Plac kod beba

Пошто сам помагала сестри око близанаца. сестрић је исто тако плакао кад је имао 2 месеца. Пошто их је хранила са АПТАМИЛОМ. На кутији као упутство пише да треба мућкати ТО НИКАКО НЕМОЈ ТЕ РАДИТИ, како смо ПОЧЕЛИ да МЕШАМО престао је да има проблеме. Пробајте као и ми надам се да ће се смирити.

Sve sto mi predlazete,sve sam probala. I muzike razne vrste i drzanje za ruku i ceskanje... Samo jos na glavi sto ne dubim. Ja sam poradjaj dozivela kao nesto tragicno i oporavak mi od stresa bio uzas i sad sam napeta zbog nje i svega toga.Mozda to utice ne znam.Sinoc sam povracala na nernoj bazi jer cini mi se zivci otisli u aut i ne mogu vise. Da li da placam neku zeni da mi pomaze jer sam sama? Sta vi mislite?Ali mislim da niko ne moze da je smiri sem mene. Ni moja mama ni svekrva...I ja je dohranjujem aptamilom i muckam.Probacu da mesam,ajde i to da vidimo. Hvala vam na savetima!!

Пробај ти да се смириш, ако је могуће, беба сигурно то осећа. И ја сам имала кризу после порођаја, мислила сам да ћу да свиснем. Очај ме хватао од бебиног плача, иако су ту били и моја мама и супруг, али не вреди, није то то као кад мама узме бебу. Пробај да је ставиш на груди, и да се опустиш, испружи ноге, мази бебицу и не размишљај ни о чему.
Можда ћеш помислити "ма лако је њој да ми тако прича", али само покушавам да помогнем.

a100.gif

Cula sam da majke koje su imale tezak porodjaj cesto imaju problema sa bebom, jer se i beba tu namuci.Sanika, moras kako znas i umes pre svega ti da se smiris.Budi sigurna da beba oseca tvoje raspolozenje! Znam da ti je tesko, ali gledaj ako vec trazis pomoc da to bude oko kucnih poslova - neka te maximalno rasterete svih kucnih obaveza, a ti se iskljucivo posveti maloj.Zao mi je sto ti je materinstvo donelo toliko briga i mucenja, umesto uzivanja u svojoj prvoj bebi (naravno, niko ne uziva 100%, uvek ima i muke, ali ne ovakve).Probaj stvarno koliko mozes da se sredis i da pridjes maloj zvezdici sa puno neznosti i topline.Ako biljke osecaju nase emocije, koliko je tek osecaju ta mala ljudska stvorenja!Zelim ti da se situacija sto pre sredi, poslusaj i savete oko ishrane, jer bebe koje dobijaju vestacko mleko imaju vece grceve nego one koje piju majcino .Pozz.!

Hvala goscice!Probacu,mada svako ima svoje obaveze i ne moze mi pomoci.Kucne poslove moram obavljati sama a ja sam ti tezak perfekcionista i mnogo se trosim pa ako nesto nije na svom mestu mozes misliti. A tek kad pomislim kad cu spremiti jos par ostalih ispita... Ne mogu se opustiti uopste. Probacu zaista, mada ne razumem bas tu teoriju da bebe osecaju! Moram da o tome vise citam, bas me interesuje. Ujutru je raspolozenija pa kad joj pricam ona se smeska i pusta krike,pojela bih je ,mnogo je slatka ali sve to traje 5 min. No dobro,gajim nade da ce se to promeniti vremenom... Ja nisam imala tezak poradjaj, zacas se rodila Doroteja ali oporavak, strasno! Pozdrav i tebi!!!

Iz mog iskustva carobnog lekova za grceve nema.
Raznorazni recepti, cajevi i preparati mogu samo malo da umire situaciju, nikako da je otklone.
Meni je cerka vristala (ali bukvalno vristala) celu noc, do 4, 5, 7 ujutru. Sin obrnuto, po ceo dan. Onda negde oko 2.5 meseca kao da neko iskljucio nevidljivo dugme, smirili su se preko noci. A od tri meseca do danas spavaju celu noc.
Dakle, strpljenja, i to ce proci.;-)

Joj Sanika, batali sve, kakva kuca, kakav fakultet, ej zeno imas bebu. Ono malo slatko stvorenjce ce ocas posla da poraste i da ti krade sminku.
Pre nego sto sam se porodila jedna prijateljica mi je ispricala interesantnu pricu. Njeni sinovi su sada momci, pubertetlije, a ona svake nedelje ujutru uleti u njihove krevete da se mazi. Oni je naravno izbacuju i kazu posandrcala zena. I kaze ona meni, mazi ga sad dok mozes i uzivaj u njemu, posle nece da ti da kad poraste. Mislim stvarno, gde ste videli momka da se mazi ili ljubi sa kevom :confused: Zato kaze ona, iskoristi priliku i uzivaj u svojoj bebi.
Meni je ostalo jos 4 ispita do kraja i ne pada mi na pamet fax dok mi bebac malo ne stasa, bar do 2 godine. Sad si joj najpotrebnija, njen mozak se sad najbrze razvija i videces to iz dana u dan ce te odusevljavati, ali samo ako joj se potpuno posvetis i pomognes joj da uci.
Samo lagano za sve imas vremena u zivotu, a beba je samo jednom i to kratko beba.
Veliki pozz za vas dve.

Mi smo sve isprobali i aptamil i milupu, bebelac i jos neke i malisa je najbolje prihvatio humanu. Uporedjivali smo kutije i utvrdili da humana ima najveci postotak vitamina, minerala i svega ostalog.

JA KORISTIM APTAMIL,JER SU GA TOLIKO NAHVALILI.ISPOSTAVILO SE DA MOJOJ DEVOJCICI ODGOVARA S TIM STO BI VOLELA DA BUDEM SIGURNA KOLIKO JE TO MLEKO VITAMINSKO.S OBZIROM NA CENU I NA PROIZVODJACA MISLIM DE JE OK. BERTA, KO PROIZVODI HUMANU I KOJA JE NJENA CENA?

Back