Pitanje za DR

• Začetnik teme Začetnik teme BojanaJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imam pitanje za vas, ako mozete da mi odg sto pre, ima 13 godina upaljena zlijezda ispod pazuha i visoke temperature, posle antbiotika je sve bolje ali nalazi su ovakvi pa me interesuje vase misljenje. sedimentacija 52|84 segmentirani o,74 monociti 0,02 lymphopenia 22,5 hypochromia 30,8
Nalazi govore u prilog infekciji koja je bila i jos uvek nije do kraja izlecena.

Dijagnosticki nalaz:
Jednjak prohodan celom duzinom,
bez vidljivih varikoziteta i inflitrativnih promena,u distalnom delu nekoliko erodirnih plaža.
Kardija insuficijenta.
Zeludac lako kaskadnog oblika,pravilnih nabora i peristaltike,sluznice antruma a difuznim
gastritisnim promenama u vidu eritema i edema sluznice.
Pilurus kruzan,prolazan spastican,bulbus lako hiperemicne sluznice,edmatozni nabor na
prelazu u D1,pocetni deo descendensa urednog nalaza.

Otpusne dijagnoze:
Gastritis chronica erithematosa Spasmus pylori.
Refluum gastrooesophagicum gr B

Zamolila bih Doktore,ako mogu da mi prevedu ovu dijagnozu.U pitanju je moj suprug 51god.
Dans je uradjena gastroskopija.
Hvala svima na odgovoru.

U uputstvu pise da se Linex kapsule uzimaju "2 kapsule tri puta na dan". Zar nije mnogo 6 tableta dnevno? :confused:

Па ако тако пише у упутству, онда није превише. :lol:

Па, произвођачу (читај: трговцу) је у интересу да се узме максимална доза како би се кутија што пре потрошила и онда трк у апотеку по нову.:)

Колико су поуздани тестови који се узимају путем бриса у лабораторији за микробиoлогију? Могу ли њихова испитивања да оману и да погрешно утврде стање?

Poslednja izmena:
Постоји основана сумња да је тест омануо. Визуелно уочавам и даље неку једва приметну "флекицу" која је била и пре терапије. Говорим о глансу и златној стафилококи. Имао сам терапију 7 дана кремом и антибиотицима. Ићи ћу овога пута у другу прив. лабораторију па ћу да видим. Не знам, можда сам се и умислио. :(

Back