Pitanje u vezi Skilled worker vize za Kanadu

Ako dobro shvatam, izgleda da je skoro nemoguce dobiti 15 bodova na osnovu posla, osim ako nisi neki expert u nekoj specijalnoj struci, odnosno, nesto kao "Nikola Tesla", pa da odredjena firma hoce uciniti sve za tebe. Izgleda da se to u ovim formularima za iseljenje na takve osobe i odnosi!

Ali ipak idemo dalje!
Da li Agencije u Kanadi, koje se bave pitanjima imigranata, mogu pomoci pri useljenju, tacnije, da li one mogu pronaci posao (koji je odobren od HRDSC).Mislim na Kanadske agencije, advokatske kancelarije, i sl.,znaci registrovane i regularne, a ne ove nase. Pretpostavljam, ako to moze da je jako skupo, ali mozda se moze dogovoriti da se plati po dolasku, odnosno, kad se vec primi nekoliko plata. Ako neko zna web adresu ili e-meil od neke agencije,(po mogucnosti u Edmontonu ili Calgary) bio bih mu zahvalan, jer ipak bih pokusao tako nesto, posto sam cvrsto rijesio da idemo u Kanadu.
Shvatio sam da mi je potrebna radna dozvola, Kanadsko radno iskustvo, boravak i sve ostalo da bih dobio posao, ali i dalje mislim da mora postojati neki nacin da to rijesim iako nisam u Kanadi.
Mozda sam malo dosadan sa mojom pricom "posao, posao....posao", i ja se izvinjavam zbog toga, ali ja jos nisam nasao rjesenje, pa ga i dalje trazim, hocu reci da sam veoma uporan i da ne odustajem tako lako.
Neko ce reci da pokusam na neki drugi nacin dobiti 67 bodova, razmisljao jesam, ali vjerujte mi (da ne idem u detalje) u mojoj situaciji, trenutno jedini i najbolji nacin je "posao u Kanadi".

Mora postojati rjesenje.

Pozdrav

putnik5:
Ako dobro shvatam, izgleda da je skoro nemoguce dobiti 15 bodova na osnovu posla, osim ako nisi neki expert u nekoj specijalnoj struci, odnosno, nesto kao "Nikola Tesla", pa da odredjena firma hoce uciniti sve za tebe. Izgleda da se to u ovim formularima za iseljenje na takve osobe i odnosi!

Ali ipak idemo dalje!
Da li Agencije u Kanadi, koje se bave pitanjima imigranata, mogu pomoci pri useljenju, tacnije, da li one mogu pronaci posao (koji je odobren od HRDSC).Mislim na Kanadske agencije, advokatske kancelarije, i sl.,znaci registrovane i regularne, a ne ove nase. Pretpostavljam, ako to moze da je jako skupo, ali mozda se moze dogovoriti da se plati po dolasku, odnosno, kad se vec primi nekoliko plata. Ako neko zna web adresu ili e-meil od neke agencije,(po mogucnosti u Edmontonu ili Calgary) bio bih mu zahvalan, jer ipak bih pokusao tako nesto, posto sam cvrsto rijesio da idemo u Kanadu.
Shvatio sam da mi je potrebna radna dozvola, Kanadsko radno iskustvo, boravak i sve ostalo da bih dobio posao, ali i dalje mislim da mora postojati neki nacin da to rijesim iako nisam u Kanadi.

Da li postoji resenje ili ne, to niko ne zna. Ne mozes glavom kroz zid.
Postoje imigracioni konsultanti u Kanadi, medjutim, opet se vracam na staru pricu, da bi dobio radnu dozvolu moras imati neko zanimanje koje je trazeno , recimo nekakav zanat za kojim je na trzistu rada veca potraznja od ponude i ne postoji dovoljan broj gradjan Kanade koji bi pokrili upraznjena mesta na trzistu rada. U tom slucaju bi nesto moglo da se uradi ali mozes dobiti radnu vizu na maximum godinu dana, posle toga je sve neizvestno. Racunaj da ces posle tih godinu dana biti na nekoj pozitivnoj nuli, dok poplacas te konsultente koji deru kozu sa ledja, pa karta i sve ostalo, nista neces zaraditi.
Ovde je pre par meseci bila halabuka oko nasilnog proterivanja gradjevinskih fizickih radnika, 90% njih je iz Portugala, radili ljudi nekoliko godina na privremenim radnim dozvolama i sada vise ne postoji potreba za njima, moraju kuci, placu , kukaju, .........

Mozes potraziti te konsultante na internetu, naci ces ih sigurno, kontaktiraj ih i vidi kakvi su uslovi. Ali ako nemas struku-iskustvo u odredjenim oblastima, onda dzaba gubis vreme. Ne znam sta znas da radis i koja ti je struka, sa obicnom srednjom skolom, zaboravi na celu ovu pricu.

Zdravo svima,
bas vam je zanimljiva diskusija, ima dosta korisnih informacija, iskustava, itd., pa resih da se i ja ukljucim.
Razmisljam vec neko vreme da sa sa porodicom krenem u Kanadu, mada nisam bas sigurna da li je pametno ici sa dvoje male dece, kako cemo se snaci i sl. U svakom slucaju, ako resimo, bice to najverovatnije Vancuver, ako mozemo da biramo, ne bih bas da se mnogo selimo, kazu da je V. ubedljivo najprijatniji grad sto se klime tice.
Moze li mi neko reci da li je pametno izabrati neku od Agencija za imigraciju koji ima na Internetu i koja je od njih pouzdana, ako ih uopste ima takvih. : One nude, za neki novac naravno, brzu i sugurnu imigraciju u Kanadu, 4 do 6 meseci, neke sam njihove predstavnike ovde u Srbiji kontaktirala.
Da li je sigurnije ici preko Ambasade : i koliko to traje,kosta i sl. :
Meni nije problem da sakumim onih 67 bodova, imam ih i vise, imam dosta radnog iskustva, ali da li to uopste nesto vredi u Kanadi, posto je Srpsko radno iskustvo, doduse u internacionalnoj kompaniji. :?:
Ove, nazovi Agencije nude, pomoc da se snadjes kad doletis u K., da nadjes posao, stan ...to bi nam puno znacilo zato sto bi nam smanjilo maltretiranje, zbog dece, naravno. Ima li neko slicna iskustva : da li verovati tome, daju neke reference, kazu moze se proveriti, ali kako, samo ako imas nekog u Kanadi, a mi nemamo nikoga tamo. Zna li neko nesto o tome, puno bi nam pomoglo, da ne bacamo novac.
I jos nesto, kakva je situacija sto se tice posla za farmaceute, znam da nase Srpske diplome ne vaze, ali mozda se negde moze naci posao bez nostrifikacije, za pocetak : Negde sam procitala da u Kanadi nedostaju farmaceuti, jel tacno, gde su smestene farmaceutske industrije, ima li neka u Vancuveru i okolini : kakve su plate...

Back