[Pitanje] Renault Talisman vs Peugeot 508 II – koji je bolji izbor?

Besu98

Obećava
Poruka
77
Pozdrav svima!

Planiram da kupim automobil do zime ili početkom naredne godine i dvoumim se između Renault Talismana i Peugeota 508 II generacije(2019), oba u limuzinskoj verziji.

Gledam Talismana sa 1.6 dCi motorom (130 KS, manuelni menjač) – cene se trenutno kreću oko 10.000 - 11.000 evra .

S druge strane, Peugeot 508 II (1.5 HDi) mi se jako dopada i po izgledu i po enterijeru, ali je nešto skuplji oko 12.500 - 13.500 evra.

Oba automobila mi izgledaju veoma dobro vizuelno i čitao sam dosta pozitivnih iskustava stranih vlasnika na Redditu i forumima. Znam da svaki auto ima neke mane, ali uz dobro održavanje verujem da mogu biti odličan izbor.

Automobil bi se koristio uglavnom za svakodnevnu vožnju po gradu – oko 70% vremena, u proseku 10 do 20 kilometara dnevno, u gradu gde nema velikih gužvi ni zastoja (nije Beograd ili Novi Sad). Povremeno bih išao i na međugradske vožnje od 100 do 200 kilometara par puta mesečno, dok bih dva puta godišnje išao na duža putovanja van zemlje npr more.

Zanima me isključivo vaše lično iskustvo – ako imate ili ste vozili neki od ova dva modela:
  • Kako se ponašaju u vožnji?
  • Kakvi su po pitanju udobnosti, potrošnje, mehanike?
  • Da li ima problema sa delovima, elektronikom, ili održavanjem?

Poslednja izmena:
Na koji 508 mislis, onaj sto ima one kao fensi kljove? Ako mislis na njega, seo sam u njega, i kao u katakombu da sam seo. Nepregledan nevidjeno, i tesan, iako deluje veliko. Onaj stariji (2010-2018) mi je znatno bolji unutra, iako je ovaj noviji vise fensi. Tako da ako razmatras novijeg, pre bih ti rekao da ides na Talismana.
Da na tog novijeg mislim, hvala i meni deluje malo klaustrofobicno kad sam ga video ove godine na sajmu u Bg-u ali razmotricu jos jer mi se bas svidja vizuelno pojava je na ulici.

Prakticni razlozi.
Skupi delovi.
Inace imaju zanimljive modele na oko..
gluposti, nista nisu skuplji od nemackih kola, japanskih i ostalih...secam se pre 20tak godina kad su ko papagaji ponavljali da su francuska vozila skupa za odrzavanje, imao sam i imam francusko vozilo i nista nisu skuplji ni tada bili a ni sada.

gluposti, nista nisu skuplji od nemackih kola, japanskih i ostalih...secam se pre 20tak godina kad su ko papagaji ponavljali da su francuska vozila skupa za odrzavanje, imao sam i imam francusko vozilo i nista nisu skuplji ni tada bili a ni sada.
Drago mi je da imas pozitivno iskustvo.
Koje prvi put cujem
:lol: ali za sve postoji prvi put ..

Back