Pitanje za arhitektu 🙂

Ovako...imam jednu sobu vrlo dugu,a usku,sa kosinom.Sa strane sobe je prozor koji ide uz samu ivicu zida.E,sad...ja bih zeljela na tom dugom zidu (suprotno od kosine) napraviti veliki plakar,jer soba inace ne sluzi nicemu.
Problem samo predstavlja prozor koji je tu gdje jeste,tj.svaki ormar bi zaklanjao pola prozora zbog sirine ormara.Postoji li neko dizajnersko rjesenje,da se nekako "iskruzi" taj dio ormara da ne zaklanja prozor.Da napomenem samo da nikakvo izmjestanje prozora ne bi dolazilo u obzir.🙂
Ne znem bas da li sam jasno objasnila,ali se nadam da ima entuzijasta ovde.😀
Vidi ovu manju sobu kako je rasporedjeno, samo ne kontam, prozor je na duzem zidu?

Dvosoban-1138x1080.jpg

Vidi ovu manju sobu kako je rasporedjeno, samo ne kontam, prozor je na duzem zidu?

Pogledajte prilog 753341
Nisam imala vremena da izmjerim i nacrtam,ali uradicu to.🙂
Prozor nije na duzem zidu,nego sa strane,na kosini.
Samo nije na sredini tog zida,nego skroz na kraju.
Ivica prozora ide ivicom zida.To je soba u potkrovlju.Znaci sa jedne strane najveci zid,preko puta niski,sa trece strane vrata,a sa cetvrte prozor.
Ako me iko moze razumjeti.😃

Ivica prozora ide ivicom zida.To je soba u potkrovlju.Znaci sa jedne strane najveci zid,preko puta niski,sa trece strane vrata,a sa cetvrte prozor.
Hoces reci,na kracim zidovima su prozor i vrata,na suprotnim stranama.

Pa ista fora kao na ovoj slici, samo sto je prozor lijevo ili desno a ne na sredini...odlicno resenje. :D

Back