Pitanje za dr.-AMH hormon

Danvel

Početnik
Poruka
6
Nova sam na forumu. Imam 36god, muz 42god, 10 god. braka za sobom. Lecimo se od steriliteta vec 8 god., prosli smo tri neuspesne IUI, spremamo se, jos uvek papiroloski, za VTO. Po prvi put sam uradila AMH, treceg dana ciklusa, i vrlo se neprijatno iznenadila jer je vrednost 0,2 ng/ml (ref. vr. 0,5-5,3). Vrednosti ostalih hormona su:
FSH- 4,11 miu/ml (3,5- 12,5)
LH- 2,37 miu/ml (2,4- 12,6)
Pg- 0,3 ng/ml (0,2- 1,5)
T- 0,149ng/ml (0,06- 0,82)
E2-113,1 pg/ml (12,5- 16,6) ??????????????
Prolaktin nije uradjen
Ostali hormoni su radjeni 4. dana ciklusa.
Molim vas da mi date svoje misljenje, da li ovi rezultati govore da sam blizu klimaksa, ili sam samo nepotrebno uznemirena?

Anti Milerov hormon nam pomaze da procenimo rezerve jajnika-kako godine idu one su sve manje,ali razlicito kod razlicitih zena.U svakom slucaju,ponovite rezultat,ako je ponovo nizak-treba svakako pozuriti sa svim radnjama oko pokusaja VTO.Imajte u vidu da svakodnevno poradjamo zene starije od 40 god.Samo napred,bice bebica!:D

Anti Milerov hormon nam pomaze da procenimo rezerve jajnika-kako godine idu one su sve manje,ali razlicito kod razlicitih zena.U svakom slucaju,ponovite rezultat,ako je ponovo nizak-treba svakako pozuriti sa svim radnjama oko pokusaja VTO.Imajte u vidu da svakodnevno poradjamo zene starije od 40 god.Samo napred,bice bebica!:D

Vesna ks, hvala vam najlepse, malo ste me ohrabrili! Ponovicu rezultat i misliti pozitivno. Svako vam dobro zelim.:)

Back