Питбул Изуједао дечака

Зависи од расположења. Као и код већине других кад их залепи позади као овај на слици, плус укочен поглед знаш колико је сати

[/B]

Исправно размишљање. А за ово болдовано...наравно да се за такве псе већином ''лепе'' исфрустрирани ликови који би преко пса да лече комплексе. И то их је и довело на лош глас. Иначе, главу стављам на пањ да ако је пас тих раса у нормалним рукама мање ће бити опасан по било кога него пас било које друге расе.

Nema potrebe da stavljaš glavu na panj.Imam ga (američki staford-na slici u avataru).Taj pas je star 2,3 godine i umiljatiji je od mačeta.Držim ga u ograđenom dvorištu i nikad ga nisam vezao,već slobodno šeta.Nikada ga ne puštam na ulicu,jer za to nema potrebe,istrčava na 10 ari.Ako vam kažem da je umiljatiji od mačeta,treba da mi verujete,ali mi nije na pamet padalo da u njemu razvijam agresivnost.Nema potrebe za tim.On već pojavom odbija.Narod kaže ovako - psa i ženu ćeš uvek imati onakve kakve ih sam napraviš.Prema tome,ne svaljujte svu krivicu na pse.Oni nisu ništa krivi.NIKAD.Ali,činjenica je i da svakome ne treba dozvoliti da drži psa...:mazipsa:

Знам да ми је један власник златног ретривера рекао да у историји постојања расе није забележен ниједан напад на човека, не знам колико је то тачно. Лабрадори су им врло сродни, колико су код њих учестали напади на човека?

Apsolutno netačno! Moja zaova je imala zlatnog retrivera, nestao je nedavno i poslednji put, odustali su od potrage, ne bih smela ćerku da ostavim nasamo sa njim, dok sa mojim matorim mešancem pekinezera nije bilo problema, kad zareži, zapravo me zvao da intervenišem. Ptičar mog devera i alpinka koja nam se muvala po dvorištu su bili druga priča, čak i ne reže, samo cvile da ih spasim ako pretera. Dotični ptičar nikad ninakoga nije zarežao, a ta alpinka je za par meseci kod mene nasrnula, i to bez ozbiljnih posledica na svega tri čoveka, od toga su jedan iritantno bučan i jedan pijan k'o letva hteli da joj uzmu štence a treći je čitač strujomera iz distribucije koji je i nju i mene gledao popreko još sa kapije.

Apsolutno netačno! Moja zaova je imala zlatnog retrivera, nestao je nedavno i poslednji put, odustali su od potrage, ne bih smela ćerku da ostavim nasamo sa njim, dok sa mojim matorim mešancem pekinezera nije bilo problema, kad zareži, zapravo me zvao da intervenišem.

Да ли је тај златни ретривер био са родовником?

Кога је ујео? :confused:

Да ли је тај златни ретривер био са родовником?

Кога је ујео? :confused:

Da, bio je sa rodovnikom, toliko skup da je zbog njega podignut kredit, i koliko je nama poznato nikoga nije ujeo ali nije bio ni strpljiv sa decom, nisam smela ćerku da pustim da se igra s njim dok ja, tipa, pijem kafu, ako se igraju, igram se i ja s njima da bih mogla da intervenišem na vreme. I napominjem još jednom, otkako je počela da puzi, učim ćerku da bude pažljiva prema životinjama, dokaz je i taj mačak sa mog avatara koji se nije odselio kad je ona dovoljno porasla da bi mogla da ga povredi-nije se osećao ugroženo od nje, dok je od druge dece uglavnom bežao.

Значи, одговараш са "апсолутно нетачно!" а затим наводиш пример пса који такође никад није никога ујео. :confused:

Nije nikoga ujeo jer je bio pod konstantnim nadzorom, inače garantujem da bi. Moju ćerku zamalo kad je dopuzala do njegove prazne činije za vodu, u zadnjem momentu sam je sklonila, škljocnuo je zubima tik ispred nje. Zaova ga je deportovala iz stana u dvorište kod brata i snaje (mojih devera i jetrve) kad je njen sin propuzao, navodno zbog dlaka, mada joj ne verujem, pre će biti da je i sa njim imao sukob ali ona to ni u ludilu ne bi priznala jer bi to bio njen propust kao vlasnika i osobe koja je tog psa navodno socijalizovala.

У сваком случају пример је пре за "У 99,9% случајева јесте тако, мада ја знам један пример златног ретривера који истина није никог ујео, али му баш не бих веровала" него за "Апсолутно нетачно!" :)

Za Pitbula je dokazano da je to agresivan pas i da njegove reakcije ni gazda ne može da predvidi. Borbe se organizuju zbog klađenja i njihove krvoločnosti. Što se tiče Labradora (ja ga imam), to je po pravilu miran pas- spada u grupu službenih pasa, a zbog razvijenog njuha služi uglavnom za pronalaženje droge i eksoloziva. U dvorištu-hoće da brani svoju teritoriju bučnim lajanjem ali ako se čovek umiri nema šanse da ga napadne, ili će stajati na rastojanju ili će prići i umiriti se kad onjuši. Moj sin dok je bio mali, nema šta nije radio jadnom psu, ovaj ni jednom nije zarežao, a kamoli da ga je ujeo.Opet sve zavisi od gazde-Kakav gazda takvog i psa traži!

Da, bio je sa rodovnikom, toliko skup da je zbog njega podignut kredit, i koliko je nama poznato nikoga nije ujeo ali nije bio ni strpljiv sa decom, nisam smela ćerku da pustim da se igra s njim dok ja, tipa, pijem kafu, ako se igraju, igram se i ja s njima da bih mogla da intervenišem na vreme. I napominjem još jednom, otkako je počela da puzi, učim ćerku da bude pažljiva prema životinjama, dokaz je i taj mačak sa mog avatara koji se nije odselio kad je ona dovoljno porasla da bi mogla da ga povredi-nije se osećao ugroženo od nje, dok je od druge dece uglavnom bežao.

ti retriveri su skroz shebana rasa pogledaj što im displazija radi oko 7 godine života -

a to da kredit za psa sa rodovnikom, aj malo nam pričaj o tom

400-500 E prosjek - max 700 bare u HR

ti retriveri su skroz shebana rasa pogledaj što im displazija radi oko 7 godine života -

a to da kredit za psa sa rodovnikom, aj malo nam pričaj o tom

400-500 E prosjek - max 700 bare u HR

O tome pričam, uništen im je genetski materijal hiperprodukcijom. A ovaj konkretni primerak, ne znam koliko je koštao, ali u to vreme su bili retki i skupi kod nas, nabavila ga je pre možda 10-tak godina.

Back