Pitanje

askica

Primećen član
Poruka
845
Operisana sam pre skoro mesec dana i molila gih da li neko moze da mi pojasni sta mi je radjeno u pitanju je zglob ruke.

OP: Resectio anuli fibrosi tend.m.Abd, pollicis longus et m. Ext. pollicis braevis sin.

Hvala unapred

Operisana sam pre skoro mesec dana i molila gih da li neko moze da mi pojasni sta mi je radjeno u pitanju je zglob ruke.

OP: Resectio anuli fibrosi tend.m.Abd, pollicis longus et m. Ext. pollicis braevis sin.

Hvala unapred

Palac je operisan? U zglobu?
Sofija se odjavila, Mikelo ce objasniti detaljnije, ali da neko pita zassto je operisan pre mesec dana malo je ipak cudno.

Imala si, pretpostavljam, bolove u toj ruci, usled kompresije nerava. Iznad ovog OP je negde napisana i dijagnoza.
Uradili su resekciju odredjenih tetiva kako bi smanjili pritisak na nerv i kako bi bol nestao.

Hvala unapred

imala si otprilike okostavanje zgloba i ojacao je fibrozni prsten zgloba. to su uklonili u regionu micica opruzaca. ovo je notrprilike ali ima ovde doktora koliko oces... :) ovo je samo prevod... pa neka neko strucniji detaljnije objasni... :) a mozda i inisam u pravu.. samo sam preveo.. :P
ext znaci misic opruzac a m .abd misic primicac.. tu te nesto zezalo a levi zglob je u pitanju... pollicis brevis je kratki opruzac...

Poslednja izmena:
imala si otprilike okostavanje zgloba i ojacao je fibrozni prsten zgloba. to su uklonili u regionu micica opruzaca. ovo je notrprilike ali ima ovde doktora koliko oces... :) ovo je samo prevod... pa neka neko strucniji detaljnije objasni... :) a mozda i inisam u pravu.. samo sam preveo.. :P
ext znaci misic opruzac a m .abd misic primicac.. tu te nesto zezalo a levi zglob je u pitanju... pollicis brevis je kratki opruzac...

nije bas abd. (abductor) primicac, ali ovo gore je manje-vise ok objasnjeno, ako izuzmemo rec okostavanje :)
ja pretpostavljam da je u pitanju bio sindrom karpalnog tunela, ali ima jos par dijagnoza koje bi mogle biti.

Back