Pitanje u vezi sadnje badema

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobar dan.
Kupio sam danas 3 sadnice sorte foronjez i 2 sadnice texas sorte, posto je foronjez stranooplodna tu je texas sorta koju sam uzeo. Zanima me na koliku razdaljinu da sadim foronjez a na koju texas,imajuci u vidu da je texas opresivac kolika razdaljina mora biti izmedju sadnica? Da li mogu da ih sadim u okrug? Da li mislite da sam pogresio jer sam uzeo samo 2 oprasivaca za foronjez?
Molim brz odgovor. Unapred hvala.

Pise da se sad 6×5m razmaka, dal je to zhog navodnjavanja ili cega vec? Posto sam u nekom clanku procitao da je najbolje biljku glavnicu i opradivaca zasaditi jednu uz drugu..Pa mi sad nije jasno? I jos jedno pitanje sta znaci :"Dobra podloga za badem je kajsija" ne razumem..

Pise da se sad 6×5m razmaka, dal je to zhog navodnjavanja ili cega vec? Posto sam u nekom clanku procitao da je najbolje biljku glavnicu i opradivaca zasaditi jednu uz drugu..Pa mi sad nije jasno? I jos jedno pitanje sta znaci :"Dobra podloga za badem je kajsija" ne razumem..
Imam samo 1 badem,star i veliki,mogu ga uslikati kasnije...Uglavnom ja bih rekla da je ta udaljenost zbog velicine drveta.
Badem ima prilicno raskosnu krosnju.

Dakle,badem ume da bude prilicno veliki,ovaj moj je 30+ god...
IMG_20200317_155441.jpg

Back