Pitanje u vezi treninga na sobnom trenazeru.

Grujo74

Zainteresovan član
Poruka
213
Evo, po stoti put pocinjem opet da drzim dijetu i da vozim trenazer. Zadnje tri godine sam smrsao 25 kg pa sam sve vratio. Smrsao sam tako sto sam svaki dan hodao po 15 km. Sada sam resio da probam sa trenazerom. Vozim ga sat vremena, podesen je na nulu, znaci bez ikakvog opterecenja. Neko mi je rekao da opterecenje jaca samo misice na nogama dok je podesen na nulu pogodan za topljenje masti. Trening mi traje sat vremena i vozim u proseku 32 km/h. Ja inace sad imam 137 kg. Na displeju mi pise da sam potrosio 1100 kal. posle sat vremena voznje. Dali to odgovara istini? I dali bih trebao da povecam trening na sat i po?

Evo, po stoti put pocinjem opet da drzim dijetu i da vozim trenazer. Zadnje tri godine sam smrsao 25 kg pa sam sve vratio. Smrsao sam tako sto sam svaki dan hodao po 15 km. Sada sam resio da probam sa trenazerom. Vozim ga sat vremena, podesen je na nulu, znaci bez ikakvog opterecenja. Neko mi je rekao da opterecenje jaca samo misice na nogama dok je podesen na nulu pogodan za topljenje masti. Trening mi traje sat vremena i vozim u proseku 32 km/h. Ja inace sad imam 137 kg. Na displeju mi pise da sam potrosio 1100 kal. posle sat vremena voznje. Dali to odgovara istini? I dali bih trebao da povecam trening na sat i po?

Ma nema šanse. Šarena laža. Ima efekta sigurno, ali da je to baš tako, trebalo bi da se istopiš za nedelju dana, ako odradiš prepodne i popodne po 1 trening, kao da nisi ništa ni jeo tog dana. U svemu tome je najvažnija ishrana.

Vreme je da skontate ljudi da čovek nije kalorimetar i da nije bitno koliko kalorija uneseš, nego kakve kalorije unosiš. To što ti pokazuje trenažer, slobodno okači mačku o rep. Ne gube se kilogrami ni zumbom, ni aerobikom, trčanjem i pedalanjem. To ti uglavnom razdrma malo kardiovaskularni sistem, i poveća doduše dnevnu potrošnju kalorija za najviše 500 i to ako si bio totalno neaktivan pre toga. Umesto što pedalaš bolje je da jedeš 5 proteinskih obroka sa dosta povrća, bez hleba, šećera, mleka, voća, zasićenih masti (jedan takav obrok može na 5-6 dana, al i tu gledaš da pojedeš nešto zdravije, zdravije ugljene hidrate i masti) i da radiš vežbe snage. E tad ćeš imati dugotrajni efekat. Ovako mahom gubiš vodu u organizmu.

Kako bre nije istina!!!!!!! Pa preznojim se u osam voda!!! Unosim dnevno 1500 cal. Koliko se onda potrosi za sat vremena voznje sa opterecenjem nula i 137 kg tezine i brzinom od 32 km/h?

Уносиш превише мало калорија, тако само може метаболизам да спусти рад на најнижи ниво. Метаболизам мисли да су дошла црна времена и пребаци се у механизам чувања сала, да би преживео. Ти сваки дан тренираш, то читав тај процес још жешће увишестручи. Ти скинеш килажу, са доста муке и под трајним хормонским стресом и чим мало престанеш да тренираш или више калорија унесеш, метаболизам мисли оле црна времена прошла и онда крене сво изгубљено сало опет да накупља.

Ако трајно хоћеш да скинеш масто, прво мораш да схватиш, да је то вишегодишњи процес. Друго мораш полако да кренеш са тренингом мишића и успут као подршку том тренингу да изводиш кардиоваскуларне јединице у виду брзог ходања, бицикле, трчања итд. Мораш да ограничиш количину угљених хидрата и то уноси само у виду поврћа и нешто мало у виду овсених пахуљица и млека. Уноси добру количину беланчевина и биљних масти (орашасте намирнице и здрава уља). Повиси калорије за почетак на 2500, да би ти се метаболизам акитивирао, ако хоћеш маст да пржиш, мораш много да једеш, али од одређених намирница.

Тренирај 3 пута недељно мишиће и 3-4 пута ходај ујутру на празан стомак. Пиј само воду и чајеве (зелени је одличан), ни у каквом случају алкохол или сокове. Кад скинеш одређену килажу после пола године, направи паузу и гледај ту тежину бар за 2-3 месеца да одржиш, па онда крени изнова и тај циклус понављај, док не дођеш до жељене тежине. То је једини начин да на природан начин трајно изгубиш вишак масти, а да при томе не уништиш метаболизам и имуни систем, што и није тешко са тако мало калорија и свакодневним спортом.

ПС: То што те машине показују је чиста глупост. Нико ти не може рећи колико тачно калорија си потрошио, јер је то превише индивиуална ствар и превише фактора игра своју улоги, да би то могло поуздано да се израчуна.

Vreme je da skontate ljudi da čovek nije kalorimetar i da nije bitno koliko kalorija uneseš, nego kakve kalorije unosiš. To što ti pokazuje trenažer, slobodno okači mačku o rep. Ne gube se kilogrami ni zumbom, ni aerobikom, trčanjem i pedalanjem. To ti uglavnom razdrma malo kardiovaskularni sistem, i poveća doduše dnevnu potrošnju kalorija za najviše 500 i to ako si bio totalno neaktivan pre toga. Umesto što pedalaš bolje je da jedeš 5 proteinskih obroka sa dosta povrća, bez hleba, šećera, mleka, voća, zasićenih masti (jedan takav obrok može na 5-6 dana, al i tu gledaš da pojedeš nešto zdravije, zdravije ugljene hidrate i masti) i da radiš vežbe snage. E tad ćeš imati dugotrajni efekat. Ovako mahom gubiš vodu u organizmu.
:ok:

'Fala Blagoje na iscrpnom odgovoru. Ja se vec godinama lecim od hipotireoze. Imam usporen metabolizam. A drugo, kako da jedem mnogo kad sam ionako megalodon od 137 kg. BIo sam setnjom smakao sa 145 na 122 pa sam opet vratio na 142. Sad imam 137. Znam da mogu da smrsam ali ne znam kako to da odrzim.

Back