Pivski stomak

krasuljak

Buduća legenda
Poruka
26.629
Kad sam bila trudna, stalno sam sretala trudnice. Sad, kad je počeo da mi raste stomak, počela sam da primećujem ljude s velikim stomacima. Bože, koliko ih je... :eek: Nisu to debeli ljudi, već jednostavno, ko da su progutali loptu. Za muškarce se kaže pivski, a šta je uzrok nadimanja ženskog stomaka? Trudnoća isključena. Možda neke gljivice ili šta?

Znam da su forumašice sve zgodne i zategnute, ali bi mi jako značilo da podelite sa nama iskustva vaših drugarica...

Kad sam bila trudna, stalno sam sretala trudnice. Sad, kad je počeo da mi raste stomak, počela sam da primećujem ljude s velikim stomacima. Bože, koliko ih je... :eek: Nisu to debeli ljudi, već jednostavno, ko da su progutali loptu. Za muškarce se kaže pivski, a šta je uzrok nadimanja ženskog stomaka? Trudnoća isključena. Možda neke gljivice ili šta?

Znam da su forumašice sve zgodne i zategnute, ali bi mi jako značilo da podelite sa nama iskustva vaših drugarica...
Pretpostavljam estrogen i/ili ugljeni hidrati u vecim kolicinama. :lb:

Ja sam pitala ozbiljno, jer sam ozbiljno zabrinuta...:aha: Dešava se da ne mogu ni pertle da zavežem... Možda mi raste neki andrak u stomaku...:think:

Aj ne zezaj, to sto ne mozes da se savijes i nema veze sa stomakom, nego ne vezbash, ne trchis, nisi u formi.
Taj pivski stomak jako retko imaju zene, zene se goje tu oko struka, kukova, naravno raste i stomak, ali sve nekako
ravnomerno. A narocito kad predju trijestrecu;)

Ja sam pitala ozbiljno, jer sam ozbiljno zabrinuta...:aha: Dešava se da ne mogu ni pertle da zavežem... Možda mi raste neki andrak u stomaku...:think:

Da li osećaš da te neka hrana nadima ili je tako i kada si baš gladna?

Ako je stalno tako,onda se nagomilava višak masnoće u stomaku.Možda i ne toliko na,nego baš u stomaku.

Probaj da jedeš veoma malo hleba jedno vreme.

Ima li to veze s klimaksom? Viđam i klinke sa stomacima...
Pa valjda u predklimaksu kada dodje do hormonalnih promena pada estrogen sto za posledicu izmedju ostalog ima i gubitak kolagena u svim tkivima. Kod zena osim ako ne vode predano racuna o svojoj liniji ume relativno rano da se stvori taj donji stomacic.
Ali ne mora da znaci da je to. Moze i od unosa viska ugljenjih hidrata, moze da bude i losa probava, netolerancija na neku hranu, kao sto si spomeula i gljivice, onda i neke ciste znaju da naprave haos...

Poslednja izmena:
Ja poguglah malo na nemackom netu, stvarno to muci zene, narocito za vreme klimaksa, hrana i ne mora da ima uticaja, hormoni verovatno.
Preporucuju se cajevi i naravno neki sport.
Zapamtih samo caj od nane, ali i jos neki.

Back