Pitanje za umetnike

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam poznanika koji se bavi dizajnom ratničke opreme u igricama i shvatam da je uspešan u tome čim ne kuka, ne traži dodatni posao, nije nesrećan sa svojim platama i sl.. Nisam najbolje upoznata, ali mi je nejasno zašto niste dobili bar neki odgovor za podsticaj i ohrabrenje da nastavite da razmišljate u tom smeru. Ima velikih šansi, mada ipak treba, verovatno, uzeti u obzir pojedine kurseve koji garantuju neku obuku i sertifikat. Kao umetnička duša biste se u tome verovatno pronašli, osećali uspešno, i od toga mogli da živite. Izgrebite malo više informacija, i imaćete ideju za start.
Definitivno je unosno, i svako ko ima dara za crtanje i slikanje bi mogao da se tu pronađe.

Imam poznanika koji se bavi dizajnom ratničke opreme u igricama i shvatam da je uspešan u tome čim ne kuka, ne traži dodatni posao, nije nesrećan sa svojim platama i sl.. Nisam najbolje upoznata, ali mi je nejasno zašto niste dobili bar neki odgovor za podsticaj i ohrabrenje da nastavite da razmišljate u tom smeru. Ima velikih šansi, mada ipak treba, verovatno, uzeti u obzir pojedine kurseve koji garantuju neku obuku i sertifikat. Kao umetnička duša biste se u tome verovatno pronašli, osećali uspešno, i od toga mogli da živite. Izgrebite malo više informacija, i imaćete ideju za start.
Definitivno je unosno, i svako ko ima dara za crtanje i slikanje bi mogao da se tu pronađe.
I ja se pitam što nema odgovora, mrtav forum valjda, a posebno ovaj pdf. Jel se taj poznanik bavi 3D umetnošću (modeliranjem) ili 2D tj. crtanjem? To što si ti opisala mi je više zazvučalo kao 3D?

Ovako, ljudi koji se ovime bave su uglavnom nedostupni za ćaskanje jer ih ništa osim svog posla ne zanima. Njima nije cilj da nov lik pokupi kajmak, nije im važno to što imate dara za umetnost itd., šta više, vi ste im potencijalna konkurencija. Ovaj poznanik je krajnje zatvoren za priču o poslu i retko ga ko i viđa. :malav:
Znači, to dođe kao neka interna tajna i nada da se niko bolji neće pojaviti. Verovatno.
Da, 3D, ali je to tehnika kojom biste lako ovladali da se time pozabavite, i mnogo više bi vam se isplatila.

pa treba mi odgovor na pitanje iz teme :lol:

Aha,vidi tema...
Ovaj... Mozes zaraditi novac tako sto se reklamiras po drustvenim mrezama,koliko sam ja upoznam najvise je plaen rad portreta,dok sad druge strane ako si dobar/dobra u digitalnoj umetnosti (photoshop-u) mozes zaraditi veliki novac. Znanje u snimanju i u editovanju moze donjeti veliki novac. Cak te nece niko ni pitati imas diplomu,ako radis dobro svoj posao...
Koliko sam cuo valjda ima i neka na telefonu aplikacija,ides slikas i postavljas slike na tu aplikaciju,valjda ima nekih ljudi na toj aplikaciji koji su zainteresovani za slike i kupuju...

razni veb dizajneri, "brendiranje" tj crtanje ikonica i celog fazona proizvoda? veb dizajn uključuje i UX što su više funkcionalnosti i taj vizuelni deo; vizuelni identitet nečega... fotografije, izbor fotografija, opet ikonice - fotošop-ilustrator-indizajn znači adobe
? vidi na tu temu šta se kaže
dizajn raznorazni ... od nekog bržeg dizajna ima npr sajt da praviš slike koje se lepe za majice, torbe i slične proizvode pa ako ti skinu dobiješ neke pare, ne znam sad da ti navedem neki niti je to sigurna para ali možda tema za razmišljanje
fotografisanje i izbor fotografija za sajt tj za razne medije
ilustracije ... ne znam kako izgleda to tržište ali valjda postoji ... npr naišla sam na dosta nekih portfolija ljudi koji se time bave tj dizajnom i na neke baš umetnički urađene sajtove ali ne znam kad bih to otvorila ali opet postoji ... ima i edukativno informativnih sajtova na ovu temu
za te vizuelne ima i ovih sajtova tipa upwork mada meni to ne deluje lako jer su ti oglasi nekako zamuljani ali opet ljudi tako rade ... UX/UI se možda dosta pominje u traženju raznih remote poslova

Koja su to isplativa i trazena zanimanja danas za nekog ko voli da crta i bavi se umetnoscu? Koliko veze ima digitalna umetnost sa talentom za crtanje i slikanje?
Danas je možda jedina isplativa grana umetnosti vezana za digitalni dizajn,a svakako da
moraš da imaš talenta i znanja iz oblasti umetnosti,da bi se bavio digitalnom umetnošću.
Danas film dosta koristi digitalne tehnike i efekte,a 3D projekcije su neophodne u athutekturi
auto industriji dizajniranju jahti i slično..I da isplativo je u zapadnim zemljama,gde je razvijena
industrija i ekonomija..
Ovaj forum nije mrtav,samo moderator nije obavezan da dežura na forumu,,,
Temu ću premestiti ovde; https://forum.krstarica.com/threads/pitanja-i-obavestenja.814806/
jer tu i pripada.Još danas neka je tu gde jeste,ako ne bude više dovoljno posećena,biće
premeštena.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back