Pitanje u vezi Telekom Box paketa

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Zanima me koristi li neko ovo i kakvi su utisci?
Znam da 500min za prepaid broj vaze navodno ka svim mrezama a da li ukljucuju i fiksnu telefoniju?
Koja je razlika izmejdu + i standarnog paketa? Cuo sam da je u pitanju samo poseban VOIP broj, pa me zanima da li se to nesto doplacuje dodatno ili ne?
Jedini razlog zbog koga bi uzeo Box paket je taj sto daju svoje usluge jeftinije sa standardnim paketom, mada ne znam da li ta dodatna linija nesto utice i smeta radu ostalih servisa, net, iptv i sl?
I sta se desava kada istekne ugovor? Da li zadrzavam opremu i sve usluge po punoj ceni ili imam mogucnost da produzim ugovor po potrebi?
Ne bih zeleo da mi istekne ponuda, a da me ostave sa IPTV i 6Mbs da placam mesecno.

i mene zivo zanima
placam fiksni, internet, mobilni i kablovsku
ne odgovara mi iptv zbog dodatnog placanja za drugi tv, kao i zbog nesrecnog izbora tzv osnovnog paketa
imam jos neke dileme, ali to cemo kad tema krene, verujem da svi imamo slicne uslove i dileme
nesto sam sumnjicav prema toj firmi, do sada su samo poskupljivali, najvise mi smeta visoka cena kablovske, jer inace placam tv pretplatu. to moze da se resi da korisnici budu zadovoljni. a kad su zadovoljni mozda i glasaju za vladu. ovako sto da glasam za vladu kad placam tv duplo. bar bi tv trebalo da bude za dzaba danas. na internetu ima skoro sve

Ako cemo pravo, ja taj paket uzimam samo zbog ostalih delova, ali nije ni neki problem da doplatim tih 300 preko za IPTV posto nemam kablovsku, cisto da odgledam neki dokumentarac na Discovery ili History channel-u, kad nisam za kompom, a posto planiram da probam to na 6 meseci samo ne bih da mi posle naplate pun 6Mbps i IPTV, a da mi ukinu preped mob i fon, jer ce tada ukupni troskovi sigurno izaci preko 3000 din.

evo jednog posta sa interneta, to je to otptilike

a bih pre rekao da je ovo odgovor telekoma na povecanje brzina kod SBB-a, pustanje free fiskne telefonije i 4g mreze koju uskoro planira da pusti Telenor...

Treba znati sledece:
1. Telekom je odkupio akcije grckog OTE-a :) :) :) (Grci su drzali finansije btw)
2. U poslednja 2 meseca dosla su dva ozbiljna strana operatera veleprodaje interneta (Combridge iz Rumunije koji vec radi i ima korisnike - YUBC, BEOTEL, Orion) i Cogentco koji je dampovao cene
(1Gbps je oko 2.8 evra po megabitu, a nacuo sam da za "ugovor na 3 godine na nevidjeno", cena prve godine 999 evra za gigabit. Reper: 1Gbps kod Telekoma kosta 10k evra uz trogodisnji ugovor - vec sam u mojim postovima postavaljao VP cenovnik TS)
Ovo su prva dva provajdera... NUBA je dobila odobrenje od RATELa za opticku mrezu po Srbiji i vec su poceli da prodaju vlakna. Veoma brzo ce doci jos 10 kompanija koje ce prodavati VP internet za "dzabe".
ZNachi ocekujte da ce MNOGI operateri da jeftinije kupe internet i imace mesta da snize cene / povecaju brzine...
3. Telekom ima infrastrukturu da dodje do gomile korisnika i to sada iskoriscava
4. Telekom je kupio ARENU da bi imao bolju cenu pri prodaji (i on ce se sigurica prodati)
5. Od nove godine ce mnogi internet operateri da krenu da rade VOIP fiksnu telefoniju sa terminacijom poziva na 0800 brojeve. Mocicemo da imamo fiske brojeve nevezano za telekom i telenor kroz internet (kome ne smeta da ima 0800 broj) :)
Mnogi operateri koji udju u pricu fiksne telefonije ce verovatno ici sa manjom pretplatom...

Telenor ima medjunarodni link, vip je povezan sa HR...

Mogu da Vam potvrdim da je Telenor NA SVIM lokacijama, ali bash na SVIM lokacijama, cak i u najgoroj pasivi i brdima, zamenio sve linkove i bazne stanice.
Planiraju uskoro da puste 4G mrezu i licno mislim da ce to da bude revolucija u pristupu internetu...

Mozda je rano zakljuciti ugovor sa Telekomom na 2 godine pogotovu sto se tice interneta jer verujem da ce do sredine godine brzine interneta biti drasticno povecane. Naravno ovo govorim za operatere koji imaju mogucnost da kupe link od stranaca.

Zanimljivo, mada mislim da sa 6 meseci ugovora mogu da docekam i da vidim ta lepa vremena. Opet, meni je sva ta prica o novim provajderima slicna kao i prica sa PayPal-om, bice ali kad?
Inace, sta je sa + paketima, to je kako ja razumem dodatni telefon koji navodno pocinje na 0800 i ima mogucnosti za identifikaciju poziva, odbijanje poziva, cekanje poziva i sl.
Naravno da li se taj dodatni broj isto tarifira kao i standardni fon ili ne, i da li je potreban neki poseban uradjaj iz telekoma ili samo program na kompu?

@ sin dimitrije

Ja sam se vezao ugovorom od 24 meseca sa Telekomom i uzeo net 6 mbps po ceni 4 mbps koji sam i imao. Do sad niko drugi nije ponudio internet u mom mestu i sumnjam da ce i od sad, ma koliko velike kompanije da dodju. Svi ce oni da se baziraju na vece gradove. A ako bude spustanja cena i povecanja protoka, sigurno ce i Telekom da spusti cenu i poveca protok ako ga konkurencija na to primora. Ove promocije su prakticno poklon manjim sredinama jer one nemaju izbora sto se interneta tice i namenjenu se vecim sredinama da ne bi gubili korisnike.

da. ja sam u bgdu. brzina mi i nije od presudne vaznosti. imam onaj adsl od oko 1,3 - 1.5
ali svuda u eu su brzine visestruke.
nego, posto mi je ugovor istekao adsl telekom, a nastavio sam da koristim i dalje, kako ide sa sklapanjem novog povoljnijeg ugovora i ima li ga uopste?

Koliko ja znam, ADSL ugovor se automatski produzava ako bas tog dana kada ti istice ugovor ne odes licno u njihove prostorije i prekines ga.
Za ostalo nazalost moraces da vidis sa telekomom.

Produzava se ali nije obavezujuci, znaci mozes da potpises nov, a mozes da raskines bez problema.

nego, posto mi je ugovor istekao adsl telekom, a nastavio sam da koristim i dalje, kako ide sa sklapanjem novog povoljnijeg ugovora i ima li ga uopste?

Pogledaj na njihovom sajtu oko promocija. Ja sam uzeo ovu promociju klik 6 po ceni klik 4, znaci moze klik 4 po ceni klik 2, klik 8 po ceni klik 6 itd. Caka je sto je ugovorna obaveza 24 meseca, ali kao sto rekoh kod nas izbora nema tako da mi je svejedno kolika je ugovorna obaveza.

Da napomenem kada vec pricamo o Box-u da onih 300 impulsa za fiksni telefon je cista glupost, kao prvo nenormalno je malo a drugo:

Cena impulsa iznosi 0,4771 dinara. Korisnicima koji tokom obračunskog perioda potroše do 300 impulsa, naplaćuje se samo iznos pretplate.

Zanimljivo je sto Box daje 300 besplatnih impulsa, a cena pretplate je uracunata u mesecni racun, tako da se meni cini da je ovo najobicnija glupost, sto se fiksne telefonije tice.

Inace, potvrdili su mi iz MTS-a da 500 minuta vaze ka svim mrezama ukljucujuci i fiksnu telefoniju, tako da ovih 300 besplatnih impulsa, koje vec manje vise i imate, ne morate da koristite.

Da dodam i ovo:

Po isteku ugovorne obaveze, nastavljate da koristite Box paket pod istim uslovima, osim u slučaju da želite da zaključite ugovor sa novom ugovornom obavezom za isti ili neki drugi Box paket.

E sad, moje pitanje je da li to znaci da ako mi Box istekne ja i dalje placam isti iznos koji sam placao, samo nisam pod ugovornom obavezom ili je nesto drugo u pitanju?
Poslao sam mail Telekomu sto se ovog tice, ali i dalje cekam odgovor, mada mislim da je i dalje sve isto samo bez ugovorne obaveze.

Evo i odgovora od Telekoma:

Било да је корисник склопио уговорну обавезу у трајању 6,12, или 18 месеци за BOX пакет након истека уговорне обавезе примењују се претплате по ценовнику који важи за период од 6 месеци уговорне обавезе.

Poslednja izmena:

Back