Pitanje u vezi Opekotine

Ne mrzi me da kupim glinu,ako je stvarno dobra onda cu da pitam u apoteci dal imaju kod mene e sada kada je budem kupio pomesam sa vodom i stavim na tu novu kozu ili ?

Da, samo nemoj da koristis metalne posude, najbolje staklo ili plastika. Prelijes sa hladnom vodom i ostavis da se sama "prirodno" skvasi, razlicite gline se razlicito mute sa vodom, ali generalno je princip 1:1
ako ustanovis da je to nedovoljno uvek mozes da dodas, a ako bude malo vise nego sto treba opet nema veze, bitno da je skroz ne razvodnjis... visak vode ce vremenom sam da ispari

ako ti se zuri takodje mozes da pozuris mesanje, ja to obicno radim sa prstima, jednostavno izmesam, ponekad ostanu grudvice ako tako zuris, ali i to je bolje nego da trpis bolove
jednom kada stavis, to samo treba da odrzavas vlazno

tu moju glinu koju uvek imam spremnu za rane ja stavljam pa preko toga lepim band aid... zaboravila sam kako se to zove na srpskom, kada sam imala velike posekotine i rane isto tako sam stavljala glinu

Imam pitanja za Poznavaoca, prebacio sam tvoj post sa drugog pdf jer vidim da su ti pomogli recepti sa foruma i to je ok, budi dobar pa ispricaj iskustva kako osoba izlazi na kraj sa svakodnevnim problemima koji nastaju jer se ne mogu koristiti sake. Npr. kako si koristio toalet papir tokom tih dana dok su ti sake bile sprzene?

Ја сам се јесенас грозно испекао на врелу супу, обе шаке, по рецепту с крстарице направо следећи мелем... ко руком однешено за неколико дана.
Маст опрана из три воде + беланце + ракија!
http://www.lisa.rs/zdravlje/saveti-zdravlje/5520-melem-protiv-opekotina.html
Е сад где ћеш ти у мерици наћи свињску маст и колико је она и беланце неконтаминирано... шта ти Бог да.

Nasao sam nesto na netu sto moze koristiti kod opekotina obe sake kada one zbog stepena opekotine ne mogu da se koriste.

NEMOGUCNOST KONTROLE MOKRENJA I STOLICE

Kod Alchajmera, a moze i kod opekotina da se primeni.

U zadnjem stadijumu obolela osoba gubi kontrolu nad fizioloskim potrebama. Kada dodje do ovakve vrste problema potreban je pregled specijaliste da se utvrdi koji je problem kontrole mokrenja i stolice prisutan, i na koji nacin da se otkloni ili ublazi. U ovakvim slucajevima postoji mogucnost koriscenja specijalne stolice sa nocnim sudom, pelena, a nekad je neophodna primena urinarnog katetera.

abriform_pomagala.jpg

Back