Pitanje za vozače

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

yokai

Elita
Poruka
15.332
U ovoj državi vlada tiranija i teror vozača! Nevozačima se silom nabijaju izduvni gasovi u pluća, svuda bez ikakve razlike: na svim javnim mestima, na ulicama, čak i u parkovima i kraj zdravstvenih ustanova. Posebno napominjem da nije izuzetak ni Institut za onkologiju i radiologiju, gde se leče bolesnici od raka! (Nisam ležao tamo mesec i po dana, ali sam gledao kroz prozor i automobili neprestano prolaze tuda!)
Silovanje koje je legalizovano!
Moja je odluka da pored svoje kuće zabranim vožnju naišla na opštu osudu – čak i mnogih nevozača! Kao: „Niko ti neće doći ako ne može da dođe autom!“
Ne mora, ali je zabrana ostala!!!
Logika pristalica tog terora i silovanja, je nekako ovakva: kada odem kod vozača u goste, on pali auto jer je kod svoje kuće i u njoj mu mora biti potaman. Kada dođe kod mene, opet pali jer ga poštujem kao gosta i mora mu biti potaman. Drugim rečima vozaču mora uvek biti potaman!
Da li treba nekada i nevozačima da bude potaman, bar toliko da udišu vazduh bez smrada izduvnih gasova – makar i samo u svojoj ulici?
Mnogi će vozači reći: „Ja pitam, da li mogu da vozim automobil.“
To izgleda ovako: čim uđe u garažu, otvori vrata automobila i stavi ključ u bravu za startovanje motora, i (tek onda!) pita! Da li to znači da očekuje da bude odbijen? Nije li to isto kao kada bi čovek ušao u nečiju kuću, svukao se, i onda upitao domaćicu: „Možemo li da se po...legnemo?“ U čemu bi bila razlika?
Postoji samo jedan jedini način da vozač pokaže stvarno poštovanje prema domaćinu – nevozaču: da i ne pokušava, ni pod kakvim izgovorom da dođe automobilom! Sve je drugo, najblaže rečeno, bezobrazno!
To što je takav bezobrazluk omasovljen ne čini ga ništa manjim! Naprotiv!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back