Атомик™
Srebrna tastatura
- Poruka
- 257.883

Јуче ми је мајстор рекао да би било добро да замени осигураче оним модерним на клик клак.
Мени ови стари одлично раде. Какво је ваше мишљење у вези тога?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najbolji su oni na klik klik![]()
Јуче ми је мајстор рекао да би било добро да замени осигураче оним модерним на клик клак.
Дизни 2023 слави 100 година постојања а ја ћу ускоро 100 година струјомера.Ti ces jos malo pa da slavis 100 godina strujomera...
Ovi su već odavno prevazidjeni mada ih još ima u upotrebi.![]()
Nisu sigurniji, drzi se moderisanja.Ovi su već odavno prevazidjeni mada ih još ima u upotrebi.
Automatski osigurači su sigurniji i bolje reaguju na razne strujne udare, plus što ih ne moraš mijenjati već ih samo ponovo vratiš na ON tj uključiš dok stare moraš mijenjati.
Dakle sigurniji su, jednostavniji a i estetski mnogo bolje izgledaju od ovih starih.
Automatski osigurači su sigurni i pouzdani uređaji koji se koriste za zaštitu električnih instalacija od preopterećenja i kratkog spoja. Dizajnirani su da automatski prekinu strujni krug kada se javi prejaka struja, čime se štite oprema i ljudi od miogućih opasnosti.Nisu sigurniji, drzi se moderisanja.
Automatski osigurači su sigurni i pouzdani uređaji koji se koriste za zaštitu električnih instalacija od preopterećenja i kratkog spoja. Dizajnirani su da automatski prekinu strujni krug kada se javi prejaka struja, čime se štite oprema i ljudi od miogućih opasnosti.
U poređenju sa klasičnim osiguračima, automatski osigurači imaju nekoliko prednosti. Brži su u prekidu strujnog kruga, što znači da će reagovati mnogo bržr u slučaju kvara. Automatski osigurači su precizniji u odredjivanju veličine struje koja prolazi kroz njih, što znači da će se manje vjerovatno aktivirati bez razloga.
Ma dobri su i keramicki osiguraci,ali samo original.Nikako licnovati,ali su sigurniji poluautomatski.Nisu automatski zato sto kad otklonis kvar moras licno da ga aktiviras.Automatski osigurači su sigurni i pouzdani uređaji koji se koriste za zaštitu električnih instalacija od preopterećenja i kratkog spoja. Dizajnirani su da automatski prekinu strujni krug kada se javi prejaka struja, čime se štite oprema i ljudi od miogućih opasnosti.
U poređenju sa klasičnim osiguračima, automatski osigurači imaju nekoliko prednosti. Brži su u prekidu strujnog kruga, što znači da će reagovati mnogo bržr u slučaju kvara. Automatski osigurači su precizniji u odredjivanju veličine struje koja prolazi kroz njih, što znači da će se manje vjerovatno aktivirati bez razloga.
Zovu ih auyomatski jer tako prekidaju kolo, ali znaju kontaktni na njima da zalepe, narocito kod jeftinijih marki.Ma dobri su i keramicki osiguraci,ali samo original.Nikako licnovati,ali su sigurniji poluautomatski.Nisu automatski zato sto kad otklonis kvar moras licno da ga aktiviras.
Kod mene ih zovu poluautomatski,a rekao sam da su kermaicki dobri,ali samo original,a nikako licnovani.Ja sam kupio i uradio u hodniku poluautomatske osigurace,a tako je i pisalo na kutiji firme koji ih prave.Zovu ih auyomatski jer tako prekidaju kolo, ali znaju kontaktni na njima da zalepe, narocito kod jeftinijih marki.
Licna ne moze da zalepi. Jos uvek se koriste u industriji, svaki elektro ormar modernih masina ih ima.
Kod mene izbacuju i kad pregori sijalica.Nekad jeste dosadno,ali je mnogo lakse.Zamenis sijalicu i podiges osigurac.Automatski osigurači su namjerno oslabljeni u kompletnoj električnoj instalaciji i služi kao zaštita od prevelike struje. Ideja je da on prvi popusti i time spriječi štetu na instalacijama izazvanu pojavom velike struje.
Povećanje struje iznad vrijednosti koje mogu da izdrže provodnici može biti izazvano kratkim spojem ili priključenjem potrošača prevelike snage. Pri pojavi ovakve struje provodnici se brzo zagrijevaju i upravo ova situacija je najčešće uzrok požara u kući. Zadatak automatskog osigurača je da pri porastu struje prekine strujno kolo i na taj način zaštiti kablove a time i imovinu od mogućih havarija.
Da.. nekad te sijalice prosto eksplodiraju a često oštete i grlo.Kod mene izbacuju i kad pregori sijalica.Nekad jeste dosadno,ali je mnogo lakse.Zamenis sijalicu i podiges osigurac.
Ma jasno je da su automatski prakticniji, ali Neno gugla i napisa da su bezbedniji od topljivih, moderatorska posla.Kod mene ih zovu poluautomatski,a rekao sam da su kermaicki dobri,ali samo original,a nikako licnovani.Ja sam kupio i uradio u hodniku poluautomatske osigurace,a tako je i pisalo na kutiji firme koji ih prave.
Slican sistem kontaktera,ali i oni posle dosta iskljucivanja i ukljucivanja treba da se zamene,zato sto i kod njih hoce da odu ti kontakti,ali si miran decenijama.Keramički osigurači strujno kolo prekidaju razaranjem)topljenjem provodne žice, dok automatski osigurači krug prrekidaju razdvajanjem kontakata. Zbog toga se njihova prednost ogleda u tome što se automatski osigurači mogu koristiti više puta.![]()
Imam ih ja u podrumu.. izuzetno dobri, kvalitetni a najbitnije od svega da su pouzdani i da na najmanji električni spoj ili udar momentalno odreaguju.Ma jasno je da su automatski prakticniji, ali Neno gugla i napisa da su bezbedniji od topljivih, moderatorska posla.
Nego bilo je ranije automatskih ulozaka umesto topljivih, pa ko nije hteo da menja tablu samo njih kupi. Ne znam ima li ih sad.