliki limit, niti bilo ko koga poznajemo u Srbiji. Čak i naši rođaci po Evropi imaju manji limit, a prijateljici iz Perta limit iznosi samo 6000 $. Pošto je sada sve onlajn, i aplikacija, takvo je i plaćanje.
Razmišljali smo da pokušamo sa debitnom karticom, ali one uglavnom imaju dnevni limit za plaćanja, npr. u Srbiji do 150000 dinara, u Aus 2000 $. Čak sam kontaktirala i Alfa banku da pitam mogu li na Mastercard kreditnoj da dopunim iznos koji mi fali do limita ( uplatim ) kako bi prošla transakcija, rekli su da ne može. Da li je neko plaćao debitnom karticom iz Srbije onlajn vizu u proteklih par meseci ?

Trenutno se suočavamo sa jednom ne baš malom poteškoćom, a to je kako platiti nadokanadu za vizu, koja nije mala i koja je još poskupela septembra 2013.-te.
Za mene , supruga i dete iznosi 6120 AUS $, oko 480000 RSD ili 4100 EUR. Problem je što je jedina opcija KREDITNA kartica, a mi nemamo toliki limit, niti bilo ko koga poznajemo u Srbiji. Čak i naši rođaci po Evropi imaju manji limit, a prijateljici iz Perta limit iznosi samo 6000 $. Pošto je sada sve onlajn, i aplikacija, takvo je i plaćanje.
Razmišljali smo da pokušamo sa debitnom karticom, ali one uglavnom imaju dnevni limit za plaćanja, npr. u Srbiji do 150000 dinara, u Aus 2000 $. Čak sam kontaktirala i Alfa banku da pitam mogu li na Mastercard kreditnoj da dopunim iznos koji mi fali do limita ( uplatim ) kako bi prošla transakcija, rekli su da ne može. Da li je neko plaćao debitnom karticom iz Srbije onlajn vizu u proteklih par meseci ?

Znam da Intesa banka ima mogucnost da sam odredis koliki ce ti biti limit na kreditnoj kartici, mislim da se zove "kartica na bazi depozita". Dakle ti im polozis tih 4100 evra i das im toliki limit ( mada mozes i koji evro vise, da ne krene nesto po zlu ). Ja sam se raspitivala za iznos do 1000 evra letos, a ti vidi da li moze i za toliki iznos, mislim da bi trebalo. U jednoj drugoj banci su mi tada kad sam se raspitivala za tu mogucnost rekli da u Intesi "sve moze" :)

Hvala Laura, ali to je sve rizično u Srbiji, jer ako ne prođe onda banke naplaćuju dodatnih 3 % za skidanje te gotovine. Uspeli smo da platimo debitnom karticom, VISA ELECTRON ( iako su mnogi na raznim forumima tvrdili da ne može ) karticom UniCredit banke, ali smo morali da podignemo limit za transakciju koji je važio 3 dana, uplatili smo više, 500000,00 din, jer su nam računali dolar po najvišem mogućem kursu ( 78.19 ) a i verovala ili ne imigraciono nam je naplatilo umesto 6120$, 6160$, 40 $ više, tako da ne bi prošlo da smo imali knap para.

Mi smo platili debitnom VISA CLASSIC karticom... Verovatno smo mogli i Visa Electron, ali moja kartica nema odstampane sve brojeve, pa sam morao da izvadim classic... Inace, za nas cetvoro, IMMI je naplatio dodatnih 76 dolara za svoje troskove, a povrh toga je otislo jos 70ak EUR, pretpostavljam na kursne razlike i provizije Komercijalne banke...

Pa da, naplaćuju više, što razumem kada je kreditna kartica u pitanju, jer banka skida proviziju, ali ne i kada je debitna kartica. Savet svima je da uplate više novca nego što piše , da se ne bi desilo da ne prođe uplata zbog toga što fali par hiljada dinara. Gde svi milioni, tu i par hiljada, nismo propali zbog toga, samo da mi dobijemo vize, ne žalim za parama :)

Back