Pitanje oko opreme za bazen

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Potrebna mi je pomoc u vezi bazena,posto znam da treba da se odrzava ph vrednost izmedju 7 do 7.6,zanima me sta mi sve treba od opreme da uzmem da bih mogao da odrzavam bazen ekonomicno?Ako je moguce linkovi sa Srbije da mogu da ih narucim.

U pitanju je intex 366x78.

Hvala svima unapred mnogo.

Ja sam u sklopu bazena dobio kao neki filter sto priciscava vodu i ubacujem one tablete za hlor, voda je uvek kristalno cista. Sad ne merim ph vrednost, a i ne znam sto bi kad je na ok cista :)

Dobio sam i ja,al prosli put sam imao prsten bazen (onaj na naduvavanje) a sad je na konstrukciju,isto koristio al nije radilo bas najbolje.Gledam i nije tolko strasno izdvojim 2-3 hiljade za opremu za odrzavanje bazena (citao sam navodno da se ph provera svakih 7-10 dana,al treba mi neko ko ima nekog bivseg iskustva kako nebih napravio istu gresku opet. Trnt sto imam je pumpa,bazen i prekrivac za njega crni intexov.

Edit: Posto gledam ima silnih nekih preparata za bazene po 400 do 800 kinti pa zato kazem.Uopste se ne razumem i da uzmem kojim redosledom treba koji.Jedino sto sam shvatio mi treba ph plus i minus i da to nekako balansiram pa da merim svaki 7 dan a sad kolko trb stavim i kad to nemam pojma :D.

Poslednja izmena:
Navodno ovo treba za sve koje interesuje.

Ph+ (preporucljivo u granulama)
Ph- (preporucljivo u granulama)
Sok hlor (preporucljivo u granulama)
Algicid (za ubijanje algi)
Tester (Za proveru ph vrednosti)

Sve mere kolko cega treba su naznacene na hemijskoj opremi (primer 5g sok hlora na 1m3 vode.)

Back