Pitanje u vezi Photoshopa i Illustratora

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobar dan.
Želim da uradim zastavu po vlastitoj zamisli..

U pitanju je srpska trobojka, sa dvoglavim orlom u sredini, a dvoglavi orgao drži štit na kome su 4 ocila. Iznad orla piše crkveno slovenskim jezikom "ZA KRST ČASNI" , a ispod orla "SLOBODU ZLATNU".
Da li je mogu uopšte da koristim crkvenoslovenska slova na računaru, da ih kucam?

Pošto ne znam ništa na ova dva programa da radim, razmišljao sam da ih skinem i pogledam par tutorijala..Mislite da je to izvodljivo?

Dobar dan.

U pitanju je srpska trobojka, sa dvoglavim orlom u sredini, a dvoglavi orgao drži štit na kome su 4 ocila. Iznad orla piše crkveno slovenskim jezikom "ZA KRST ČASNI" , a ispod orla "SLOBODU ZLATNU".
Da li je mogu uopšte da koristim crkvenoslovenska slova na računaru, da ih kucam?

Pošto ne znam ništa na ova dva programa da radim, razmišljao sam da ih skinem i pogledam par tutorijala..Mislite da je to izvodljivo?
Može ako imaš instalisane te fontove.
Proveri, vrlo verovatno imaš.
A i SANU je ima dobre fontove.
Izguglaj, nadji i skini.

Dobar dan.

Ako neznaš Photoshop nadji nekog ko zna.
ADOBE programi nisu za amatere.
A inače, najčešće je dovoljno naučiti Photoshop 40%
Najbolji program za obradu slika je Adobe Photoshop
A imaš i Adobe Ilistrator. Adobe Image ready, Adobe Reader
Adobe Ilustrator.

I Adobe Premiere Pro, radi i animacije

Ako neznaš Photoshop nadji nekog ko zna.
ADOBE programi nisu za amatere.
A inače, najčešće je dovoljno naučiti Photoshop 40%
Najbolji program za obradu slika je Adobe Photoshop
A imaš i Adobe Ilistrator. Adobe Image ready, Adobe Reader
Adobe Ilustrator.

I Adobe Premiere Pro, radi i animacije
Da, ali meni treba samo zastavu da napravim.. Znaci ispisem slova, ubacim orla sa jedne slike na drugu, i tako to..

gde tamo da nadjem?
Појма немам, потражи преко неког претраживача - за наше простор је најбоље резултате даје гуглов претраживач као што ти је већ саветовано.
За мобилни постоји прерађена гбоард тастатура која има и црквенословенску азбуку, што се тиче типских фонтова са црквенословенском азбукум има и тога али мора да се потражи. Проверићу да ли случајно имам неки такав фонт у својој архиви.
Што се тиче линка ка САНУ поставио сам ти просто да се информишеш шта је то САНУ а не да питаш да ли је то неки програм... Мало чудно звучи да желиш да нацрташ српску заставу са црквенословенским натписом а ника ниси чуо за САНУ.....

Back