Pitbul odgrizao uvo devojčici

Pitbul odgrizao uvo trogodišnjoj devojčici

Trogodišnjoj devojčici pitbul je odgrizao uvo danas oko 15 sati u Ulici Vlade Ilića na Karaburmi. Devojčica nije životno ugrožena.
Nesrećan slučaj dogodio se dok su se devojčica i njena baka vraćale iz obdaništa i prolazile pored dvorišta u kojem je bio pitbul.

Kako saznajemo, pas po imenu Goldi je odjednom izleteo iz dvorišta, čija kapija nije bila dobro zatvorena, napao devojčicu i odgrizao joj uvo.

Prema rečima komšija, pitbul je star oko 7 meseci i sa svojim vlasnikom već izvesno vreme živi u ulici gde se dogodio nesrećan slučaj.

Devojčici je pomoć prvo ukazana u Urgentnom centru, a potom je prevezena na Kliniku za ORL gde joj se trenutno radi rekonstrukcija uva.

U Veterini Beograd kažu za "Blic" da njima još niko nije prijavio ovaj slučaj, ali da će odmah po prijavi reagovati.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/282607/Pitbul-odgrizao-uvo-trogodisnjoj-devojcici

Докле више? :dash:

Poslednja izmena:
Detetu u Bg pit -bul odgrizao ..uho .......

I sada se vi pitate zašto je to politička tema..... pa zato što takve stvari u Srbiji odavno nisu retka i sporadična pojava ........

Iz nekog meni nejasnog pomodarstva danas sve više ljudi u gradovima imaju pse kojima s obzirom na rasu u najmanju ruku nije tu mesto ...ali posebno je problem što ih ne čuvaju onako kako bi ti psi bili bezopasni po okolinu .... najveći broj istih nije sterilisan , pa se povećava broj pasa lutalica i stvaraju čopori pasa lutalica....zatim , vlasnici psima gotovo uopšte ne nose korpe na njuškama kada ih šetaju pouzdajući se u to da im se neće otrgnuti sa lanca .......što je vrlo nesigurno s obzirom , da često ti psi imaju i po 50-60 kg .........

Da li je vreme da država i po ovom pitanju preduzme nešto i valjanije pravno reguliše ovo pitanje .....a potom i da na pravi način primenjuje zakon?

Poslednja izmena:
Detetu u Bg pit -bul odgrizao ..uho .......

I sada se vi pitate zašto je to politička tema..... pa zato što takve stvari u Srbiji odavno nisu retka i sporadična pojava ........

Iz nekog meni nejasnog pomodarstva danas sve više ljudi u gradovima imaju pse kojima s obzirom na rasu u najmanju ruku nije tu mesto ...ali posebno je problem što ih ne čuvaju onako kako bi ti psi bili bezopasni po okolinu .... najveći broj istih nije sterilisan , pa se povećava broj pasa lutalica i stvaraju čopori pasa lutalica....zatim , vlasnici psima gotovo uopšte ne nose korme na njuškama kada ih šetaju pouzdajući se u to da im se neće otrgnuti sa lanca .......što je vrlo nesigurno s obzirom , da često ti psi imaju i po 50-60 kg .........

Da li je vreme da država i po ovom pitanju preduzme nešto i valjanije pravno reguliše ovo pitanje .....a potom i da na pravi način primenjuje zakon?

Ne, prava životinja moraju da se poštuju po svaku cenu. Nije kriv pas, kriva je devojčica i baba koja je vodila. Pas nikad nije kriv....tako su bar neke ranije slučajeve komentarisali borci i borkinje iz organizacija za prava životinja.

Ne, prava životinja moraju da se poštuju po svaku cenu. Nije kriv pas, kriva je devojčica i baba koja je vodila. Pas nikad nije kriv....tako su bar neke ranije slučajeve komentarisali borci i borkinje iz organizacija za prava životinja.

Da jedino tako nisu komentarisali kada je čopor pasa izujedao Jelenu Trivan a gospođica dobila odštetu od 500 000 dinara.... baš me interesuje da li će i ova devojčica dobiti toliko.

Postoji i zakon o dobrobiti životinja kao i propis koji je doneo grad Beograd, u kome je sve jasno i precizno objasnjeno i definisano. Takođe postoji i registar pasa, tj svi vlasnici su dužni svoje pse vakcinisu i cipuju a nakon toga, podaci se unose u registar. Problem je sto vecina vlasnika ili ne zna te propise ili ih nepostuje. A država je dužna da po donošsenju bilo kakvog propisa ili zakona obavesti gradjane a posebno vlasnike o tome.
Zasto su na popisu postavljali pitanja kolika nam je kuhinja, umesto da pitaju nesto poput toga, da li imamo ljubimca, da li je registrovan itd pa te podatke iskoristili.

koliko ja znam ovde nema nijednog predstavnika te sekte.

sad, posto su razno-razne budale i povarenjaci svih mogucih opredeljenja ovde prisutni, izrazavam javni protest zasto nikog nema iz helsinskog obora za kucice !

pravda za agresivne kuce !

Poslednja izmena:
koga u srbiji vise zanimaju deca..?? veca prava imaju psi...

У праву си Пајо,овде сви имају нека права осим Срба,чак и пси! Хоћели Тадић да се извини питбул теријеру што је морао да одгризе уво дечаку? Мислим да би трбало онако зарад европских вредсности....

Postoji i zakon o dobrobiti životinja kao i propis koji je doneo grad Beograd, u kome je sve jasno i precizno objasnjeno i definisano. Takođe postoji i registar pasa, tj svi vlasnici su dužni svoje pse vakcinisu i cipuju a nakon toga, podaci se unose u registar. Problem je sto vecina vlasnika ili ne zna te propise ili ih nepostuje. A država je dužna da po donošsenju bilo kakvog propisa ili zakona obavesti gradjane a posebno vlasnike o tome.
Zasto su na popisu postavljali pitanja kolika nam je kuhinja, umesto da pitaju nesto poput toga, da li imamo ljubimca, da li je registrovan itd pa te podatke iskoristili.

Dakle , neodgovornost države ...PONOVO .... zakon donet tek da bi smo ga imali a ne da bi se primenjivao ..... interesantno .........briga njih za bezbednost građana......

У праву си Пајо,овде сви имају нека права осим Срба,чак и пси! Хоћели Тадић да се извини питбул теријеру што је морао да одгризе уво дечаку? Мислим да би трбало онако зарад европских вредсности....

neka ga usvoji kao i milu..

Dok nekog ne pojedu, a verovatno ni tad.

Ovde se ne radi o lutalici...
A smatram da su ti "gazdinski" psi mnogo opasniji od lutalica.
Eto jedan od razloga zbog kog ne smem da siđem dole u školsko je to što mi je prošlog leta gazda jedne pitbulke, na moje pitanje da li su normalni i jel imaju predstavu koliko je sati, odgovorio pitanjem
-oćeš da ti pustim kera?
Više se plašim tih koji imaju gazde (jer su istrenirani da napadaju) nego džukelica po ulici

Eto jedan od razloga zbog kog ne smem da siđem dole u školsko je to što mi je prošlog leta gazda jedne pitbulke, na moje pitanje da li su normalni i jel imaju predstavu koliko je sati, odgovorio pitanjem
-oćeš da ti pustim kera?
Više se plašim tih koji imaju gazde (jer su istrenirani da napadaju) nego džukelica po ulici

REPKA....!!! btw... trebala si zvati policiju ODMAH i reći da ti preti ...i podneti krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbednosti ..... DOSTA VIŠE.....

-oćeš da ti pustim kera?

kupi pumparicu na crno...

Back