Pitanje u vezi sa rucnim prtljagom

fatcat

Ističe se
Poruka
2.748
Prvi put putujem avionom i ne ostajem puno. Ne zelim da nosim veliki prtljag, vec samo rucni koji ce ici u avion sa mnom. Interesuje me sta dozvoljavaju, ako moze da mi kaze neko ko je putovao u skorije vreme. Zelim da unesem jednu manju torbu (bice do 5kg) i ranac. Ranac bi nosio kao personal item koji je svugde dosta nejasno definisan po meni. Da li prolaze takve stvari?

ja sam uvek unosila cetkicu za zube u rucni prtljag, i to kad sam putovala raznim kompanijama i nije bilo problema. ne mozes uvek da uneses punu normalnu tubu paste za zube, ali ako je pri kraju i to moze, nikad me nisu vracali. ne idu makazice, rucni nozevi i slicni momenti. tecnost moze da se kupi jedino kad se prodje kontrola u onim prodavnicama oko gejtova. od kompanije zavisi koliko rucnog prtljaga mozes da nosis...recimo ryanair dozvoljava samo jedan komad rucnog prtljaga i u njega mora da stane sve sto imas sa sobom (laptop, kamera, stvari, tasna itd), a neke dozvoljavaju npr ranac (normalne velicine) plus torbu i laptop sa strane....procitaj dobro uslove koriscenja ako nisis siguran sta mozes da uneses...racunaj da ce ti ostre stvari oduzeti (mada sam ja nosila patent olovke i slicne momente sa sobom)...jednom su me madjari nesto guzili zbog eksternog hard diska koji sam nosila sa sobom, al to je jer ona na kontroli nije imala pojma sta je eksterni disk pa me sumnjicavo gledala...u sustini ako ne licis na arapina verovatno te nece previse ni gledati, a posebno ako letis iz beograda...:)

Ma odlucio sam da nosim samo jednu rucnu torbu koja se uklapa u dozvoljene dimenzije pa sta stane u nju stane. Jos mi je ostala dilema oko onog sto cu nositi na sebi jer ne znam da li da nosim zimsku ili letnju jaknu, a putujem na sever SAD, mada je tamo vreme kao kod nas. Nego da ponesem vise na sebi da imam mesta u torbi. Recimo obucem nekoliko pari gaca itd. :lol::lol::lol:

E, imam i ja jedno pitanje, a ako neko može da pomogne... Naime, ovih dana putujem za St. Peterburg (prvi put letm) idem kompanijom austrian airlines. Na sajtu kompanije piše da mogu da ponesem prtljag do 158cm (dužina+širina+visina) do 32kg, http://www.austrian.com/Info/FlightPreparation/Baggage.aspx?sc_lang=en&cc=RS a u agenciji gde sam kupio kartu mi kažu da smem do 115cm i 20kg. Kome da verujem? Mislim,koliko smem da nosim? Hvala puno na pomoći...

Back