Pitanje za poznavaoce Tableta Acer Iconia A511

JAGGE®™

Zainteresovan član
Poruka
295
Nedavno sam na internetu nabavio acer iconiu A511. Prodavana je bez pounjaca, uz objasnjenje da se za punjenje moze koristiti klasican punjac za android telefone.
kada mi je stigla, dok je baterija jos imala struje, iconia je funkcionisala besprekorno. Vec sam poceo da sa pley prodavnice skidam odredjene programe i tako dok se baterija nije ispraznila, a tablet se ugasio.
Stavio sam ga da se puni kao sto mi je receno sa punjacem od telefona. No, nista se nije desavalo.
S obzirom da je punjac bio slab, uzeo sam od iphone-a (Voltaza je identicna samsungovom punjacu, ali je amperaza veca - 2A) No, ni tada se nista nije desilo. Onda sam negde procitao da je neophodan punjac od 12V, sto sam nabavio. Polovi su bili odgovarajuci, znaci nije bilo ni na koji nacin pogresno spojeno, ali ni tada tablet ne prima struju.
Ponovo sam na internetu nasao jos jedan identicni tablet sa slomljenim panelom, ali ispravnom plocom. Zamenio sam je sa postojecom i ponovo prikacio na punjac, ali uzalud. Opet nista. Pomislio sam da je i druga ploca neispravna (kako glavna maticna, tako i ona sa mikro usb konekrorom). Kad budala nesto naumi, onda ne odustaje, pa tako sam i ja kupio maticnu plocu, kao i plocicu sa mikro USB konektorom. I verujem da pretpostavljate da ni tada nisam dobio zeljeni rezultat.
S obzirom da sam isprobao sve moguce nacine i da mi ni jedan nije doneo resenje, ostaje mi da Vas pitam, da li neko ima takav tablet i da li zna na koji nacin se puni?
Jedan tip na Njuskalo.hr prodaje takav tablet, sa napomenom da nema punjac, ali da se isti moze napuniti ne preko mikro USB kabla vec preko mikro HDMI kabla, za koji je konektor na tabletu smesten na donjem "celu".
S obzirom da takav kabal nemam, nisam ni probao. A i nelogicno mi je da se puni preko mikro HDMi kabla, s obzirom da je sa druge strane tog kabla klasican HDMI konektor, a ne USB koji se moze zakaciti na punjac za android telefon.
Jos jednom Vas molim, ukoliko neko zna ili ima takav tablet, bio bih mu zahvalan ukoliko bi me uputio na nacin na koji se puni baterija na pomenutom tabletu.
Unapred hvala.

Baterija je imala struju. Tablet je na njoj radio nekoliko sati dok se nije ispraznila. Problem je sto ni na jednom punjacu ne puni.
U suštini tableti imaju baterije kao i telefoni sa 3 kontakta + - i kontroler kontakt koji je vezan u strujno kolo on služi da bi baterija kada je napunjena prestala da se puni da se ne bi oštetila baterija ako kontroler crkne baterija može da se puni van tableta samo na jedan način a to je da nađeš na bateriji kontakte za + i - da ih prikačiš na ispravljač tako da plus ide na plus kontakt a minus na minus kontakt , pretpostavljam da je prodavAc znao tačno koji je problem pa ti je prodao tablet uz priču da nema punjač

Ne. nije integrisana. Moze se menjati.

Онда ти је оштећен интерни аутоматски пуњач у таблету...:think:

Када он ...RIP-не...нема више пуњења батерије. То се ретко дешава, али се дешава..:(

То се најчешће дешава ако користиш не-оригинални адаптер-напајање или сличан који даје ВЕЋИ напон од " прописаног "... :think: :aha2:

Стандардни напон спољног напајања за мобилне телефоне и већину таблета који користе литијум ионску / плимер батерију од 3,6V је између 5,25V и 6V, а за напајање преко USB прикључка од 5,1 - 5,25V...:aha2:

Тај интерни пуњач имају многи уређаји који раде на батерије или им је батерија " помоћно напајање "...:aha2:

- - - - - - - - - -

Ово сам накнадно прочитао...:(
Prodavana je bez pounjaca, uz objasnjenje da se za punjenje moze koristiti klasican punjac za android telefone.

Увалили су ти оштећени таблет са " споља напуњеном батеријом " ...:zloca:

Тако се продају и покварена половна кола. Сипају " Likvi-mol " у бензин...и када потрошиш тај бензин ...ЗАРИБА ТИ МОТОР...:sad2:

da li si pročitao i da je kupio i originalnu novu matičnu za tablet?

Ponovo sam na internetu nasao jos jedan identicni tablet sa slomljenim panelom, ali ispravnom plocom???Zamenio sam je sa postojecom i ponovo prikacio na punjac, ali uzalud. Opet nista. Pomislio sam da je i druga ploca neispravna (kako glavna maticna, tako i ona sa mikro usb konekrorom). Kad budala nesto naumi, onda ne odustaje, pa tako sam i ja kupio maticnu plocu, kao i plocicu sa mikro USB konektorom. I verujem da pretpostavljate da ni tada nisam dobio zeljeni rezultat.

Није написао да ли ке купио нову матичну...:confused:
Колико је стручан ...ко зна шта је купио и да ли је добро повезао...:think:

Колико се " набацао пара " :(...могао је да купи - НОВИ

- - - - - - - - - -

Када дође до тога да треба да купи " Нову матичну плочу " ...боље да дода још неку кинту и купи ...НОВ НОВЦИЈАТ ТАБЛЕТ...:aha2: ( нераспакован са ориг. напајањем )

Kojeimedadam, ti ocigledno nisi procitao citav moj post, pa tako ni uocio sustinu mog pitanja, ali i same teme. Apsolutno je nebitno koliko sam ploca kupio i koliko me je to kostalo. Nebitno je ni to da li sam za dati novac mogao da kupim nov tablet. Recimo, da jednostavno volim ovaj tablet, a s obzirom da se isti vise ne proizvodi, nisam u mogucnosti da kupim nov, jer takav ne postoji. No da se vratimo na sustinsko pitanje citave ove price, a ono glasi: Da li neko ima iskustva SA OVIM TABLETOM (ACER ICONIA A511)? S obzirom da ne uspevam da mu napunim bateriju, a negde sam procitao da se isti puni putem micro HDMI slota, a ne kao vecina tableta putem micro USB-a, pitao sam da li neko moze da me uputi na cinjenicu koja kazuje na koji nacin se puni? S obzirom da ne posedujem micro HDMI kabal, ali da moje skromno znanje meni kazuje da se micro HDMI kabal koristi za prenos slike i zvuka na drugi uredjaj (uglavnom noviji modeli TV-a), nelogicno mi je da se isti moze koristiti i za napajanje tableta, odnosno punjenje baterije na istom.Da ne bih badava kupovao kabal koji na jednom kraju ima micro HDMI konektor i sa tabletom eksperimentisao, postavio sam ovu temu kako bih na jednostavniji nacin dosao do resenja. I da ne zaboravim, kao sto si primetio za razliku od snejksa, nisam kupio novu maticnu plocu, vec dve polovne.

Kojeimedadam, ti ocigledno nisi procitao citav moj post, pa tako ni uocio sustinu mog pitanja, ali i same teme. Apsolutno je nebitno koliko sam ploca kupio i koliko me je to kostalo. Nebitno je ni to da li sam za dati novac mogao da kupim nov tablet. Recimo, da jednostavno volim ovaj tablet, a s obzirom da se isti vise ne proizvodi, nisam u mogucnosti da kupim nov, jer takav ne postoji. No da se vratimo na sustinsko pitanje citave ove price, a ono glasi: Da li neko ima iskustva SA OVIM TABLETOM (ACER ICONIA A511)? S obzirom da ne uspevam da mu napunim bateriju, a negde sam procitao da se isti puni putem micro HDMI slota, a ne kao vecina tableta putem micro USB-a, pitao sam da li neko moze da me uputi na cinjenicu koja kazuje na koji nacin se puni? S obzirom da ne posedujem micro HDMI kabal, ali da moje skromno znanje meni kazuje da se micro HDMI kabal koristi za prenos slike i zvuka na drugi uredjaj (uglavnom noviji modeli TV-a), nelogicno mi je da se isti moze koristiti i za napajanje tableta, odnosno punjenje baterije na istom.Da ne bih badava kupovao kabal koji na jednom kraju ima micro HDMI konektor i sa tabletom eksperimentisao, postavio sam ovu temu kako bih na jednostavniji nacin dosao do resenja. I da ne zaboravim, kao sto si primetio za razliku od snejksa, nisam kupio novu maticnu plocu, vec dve polovne.

Овде ТАКВОГ НЕМА ..:eek:-гледно.

Прочитао сам читав твој пост и шта си све радио ( л у т а о ) не би ли напунио батерију.... :(
Прво што си требао да урадиш је било ...да питаш оног ко ти је продао таблет - Како је он напунио батерију..у таблету или ван њега? ...:think::besan2:

Друго што си требао да урадиш је било ...да одеш на сајт произвођача и да се тамо распиташ о свему што те интересује, скинеш упуство за коришћење у коме имаш СВЕ релевантне информације о свом таблету и да евентуално набавиш " оригинално напајање " без кога се не продаје ниједан " нов " таблет, мобилни телефон или било који мобилни уређај...:think:
Још није касно да то урадиш...:aha2:

ACER Iconia TAB A511 User Manual - pdf
:arrow: https://www.manualslib.com/manual/583504/Acer-Iconia-Tab-A511.html

Charging your tablet - pdf
:arrow: https://www.manualslib.com/manual/583504/Acer-Iconia-Tab-A511.html?page=9#manual
--------------------------
Па ...после све остало...;)

Толико од мене ...:bye:

Pitao sam tipa koji mi je prodao tablet da li ga je punio i na koji nacin. Odgovorio je da je to cinio klasicnim punjacem za mobilni, te da je ipak neophodan malo jaci od recimo 1,5A do 2A, da bi se baterija napunila u predvidjenom roku, ali i da sa obicnim punjacem od bilo kog android telefona moze da se napuni s tim sto je potrebno malo vise vremena. Medjutim, tablet ni na jedan punjac ne reaguje, pa cak ni od Iphonea cije su voltaza, ali i snaga odgovarajuce. Iphoneov punjac je sa USB izlazom, tako da se na njega moze prikaciti bilo koji usb kabal, pa i kabal od android telefona.
Pretpostavljam da me je tip koji mi je prodao tablet posteno zeznuo, no opet me buni cinjenica da ni na jednoj od 3 ploce koje imam tablet ne reaguje, a radio je dok je u bateriji bilo struje.
Bilo kako bilo, hvala Vam na svim pokusajima da mi pomognete. I nije lud onaj koji je rekao "Kupi novu stvar, pa ukoliko te glava zaboli, bar imas garanciju.". Naravno, ne za glavu, vec za kupljenu stvar. :)

Pitao sam tipa koji mi je prodao tablet da li ga je punio i na koji nacin. Odgovorio je da je to cinio klasicnim punjacem za mobilni, te da je ipak neophodan malo jaci od recimo 1,5A do 2A, da bi se baterija napunila u predvidjenom roku, ali i da sa obicnim punjacem od bilo kog android telefona moze da se napuni s tim sto je potrebno malo vise vremena. Medjutim, tablet ni na jedan punjac ne reaguje, pa cak ni od Iphonea cije su voltaza, ali i snaga odgovarajuce. Iphoneov punjac je sa USB izlazom, tako da se na njega moze prikaciti bilo koji usb kabal, pa i kabal od android telefona.
Pretpostavljam da me je tip koji mi je prodao tablet posteno zeznuo,
no opet me buni cinjenica da ni na jednoj od 3 ploce koje imam tablet ne reaguje, a radio je dok je u bateriji bilo struje.
Bilo kako bilo, hvala Vam na svim pokusajima da mi pomognete. I nije lud onaj koji je rekao "Kupi novu stvar, pa ukoliko te glava zaboli, bar imas garanciju.". Naravno, ne za glavu, vec za kupljenu stvar. :)

Половне матичне плоче су половне матичне плоче.

Ако се не продају за неку " пристојну већу цену " која је мало нижа од цене нове плоче, онда шта да ти причам више...:(

Колико пара - Толико музике

...
Da li neko ima iskustva SA OVIM TABLETOM (ACER ICONIA A511)?
...

Има, тај који ти је продао !
Зашто њега не окренеш и не питаш ?

Сад видим да си њега већ питао,
остаје увек могућност да одеш до неког сервиса,
знају људи ...

Теби се сад чини да имаш невероватан проблем,
а њима ( сервисерима ) можда дневно дође по пар таквих !

Poslednja izmena:

Back