Piter Galbrajt: "Hrvatska namerno sprečavala povratak Srba"

To ovaj vindex priča.

vindex

ma to priča zato jer je simo dubajić bio glavni i odgovorni urednik klanja hrvatskog naroda,u režiji ozne na čijem čelu se 1945.nalazio ranković.

a koča popović je mislim isto srbin?

pokolj na bleiburgu je počinila dalmatinska brigada u čijem sastavu su uglavonom bili srbi.ali bleiburg je samo kap u moru.križni putevi su vodili od slovenije do makedonije i natrag.

a taj put je vodio preko srbije.

jako glupo rezoniranje.

kako objašnjavate prisustvor srba u hrvatskom saboru ako tvrdite da je hrvatska počinila etničko čišćenje.

Izvini, nisam znao da kad se kaze "etnicko ciscenje" da to podrazumijeva 100 % ciscenje odnosno ni jedan Srbin u Hrvatskoj. Onda nije bilo ni etnicko ciscenje Hrvata u RS (ima ih u skupstini i u vladi), nije bilo ni u Srebrenici (Bosnjaci drze vlast u opstini i to ne samo na osnovu glasova iz odsustva). I Jevreja ima u Njemackoj i u Austriji, Jermena u Turskoj itd. Ili se taj pojam razlicito primjenjuje na "nase" i na "njihove"? Decko, emocije ti nadvladavaju razum. U spirali si, zao mi te je!

latinv
hvala na opseznom odgovoru sa dijelovima kojega se mogu sloziti...
a ono cime se neslazem, odgovoriti cu ti drugi puta...da "romanima" ne zamaramo evtl. ostale citace...
posebno bih naglasila tvoje misljenje" da nema potrebe za demonizacijom ili opravdavanjem protivnika" sa kojom se u potpunosti slazem, i upravo zbog toga mora izaci cijela istina na svijetlo dana...cinjenice i samo cinjenice su ono cega se treba pridrzavati, a ne nasa forumska naklapanja...svatko mora biti u stanju vidjeti svoju stranu i ja svoju vidim i njen udio u zbivanjima, ali toliko prevrcanje cinjenica , toliko ignoriranje uzroka desavanja, tako strasne optuzbe i pljuvanje po mojoj domovini od strane mnogih forumasa ovdje (kao i pokusaji relativizacije i izjednacavanja krivnje) zahtijeva odgovor, i to malo zesci nego bih obicno komunicirala...ali cinjenice ostaju cinjenice, bez obzira na nasu komunikaciju
cilj oslobodilackih akcija HV u RH nije bilo etnicko ciscenje Srba,nije bilo udruzenog zlocinackog poduhvata s ciljem etnicki ciste RH ( a to sto je Tudmanu to odgovaralo je druga prica) velika vecina Srba nije protjerana (iako je bilo i toga) pobjegli su (raznorazni razlozi...a najcesci strah i neprihvatcanje bili kakve hrvatske drzave)a, Hrvati nisu fasistoidni i ustasoidni sto slave Oluju , jer to je bila legalna i legitimna oslobodilacka akcija za uspostavljanje suvereniteta na cijelom svom podrucju kao i omogucavanje funkcioniranja drzave ( a zlocinima i svemu sto se zbivalo nakon nje mozemo razgovarati)
p.s. prema pravnim strucnjacima (a i obrani Gotovine) vrlo je vjerojatna oslobadajuca presuda za tocke optuznice ;zlocinacki poduhvat, etnicko ciscenje, prekomjerno granatiranje Knina s ciljem plasenja civila....kolika je njihova odgovornost za zlocine, pljacku i paljenje nakon Oluje (dali su mogli sprijeceti, a nisu) neznam, ali ako jesu odgovorni u smislu namjernog nesprijecavanja istih, onda za to moraju odgovarati..

Славонија
Ја разумијем то што причаш само покушај да будеш исто толико толерантна према поступцима друге стране и да схватиш и њихове страхове од хрватске државе и да тиме себи објасниш и њихове поступке. Цијеним што не дајеш острашћене коментаре и лијепо је кад можеш са неким да разговараш без подјеле на четнике и усташе. Надам се да је вријеме кад паметни заћуте, будале проговоре, а фукара дође до пара при пролазу.

jel to zbilja neko od "nasih " patrijota napisao...
:dash::dash::dash::dash:

Saborna komisija je otkrila veliku istinu kad je rekla da je u Blajburgu ubijeno 600 000 ljudi, od chega su velika vecina Hrvati, od chega su opet, velika vecina civili...

Koliko mi je poznato, 'RvaCka Sila smatra ovu brojku najrealnijom...

Uz malu izmenu da se radi o 600 000 Hrvata... A da li je bilo drugih... Valjda, po njemu, nije...

Ono shto je u vreme SFRJ bilo 700 000 Srba u Jasenovcu od strane Ustasha, to je u isto to doba, koliko mi je poznato, bilo 350 000 ljudi od strane Chetnika... Sad, koliko je tu bilo Muslimana, a koliko Katolika, nije ni bitno... Ionako se radi o Hrvatima i njihovom cvijecu...

Za Jasenovac sam, od vashih vrlih poznavalaca povijesti, chuo i da je radio do '70 i neke, ako ne i kasnije... A obzirom na Titovu velikosrpsku prirodu, ne treba sumnjati da je i tu umoreno par stotina hiljada Hrvata...

Kad se sve to sabere, ima u svemu tome pokoji milion... Nije to teshko nabaciti...

Poenta svega toga je da Srbi bash vole da fantaziraju...

Saborna komisija je otkrila veliku istinu kad je rekla da je u Blajburgu ubijeno 600 000 ljudi, od chega su velika vecina Hrvati, od chega su opet, velika vecina civili...

Uz malu izmenu da se radi o 600 000 Hrvata... A da li je bilo drugih... Valjda, po njemu, nije...

Ono shto je u vreme SFRJ bilo 700 000 Srba u Jasenovcu od strane Ustasha, to je u isto to doba, koliko mi je poznato, bilo 350 000 ljudi od strane Chetnika... Sad, koliko je tu bilo Muslimana, a koliko Katolika, nije ni bitno... Ionako se radi o Hrvatima i njihovom cvijecu...

Za Jasenovac sam, od vashih vrlih poznavalaca povijesti, chuo i da je radio do '70 i neke, ako ne i kasnije... A obzirom na Titovu velikosrpsku prirodu, ne treba sumnjati da je i tu umoreno par stotina hiljada Hrvata...

Kad se sve to sabere, ima u svemu tome pokoji milion... Nije to teshko nabaciti...

uci od "neprijatelja"...:mrgreen:

Nisam ja k'o vi Srbi da falsifikujem povijest... :mrgreen:

K'o svaki pravi Hrvat, drzhim se realnosti... :mrgreen:

Nego, je l' sam ja tebi prichao kad sam se vozio u avionu, i avion odjednom stade?

Nasred neba, ***... :mrgreen:

nemoj vishe,bogati.

danas sam usao u moj omiljeni ustaski kafic,i pozdravio
ekipu sa, pomaze bog...skoro da nisam fasovo flasu vinjaka.:mrgreen:

trebalo mi je pet dzoni vorkera da poslozim
kockice na pravo misto..

i dobrih pola sata, da me ekipa ubjedi da sam Hrvat a ne ono drugo....

nemoj vishe,bogati.

danas sam usao u moj omiljeni ustaski kafic,i pozdravio
ekipu sa, pomaze bog...skoro da nisam fasovo flasu vinjaka.:mrgreen:

trebalo mi je pet dzoni vorkera da poslozim
kockice na pravo misto..

i dobrih pola sata, da me ekipa ubjedi da sam Hrvat a ne ono drugo....

Hm... Chudno... Ne verujem ti ja bash da si konachno prihvatio da si Hrvat... :think:

Mislim da me farbash neshto... :think:

:mrgreen:

sad sam razumjela...ali znas i sam...sto drugo reci nego
nebuloza do nebuloze..znala sam da i kod nas ima budala, ali tolike....
meni osobno je drago sto takve osobno jos nisam srela....

Back