pitanje za mame

gigule:
e koristi neko one obične pamučne pelene?
mislim jesu li one baš toliko prevaziđene?

mi smo pamučne koristili samo dok nije otpao pupak, a kasnije preko pampersa za široko povijanje do 6 meseci. Nisu pamučne prevaziđene, ali pranje, pleglanje i slaganje istih oduzima mnogo vremena. Svaka čast ko može, ali ja sam odahunula kad smo prešli na Pampers. Sad u u Americi pamučne pelene skroz IN. Čak ih prave slično obliku papmersa, a ne kao ove naše "tetra" pelene.

Queen_:
gigule:
e koristi neko one obične pamučne pelene?
mislim jesu li one baš toliko prevaziđene?

mi smo pamučne koristili samo dok nije otpao pupak, a kasnije preko pampersa za široko povijanje do 6 meseci. Nisu pamučne prevaziđene, ali pranje, pleglanje i slaganje istih oduzima mnogo vremena. Svaka čast ko može, ali ja sam odahunula kad smo prešli na Pampers. Sad u u Americi pamučne pelene skroz IN. Čak ih prave slično obliku papmersa, a ne kao ove naše "tetra" pelene.

Pre 8 godina su savetovali iskljucivo pamucne, bar do 6 meseci, siroko povijanje. Mada sam ja koristila Pampers (ostale pelene su propustale) a preko siroko povijanje. Pre 4 godine sasvin druga prica, mada mi na Institutu za majku i dete nisu dozvoljavali pampres na golo telo nego su trazili pamucnu pelenu ispod pampersa bar do 6 nedelja, zbog moguce infekcije.. sada dozvoljavaju samo Pampers...
Svako vreme ima svoje pelene....

Pampers!
Moje dvoje klinaca su svoje pelenaške dane "odradili" u Pampersu. Imam samo reči hvale za te pelene, jer su se pokazale kao extra pouzdane. Čak i leti (po najvećim vrućinama), ni jedno od njih dvoje nije imalo problema sa ojedima i sl.
Eto, ako je bilo od pomoći ... :D

+ ove se pelene ne peglaju i super su za upotrebu...

Ja sam za pamučne pelene jer brate slatki ovaj pampers smrdi, boni curi a i deca se teško odvikavaju od kakanja i piškanja u pelenu.8-)
apsolutno se slažem. starija ćerka je nosila pampers samo noću (a preko dana tetra pelene i švedska sa plastičnim gaćicama) i odvikla se od pelena kad je vreme - sa godinu i po dana. mlađa je nosila 2 godine pampers i još pola godine nismo mogli da je ubedimo da vrši nuždu gde treba.

a sad....peglanje, pranje pamučnih pelena - meni je muž pomagao. u svemu. i dan danas. jedino zabušava oko kuvanja.

Ja svojoj bebi stavljam Daipers, cini mi se da su ipak papirnatije od Pampersa, a i ovaj Pampers baby fresh lotion ili tako nesto izgleda kao da je deterdzent u njemu. Letos sam u Svedskoj kupila all-in-one pamucne pelene kojima sam odusevljena, zaista su dizajnirane kao pampers i bas mi je zao sto sam kupila samo 3 , al bile su 20 ojra komad.

Back