PITANJE ZA MAME I TATE

• Začetnik teme Začetnik teme Suzy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ih,bwe hellen!
pa ja imam rez od carskog,oba puta na istom mestu.
i uopšte se ne vidi :P prihefto ga baja!
vredi svaki od onih 500 evra, naplaćenih za porođaj :P
mogu da nosim najplići bikini na planeti :wink:

nego suzy.nešto si mi mnogo naivna,početnica.
ih bre,ko da nisi nikada pročitala,bar cosmopoliten :P
a kamo li mamu :P
a imaš i na webu,kolko oćeš,pa se informiši,
mojne da te spopadaju ove grozne ženetine
:P

Знам, само сам хтела да истакнем бар део ствари које могу да је снаћу (не морају све)...Али треба бити спреман на све то...видиш да није информисана ни о најосновнијим стварима... :roll:

Hellen:
А замисли, Сузи, груди ће ти се свакако оцмољити-дојила, не дојила... Па стрије по гузи и стомаку...Па неколико килограма вишка...Па ће ти зуби пропасти, коса ослабити, добићеш трудничке пеге, растеглиће се кожа на стомаку...Па ћеш можда повраћати првих месеци, а можда ћеш морати и да одржаваш трудоћу што значи ништа од секса... па можда и царски рез...замисли само тај ожиљак-фуј! А и ако не буде царског реза опет ће ти радити епизиотомију (уколико се добро сећам тог израза), што значи да ће те исећи доле свакако, а можда се и поцепаш! Потамнеће ти кожа на стомаку и око брадавица, изгедаћеш као музара док млеко буде цурило само од себе... Па бооолни порођај, па неспавање...па дериште које се буди сваки час...А и ти ниси баш у цвету младости, што значи да ће ти те ствари пасти мноого теже...
Доообро размисли! :)

Zašto odmah daješ najgoru moguću opciju????

To uopšte ne mora da bude tako..ja nisam dobila strije, ni na stomaku ni na guzi, kosa mi je i dalje gusta, zubi kao što su i bili....ne vide se tragovi trudnoće, i niko ne bi rekao da imam dete dok ja ne počnem da pričam o njemu ili ga nevide samnom...
Tako da, to što si rekla uopšte ne mora da bude tako..a drugo je ako se ti u trudnoći opustiš i ugojiš se 40 kg, sopstvenom krivicom...eee onda si sama kriva pa se sama i pobrini za to...

ZILOT IZ CACKA:
Ajde prvo da te udamo... :lol:

E, prikane...i ja sam mislila , i najiskrenije se nadala,da ce ici tim tokom....Ali ocigledno treba on (sin jedinac) i njegova mamica da vide da li mogu da zatrudnim ...pa sa stomakom..pred oltar...sve mi je to jadno...osecam se kao neka priplodna kobila....ali nema veze....u svemu se slazemo...necu zbog toga da pravim problem....Ja ovo sve predpostavljam da je tako cim se dete spominje i radimo na tome a svadba ne..... :cry:

Jugoslovenka:
Hellen:
А замисли, Сузи, груди ће ти се свакако оцмољити-дојила, не дојила... Па стрије по гузи и стомаку...Па неколико килограма вишка...Па ће ти зуби пропасти, коса ослабити, добићеш трудничке пеге, растеглиће се кожа на стомаку...Па ћеш можда повраћати првих месеци, а можда ћеш морати и да одржаваш трудоћу што значи ништа од секса... па можда и царски рез...замисли само тај ожиљак-фуј! А и ако не буде царског реза опет ће ти радити епизиотомију (уколико се добро сећам тог израза), што значи да ће те исећи доле свакако, а можда се и поцепаш! Потамнеће ти кожа на стомаку и око брадавица, изгедаћеш као музара док млеко буде цурило само од себе... Па бооолни порођај, па неспавање...па дериште које се буди сваки час...А и ти ниси баш у цвету младости, што значи да ће ти те ствари пасти мноого теже...
Доообро размисли! :)

Zašto odmah daješ najgoru moguću opciju????

To uopšte ne mora da bude tako..ja nisam dobila strije, ni na stomaku ni na guzi, kosa mi je i dalje gusta, zubi kao što su i bili....ne vide se tragovi trudnoće, i niko ne bi rekao da imam dete dok ja ne počnem da pričam o njemu ili ga nevide samnom...
Tako da, to što si rekla uopšte ne mora da bude tako..a drugo je ako se ti u trudnoći opustiš i ugojiš se 40 kg, sopstvenom krivicom...eee onda si sama kriva pa se sama i pobrini za to...

А зашто ти не прочиташ прво све постове пре него што нешто напишеш????
Одговор на то питање сам дала на претходној страни:

Pet, 26. avgust 2005 16:05 Odgovorite sa citatom

--------------------------------------------------------------------------------

Знам, само сам хтела да истакнем бар део ствари које могу да је снаћу (не морају све)...Али треба бити спреман на све то...видиш да није информисана ни о најосновнијим стварима...

Уколико неко размишља о томе да не доји да би '''сачувао'' груди, треба да има представу о томе да није то једина ствар и једина естетска и физичка промена која МОЖЕ да је затекне!
Пре него што се одлучи на трудноћу мора да буде спремна на све то, никад се не зна како ће тело одреаговати и како ће се ствари одвијати. И не зависи све само од тога да ли се жена ''запустила'', неке ствари једноставно наслеђујемо.
Ко није спреман да СВЕ ово поднесе, не треба ни да размишља о трудноћи.
...А наравно да има жена које су прошле без иједне од тих тегоба. :)

Suzy:
ZILOT IZ CACKA:

E, prikane...i ja sam mislila , i najiskrenije se nadala,da ce ici tim tokom....Ali ocigledno treba on (sin jedinac) i njegova mamica da vide da li mogu da zatrudnim ...pa sa stomakom..pred oltar...sve mi je to jadno...osecam se kao neka priplodna kobila....ali nema veze....u svemu se slazemo...necu zbog toga da pravim problem....Ja ovo sve predpostavljam da je tako cim se dete spominje i radimo na tome a svadba ne..... :cry:
crna suzi pa zar mi ovde treba da ti kazemo da to sto si sada rekla nema smisla? !!!!!!!!!!!!!
KOME HOCES DA RODIS DETE I ZASTO? ja se tebi izvinjavam, ne volim da pametujem, ali ne mogu da ostanem ravnodusna na ovo sto si napisala.

Draga Hellen, nisam želela da ovo pređe u raspravu, samo sam pomislila, pa što odmah najgore..nismo se razumele..
Da u pravu si, ima tu i genetike dosta. Dok nisam imala sina, pa tako čitam novine i tamo neke majke govore o tome kako su pre porođaja bile opsednute svojim izgledom, Ali da sada kada imaju decu, i naravno uživaju u njima, više nisu toliko zabrinute što su dobile po koju striju. Tada ih nisam razumela.Ali sada, iako se na meni trudnoća i nije ostavila neki trag, potpuno mi je jasno o čemu su pričale..Šta je par strija ili tri kg viška naspram onoga što ti majčinstvo nudi.

Suzy:
ZILOT IZ CACKA:

Da nisam provalio da si ogranicena nasmijao bi se. Znas li barem kako si dosla na svijet.Da te nije donijela roda? :shock:

Suzy:

:shock:
Ajde joj dajte jos neki koristan savet.

Imam utisak da su ovde poceli da otvaraju teme da bi se salili, a mi se primamo da objasnjavamo (Zilot, Suzy).

antihrista:
Suzy:
ZILOT IZ CACKA:

crna suzi pa zar mi ovde treba da ti kazemo da to sto si sada rekla nema smisla? !!!!!!!!!!!!!
KOME HOCES DA RODIS DETE I ZASTO? ja se tebi izvinjavam, ne volim da pametujem, ali ne mogu da ostanem ravnodusna na ovo sto si napisala.

Pa, eto....savrsenog nema..ako i ovog otkacim...stvarno cu preterati...jer nam se stavovi u svemu (sem ovome) ne slazu..i u svemu se i inace slazemo..(sem tome)....Opet bi bez njega bila na nuli, izgubila bi nekoga koga konacno volim, i opet me trudnoca ne bi zanimala....pa bi' ja bila opet napadana sto neke stvari ne znam... Mislim da je bolje ovako...nema veze sta ide prvo a sta drugo..bitno da je covek koji sve to hoce..i to sa mnom...i da postoji i ljubav i postovanje...(i mamica naravno.. :? )

Slozila bih se s Ganetom....
Mislim da je veoma vazno da vas dvoje prvo udjete u brak, pa tek onda razmisljate o potomstvu, a ne obrnuto, jer...kao sto nasi stari kazu, treba da pojedete bar "kilo soli" zajedno, pa da znate da li ste jedno za drugo... ( otprilike ). Najtuznije bi bilo od svega, da kad se dete rodi, vi skontate da vam zajednicki zivot bas i ne ide, pa se razvedete!? A sta onda? Kome je to koristilo i trebalo? :roll:
A sto se dojenja i izgleda tice... mislim da zena koja svesno uskracuje majcino mleko detetu, samo zbog svog izgleda, nije ni spremna ni podobna da bude majka. Treba da raskrsti sama sa sobom, sta je njen prioritet: dete ili njen fizicki izgled?! Ne kazem da ne treba da drzi do sebe, ali to moze i ako doji!

Suzy:

:? NEĆEŠ zbog toga da praviš problem???
Uh... :confused:
btw. tako se nekad u Srba radilo, živeli ljudi po dve i tri godine, i tek kad mlada zatrudni, stajali pre oltar (beše to ipak opštinski pacov, govorim o vremenu 1950)
Grozan običaj, indeed. Mene bi ti opteretilo.

i ja se pitam što me pitaju zadušne kokoške od vlasnica firme mog dragog - a jesi trudna. :lol:
Njenom mužu sam rekla: ne, jesi ti? :D
A njoj, debeloj: Ne, samo sam debela :P
Pazi qurtza.....:lol:
Ne ide im u glavu, što bi neko, ybt....

e, Juliane, dobro je da si štedeo sike, baš su ti fine i nisu izmenile teksturu :mrgreen:

Ako si se vec odlucila da imas dete onda nemoj njemu da uskratis majcino mleko, a sebi zadovoljstvo dojenja. Ja sam u toku svoje trudnoce, a i posle nje imala toliko mleka da sam u bolnici pored svoga sina dojila jos dve bebe, a kod kuce su me nekada i ruke bolile od vestackog izvlacenja mleka i sve je to trajalo punih 6 meseci, ali ni sada kada se drugi put odlucim na dete necu ni sebi ni svome detu da uskratim zadovoljstvo dojenja. Grudi su mi posle svega toga i dalje ostale normalne i lepe. A sto se tice odnosa u toku trudnoce ja sam ih imala do zadnjeg dana zato sto sam imala sasvim normalnu trudnocu...

.Tek juce sam saznala, npr,da kad zena zatrudni-malo krvari(ne znam tacno koji dan), a skoro (verovali ili ne )da zena moze samo u 12 od 365 dana u god.da zatrudni (ev.1 dan dore -dole),sto je stvarno malo , mislila sam da je viseovo
sto se tice mogucnosti za zacece je tacno, zapravo svega 12 sati si plodna u toku meseca, to je momenat ovulacije, i sad ako ubodes bas to vreme super.hvala za tvoje hvala na mom prvom odgovoru.lol

sanjavidovic:
Ako si se vec odlucila da imas dete onda nemoj njemu da uskratis majcino mleko, a sebi zadovoljstvo dojenja. Ja sam u toku svoje trudnoce, a i posle nje imala toliko mleka da sam u bolnici pored svoga sina dojila jos dve bebe, a kod kuce su me nekada i ruke bolile od vestackog izvlacenja mleka i sve je to trajalo punih 6 meseci, ali ni sada kada se drugi put odlucim na dete necu ni sebi ni svome detu da uskratim zadovoljstvo dojenja. Grudi su mi posle svega toga i dalje ostale normalne i lepe. A sto se tice odnosa u toku trudnoce ja sam ih imala do zadnjeg dana zato sto sam imala sasvim normalnu trudnocu...

E kako ovo lepo zvuci....;-)
pa daj Boze da nemam problematicnu trudnocu..(u sta sumnjam ...)
i da se vratim u -prvobitan- izgled.....;-)
ali....pozitivno...svaka cast....;-)

antihrista:
.Tek juce sam saznala, npr,da kad zena zatrudni-malo krvari(ne znam tacno koji dan), a skoro (verovali ili ne )da zena moze samo u 12 od 365 dana u god.da zatrudni (ev.1 dan dore -dole),sto je stvarno malo , mislila sam da je viseovo
sto se tice mogucnosti za zacece je tacno, zapravo svega 12 sati si plodna u toku meseca, to je momenat ovulacije, i sad ako ubodes bas to vreme super.hvala za tvoje hvala na mom prvom odgovoru.lol

e vidis....to me je stvarno iznenadilo....i razocaralo....pogotovo kada si sa nekim u vezi u kojoj se vidjate jednom ili dva puta nedeljno na par sati...(zbog posla, udaljenosti...)...i...ja samo sticem utisak da su u pitanju mozda i godine..da bi se to desilo.Tek sada mi je jasno zasto mi parovi kazu, koji cak i zive zajedno- nama je trebalo godinu dana .....:-(
A smesno mi je da, kao u filmovima, ostavljamo posao, trcimo ko ludi kuci,namestamo jastuke......;-)

Heh, kako smo mi ondak plodni
icon_cool.gif

http://images.google.com/images?q=tbn:b7MVLP4O9HQJ:eee.uci.edu/faculty/losh/syllabi/pregnant%2520woman%2520profile.jpg

:x Zašto meni neće da ubaci sliku:x :x :x

Back