Pitanje.

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
elem cuo sam da kao moze sa Singidunuma kad zavrsis osnovne akad studije da se kao moze dati master na drzavnom Ekonomskom u Subotici.
Ima li tu istine ili mi neko prica price?

Poslednja izmena:
Ne vidim, što ne bi moglo. Ako može sa državnog na privatni isto, što ne bi pa moglo i obrnuto? Ali, najbolje da pozoves studentsku službu, pa da pitaš, sa sigurnošću. Tim bi redom trebalo. Ali, njima napamet ne pada da dižu slušalicu, najbolje da odeš lično...a i tada ćeš sigurno morati da popričekaš, jer uglavnom dotične dame, nisu upoznate šta sa čim može i ide, ali važno da uvek demonstriraju ozlojeđenost. Tu bi ti najbolje dao odgovor, prodekan za studentska pitanja. Lepo odeš u studenstku službu, napiši molbu, zakaži sastanak kod njega, i ja mislim da će ti on ili ona, zavisi ko je sada i tamo ćeš dobiti najtačnije informacije. To je ono...ako uspeš da dodješ do nje ili njega. Ako ne, verovatno će te poslati sa šaltera, do šefa studenstke službe, tamo bi trebalo takodje da su upoznati sa istim. Pa, ako prethodno ne pogubiš živce dok ne isteraš svoje, jer će da te vontaju an sto strana, možda i upišeš taj master, ako te prethodno ne bude "ošinula" cena, kada čuješ koliko je master sada. Tražiće verovatno ispis svih položenih predmeta, sa Singidunuma, da uporede, šta ti se priznaje, možda budeš morao neku i razliku da polažeš, u zavisnosti od smera koji si pohadjao i da li isti postoji na državnom. Kada se sve to poklopi, izračuna, ispolaže i uplati, trebalo bi da budeš "masteraš", ako se u medjuvremenu nije šta promenilo .Sretno!

Uh cek polako,zivim 300 kilometara daleko od Subotice. :D
Ma o ovome razmisljam jer sada ucim drzavnu visu skolu i zavrsna sam godina.
Kada bi hteo da se prebacim na Singi polagao bi razliku predmeta 2 jezika i neka tri predmeta i morao bi ici jos 4tu godinu na Singiju.
I sad posle toga bi mogao da predjem na master u Subotici.
Ovo sam vec cuo da ljudi rade,samo sam hteo da vidim da li je to istina?

Razmisljam o ovoj avanturi jer ne znam koliko su specijalisticke strukovne priznate i ima li poente dati pare na to?
Kao master is spec strukovne su jednake,ali meni nije jasno kako to moze biti jer ja sa spec imam 240 spb bodova,a onaj sa masterom 300.
Nigde tu veze i logike nema da smo mi jednaki.

Poslednja izmena:
Uh cek polako,zivim 300 kilometara daleko od Subotice. :D
Ma o ovome razmisljam jer sada ucim drzavnu visu skolu i zavrsna sam godina.
Kada bi hteo da se prebacim na Singi polagao bi razliku predmeta 2 jezika i neka tri predmeta i morao bi ici jos 4tu godinu na Singiju.
I sad posle toga bi mogao da predjem na master u Subotici.

Ovo sam vec cuo da ljudi rade,samo sam hteo da vidim da li je to istina?

Razmisljam o ovoj avanturi jer ne znam koliko su specijalisticke strukovne priznate i ima li poente dati pare na to?
Kao master is spec strukovne su jednake,ali meni nije jasno kako to moze biti jer ja sa spec imam 240 spb bodova,a onaj sa masterom 300.
Nigde tu veze i logike nema da smo mi jednaki.

Bolje pitaj da se direktno sa više prebaciš na ekonomski faks,to jest da polažeš razliku ispita i da odslušaš ostale godine.Tako bi dobio njihovu diplomu.Možda i ovo što si napisao je ok ideja,primiće te sigurno mada ne znam da li može master da ti zamaskira prethodnu diplomu Singidunum-a.Poered toga,papreno su skupi,otimaju pare gde god mogu tako da se spremi na deeeebellli trošak.Diploma im nije preterano jaka,tako da ti treba vezadza i to debela za bilo kakav posao.Bolji je FON mada i oni deru ali imaju jaču master diplomu to je sigurno.

Back