- Poruka
- 25.130
Da, ali govorim za WI FI, telefon mora da zna sa kim komunicira, zar ne?Mac adresa se koristi u LAN-u, ne ide na internet. No nisam siguran za 4g mrezu da je tako.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, ali govorim za WI FI, telefon mora da zna sa kim komunicira, zar ne?Mac adresa se koristi u LAN-u, ne ide na internet. No nisam siguran za 4g mrezu da je tako.
mac se koristi za razmenu paketa na najnizem nivou. Mozda dodje do provajdera i to je to. Na internet ide IP koji nema mac adresu.Za tvoju teoriju GOOGLE treba imati MAC-adresu 'POVEZANU' sa adresom toga rutera
WIFI isto lokalni, moras da budes na toj mrezi. Telefoni koriste drugi protokol za koji ne znam.Da, ali govorim za WI FI, telefon mora da zna sa kim komunicira, zar ne?
Koristi SSID rutera?Da, ali govorim za WI FI, telefon mora da zna sa kim komunicira, zar ne?
To onda još dodatno komplikuje njegovu teoriju! Kako operater menja adrese 'privatnih' rutera to onda treba da dojavi i googletu!mac se koristi za razmenu paketa na najnizem nivou. Mozda dodje do provajdera i to je to. Na internet ide IP koji nema mac adresu.
Za lokal i govorim, tu nema provajdera samo ruter i uredjaj i slanje paketa izmedju 2 MAC adrese,WIFI isto lokalni, moras da budes na toj mrezi. Telefoni koriste drugi protokol za koji ne znam.
SSID je samo identifikacija mreze, a prenos paketa informacija izmedju telefona i rutera ide na nivou kommuniciranja izmedju 2 MAC adrese. I zbog toga nisu enkriptovane.Koristi SSID rutera?
Da zaokružimo tvoju teoriju: Google zna adresu rutera, zna trenutnu IP adresu (iz baze podataka operatera). Sa druge strane Android prolaznika komunicira preko SSID-a rutera i tako se približno dolazi do adrese i bez GPS-a. Usput, kada ja promenim SSID na svom ruteru, to se onda dojavljuje i operateru, tj. googletu i sve radi!Za lokal i govorim, tu nema provajdera samo ruter i uredjaj i slanje paketa izmedju 2 MAC adrese,
Ni SSID nije enkriptovan! A može biti i sakriven od nepoznatih uređaja!SSID je samo identifikacija mreze, a prenos paketa informacija izmedju telefona i rutera ide na nivou kommuniciranja izmedju 2 MAC adrese. I zbog toga nisu enkriptovane.
A ja vidim da ti uopšte ne pratiš o čemu mi tu raspravljamo! O njihovim tehničkim mogućnostima i raznim ograničenjima!Ljudi kakvi ruteri kakve IP adrese kakve pi_ke materine. Cim koristimo drustvene mreze i smart telefone, nasi podaci se cuvaju u njihovim bazama podataka, i ako im padne na pamet da nekog od nas zele da prate, mogu to sa lakocom da urade. Generalno mi smo za njih niko i nista i nemaju korist od toga da ulaze u nase informacije u svojim bazama. Oni tu tehnologiju koriste da prate uticajne ljude (milionere itd) Svaki smartphone na svetu koji postoji je zabelezen u njihovim bazama. Mozda ne zelite da prihvatite tu istinu ali to je istina nazalost jbg.
Vidim da dosta vas nije pogledalo film koji sam dao, cim pominjete neke stvari druge.
Moze biti sakriven ali nije enkriptovan,. Iako moze i to ali to nije prica sad.Ni SSID nije enkriptovan! A može biti i sakriven od nepoznatih uređaja!
Da, (operater nema veze sa tim) u tom delu si ti operaterDa zaokružimo tvoju teoriju: Google zna adresu rutera, zna trenutnu IP adresu (iz baze podataka operatera). Sa druge strane Android prolaznika komunicira preko SSID-a rutera i tako se približno dolazi do adrese i bez GPS-a. Usput, kada ja promenim SSID na svom ruteru, to se onda dojavljuje i operateru, tj. googletu i sve radi!
Upravo sam proverio, Android ima isto MAC-adresu, vidim ga konektovanog na ruter. Ali, ako Android vidi tu MAC adresu tek kada se konektuje, za tvoju teoriju jedino može biti preko SSID! A pitanje je da li to može da pročita i operater preko (kabelske) mreže? A može li i pristupnu lozinku? Onda samo treba smisliti aplikaciju koja će sa rutera aktivirati i spojiti bilo koji Android u blizini i preuzeti sve što ga zanima i ako nisi na internetu.Moze biti sakriven ali nije enkriptovan,. Iako moze i to ali to nije prica sad.
Da, (operater nema veze sa tim) u tom delu si ti operaterjer se sve odvija u lokalu. Znaci ako promenis SSID za uredjaj je to kao "novi" ruter. I SSID je jedina barijera izmedju MAC adrese tvog rutera i nekog uredjaja, kada se uredjaj konektuje na tvoju mrezu tek tada moze da "vidi" tvoju MAC adresu.
E sad dolazimo do dela gde @skawzy kaze da ovo nema veze sa pricom. Vrv. i ne bi imalo da Android nije u vlasnistvu Google-aI sve ono sto zna tvoj Android ,najverovatnije zna i jos neko, bez potrebe da pita tvog operatera
Pa da, mora da ima i jedan i drugi uredjaj.Upravo sam proverio, Android ima isto MAC-adresu, vidim ga konektovanog na ruter. Ali, ako Android vidi tu MAC adresu tek kada se konektuje, za tvoju teoriju jedino može biti preko SSID! A pitanje je da li to može da pročita i operater preko (kabelske) mreže? A može li i pristupnu lozinku? Onda samo treba smisliti aplikaciju koja će sa rutera aktivirati i spojiti bilo koji Android u blizini i preuzeti sve što ga zanima i ako nisi na internetu.![]()
Onda samo treba smisliti aplikaciju koja će sa rutera aktivirati i spojiti bilo koji Android u blizini i preuzeti sve što ga zanima i ako nisi na internetu.
.........
Na primer mnogi koji se bave rutovanjem androida su culi siguran sam za droidsheep alat pogotovo klinci oni vole to, koji svima koji su povezani na istu WI FI mrezu moze da presretne pakete "u vazduhu" i mogu da vidim koje sajtove posecuju i sta upisuju ukljucujuci i lozinke a da nisu toga ni svesni, kafic je npr. savrseno mesto za to. Doduse u mom slucaju je vecina stvari bila kriptovana ali provereno radi
Mogu samo da pretpostavim kojim alatima se sluzi neka instituciija. No to su nasilnicke metode i ne verujem da se to tako bahato koristi na masovnom nivou jer bi vrlo brzo bile provaljene, vec ovako kako sam pisao u prethodnim postovima , kulturica
![]()
Provajder zna mac adresu.To onda još dodatno komplikuje njegovu teoriju! Kako operater menja adrese 'privatnih' rutera to onda treba da dojavi i googletu!
film nije uopste potrebanOdgovor je naravno da da. Svakako ce ovaj film, potvrditi vase sumnje ako ih imate. A oni koji ne znaju nista o tome, mogu da saznaju.
Pogledajte prilog 673002 Snowden (2016)