"Plaćam kriminalno nizak porez na veliki stan u centru"

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.465
"PLAĆAM KRIMINALNO NIZAK POREZ NA VELIKI STAN U CENTRU" Naslednik Mone vas je nervirao stavovima, a sada se zalaže za nešto što bi većina nas POTPISALA
mona02 Tomislav Momirović foto Tanjug D. Goll
FOTO: D. GOLL / RAS SRBIJA
Inspirisan najavom da će Srbija uskoro dobiti novi zakon o poreklu imovine sa poreskim stopama i do 75 odsto, Tomislav Momirović, predsednik UO Mona Hotel Management, izjavio je nešto što se u Srbiji do sada retko moglo čuti.

Naslednik Mone koji je svojim stavovima o radnicima, ekonomiji i biznisu prethodnih meseci više puta delio javnost, sada je rekao nešto što bi moglo da ujedini mnoge suprotstavljene strane. Praktično, ovaj tridesetšestogodišnji privrednik pozvao je državu da više optereti bogataše i posednike velike imovine, tako što će im povećati poreze za imovinu.
Momirović je, naime, na Tviteru rekao da je "porez koji plaća za svoj veliki stan u centru Beograda kriminalno nizak". Dodao je i da bi sada "bilo fer da on koji se u prethodnom periodu više puta žalio na visoke poreze za privredu, kaže i kako je porez koji plaća na svoju imovinu zapravo mali".

U drugom obraćanju na društvenim mrežama Momirović je rekao i da su "oni koji žive u centru Beograda privilegovani jer zapravo ne plaćaju srazmerne poreze na svoju imovinu".
"Dobijamo najbolje od javnih službi, a ne plaćamo srazmerno više poreze na imovinu", tvrdi naslednik Mone.

Ipak, Momirović tvrdi da država ne bi trebalo da optereti većim porezom promet i rad jer će to smanjiti investicije, plate i broj zaposlenih, ali da za imovinu bogatih i veleposednika ne važi isto.

Interesantno je i da se nedavno u javnosti pojavio stav svetskih milijardera, poput Bila Gejtsa i Vorena Bafeta, koji smatraju da bogati pojedinci treba da plaćaju veće poreze.
Bafet se za veći porez na bogatstvo zalagao i 2017. godine, dok je Gejts sebe u februaru nazvao najvećim zagovornikom tog poreza, a kako bi država na raspolaganju imala više novca.

Tomislav Momirović, podsetimo, nedavno je iznenadio javnost kada nam je potvrdio informaciju da su njegovi roditelji Nada i Đorđe Momirović odlučili da celokupan biznis prepuste sinovima i da ga podele.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/pl...centru-naslednik-mone-vas-je-nervirao/yn3v55d

Ми можемо да причамо да је мали рођен у злату па му је лако да сере (посебно мислим да оне ставове о минималној заради и сл.), али мислим дај е у праву када се залаже да државна оптерећења на рад и привређивање треба да буду мала, а на имовину (мртав капитал) велика.

Јесте антипатичан. Свакако. Ставови су му ок, мада га људи углавном не разумеју.

Ako ce da izdaje drugima, dobice oslobadjanje od poreza. Ako ce da zivi u 1000 kvadrata, neka ga dere ako oce da se luksuzira.

Tako je!
Oš se luxsuziraš? Plati seljo!
Što nisi osto kod krave na selo pa nju učio kako se radi/pase?
A one dve ovce izgubio...

Serem im se na gej novčanike...
Jao kako se zvaš Njemačka firma, predratna porodična, sa ona dva bika što se mlate?

Ja bi prvo lincovao politicare , za ove Mona biznismene samo po zakonu , lepo sve da plati i svi mirni.

Ti si drug komunista od ukusa kao i ja, podržavamo kapitalistički Džilet
Evo i drugi mesec završavam sa skinguard patronom, brije ko da je stavljena...

Nego jel ti znaš, a nisu jeftini, onu Njemačku kožarsku firmu sa dva bika što se mlate?
Znaš kakve modele novčanika imaju...

Nego jel ti znaš, a nisu jeftini, onu Njemačku kožarsku firmu sa dva bika što se mlate?
:D ne znam , meni je bitno sta imam u novcaniku a ne kakav je sam novcanik :per: narucio sam pre 2 god jedan sa aliexpressa od komunista , odlican , kostao me 8 dolara :D

Dzilet samo na akciji , drzim i jedan Wilkinson quatro u rezervi , jes da je slabiji od fusion-a ali radi posao.

Miran sam sada najmanje 2 god.

:D ne znam , meni je bitno sta imam u novcaniku a ne kakav je sam novcanik :per: narucio sam pre 2 god jedan sa aliexpressa od komunista , odlican , kostao me 8 dolara :D

Dzilet samo na akciji , drzim i jedan Wilkinson quatro u rezervi , jes da je slabiji od fusion-a ali radi posao.

Miran sam sada najmanje 2 god.

Znači sine, znaš kakvi su im modeli...
Sad će seljaci sa Krste da gledaju po internetu da vide jel mogu guzici podići nivo :D

Pre 15 godina sam keširao 5.000 dinara, valjda evro bio 60 ili manje?
Novčanik trokrilni svemirski brod :D

Tako nesto bi vodilo do toga da starci na silu prodaju nekretnine, a to je glupo.
U Skandinaviji starci prodaju nekretninu i odsele se na Tenerife.
I nije toliko loše :per:

Naravno, kod nas bi to imalo katastrofalne posledice i dobro je da se ne uvodi takav porez.
Inače, Velika Britanija je uvela veliki porez na nasledstvo za vreme Prvog Svetskog rata, uz obećanje da će biti smanjen nakon rata.
Kažu da je Leopold Rotšild nakon donošenja zakona izjavio da bi mu smrt za vreme rata bila najgori poslovni potez.
Umro je 1917.

Сад разумем форумаше који отворе неку тему, а ја кренем да им је спамујем, па почну да се нервирају.

Back