Питање у вези струјомера

Ma jasno je da su automatski prakticniji, ali Neno gugla i napisa da su bezbedniji od topljivih, moderatorska posla.

Nego bilo je ranije automatskih ulozaka umesto topljivih, pa ko nije hteo da menja tablu samo njih kupi. Ne znam ima li ih sad.
Ima ih jos,a ima ih i onlajn.Ima po selima jos starih zgrada gde se koriste.Ja zivim u zgradi koja je stara,pa imam osigurace u hodniku zgrade,gde je strujomer,a ima i kod mene u hodniku,pa sam ugradio kod men,ajde automatske,da ne bi pregorevali ti topljivi,jer lakse je ukljuciti iz hodnika,nego ilaziti u prizemlje zgrade i otvarati vrata od strujomera i osuguraca,pa menjati.

Ima dosta faktora koji utiču na to, kao što su kvalitet instalacija, kako je uradjeno tj rasporedjeno opterećenje po osiguračima, kvalitet sijalica, produžnih kablova..
Kod mene su sve stedljive sijalice od najvise 13W.Znaci na lusteru ih imam 5,a komplet su 65W,ali bilo koja da ode ispadne osigurac.Dok se to nije desavalo kada su bile klasicne sijalice i topljivi osiguraci,ali nema veze sto je sigurno,sigurno.

Ma jasno je da su automatski prakticniji, ali Neno gugla i napisa da su bezbedniji od topljivih, moderatorska posla.
Pa jesu bezbedniji.. u pravu je Neno, a i taj što je napisao na internetu..
ali ja ću prvo da vas pitam zašto ?

I jedno teže pitanje: nekada su se zvali
AIP - automatski instalacioni prekidači, a sada mahom
AIO - automatski instalacioni osigurači, a meni se čini da su isti....
Ili se varam ?
Nego bilo je ranije automatskih ulozaka umesto topljivih, pa ko nije hteo da menja tablu samo njih kupi. Ne znam ima li ih sad.
Ne verujem,... prevaziđena tehnologija...već 15-ak godina...

Back