Pitanje o laserskim stampacima i punjenju tonera

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Kupio sam laserski stampac Samsung ML-1640, i sad me zanima kako ide proces punjenja tonera, samo skinem toner i odnesem ga u neku stampariju gde ga dopune i vratim unutra i to je to ili ima jos neki postupak?
Takodje, slusao sam nesto o nekom resetovanju (ketridza ili cipova) prilikom punjenja, pa me zanima sta je fora sa tim i o cemu se to radi, kako se to izvodi i sl?

u stampariji ce ti tesko napuniti toner, sto se tiche tonera kad se isprazni odneses u servis i ili usmes zamenu ili kupis novi. Sve to ima smisla ako imas neki office i mesecno oko 6000 strana ovako ces kao po obicaju skuplje platiti reciklirani ili novi toner. Za ketridje postoji kit za punjenje ako pre ne ofarbas prostoriju nego sto napunis. Sve u svemu ako je kucna upotreba za****o si se definitivno

Kupio sam laserski stampac Samsung ML-1640, i sad me zanima kako ide proces punjenja tonera, samo skinem toner i odnesem ga u neku stampariju gde ga dopune i vratim unutra i to je to ili ima jos neki postupak?
Takodje, slusao sam nesto o nekom resetovanju (ketridza ili cipova) prilikom punjenja, pa me zanima sta je fora sa tim i o cemu se to radi, kako se to izvodi i sl?

Iako nikda nisam koristio samsungove crno-bele laserske štampače ali ovaj ML-1640 ima lepe preporuke...;)

http://www.oceni.rs/kompjuteri-web-...i/samsung-ml-1640-laserski-crno-beli-stampac/

Ali kao isvi laser štampači ima i ..JEDNU MANU...koja je zadnjh 10-tak godina...VRLO AKTUELNA...a to je da ..CEO PRINTER ...ima ...CENU...kao ...ORIGINALNI KETRIDŽ...:confused:. ;)

Na primer...ORIGINALNI KETRIDŽ...za printer..ML - 1630 ili 1640...je svega ...800 do 1000 din ...JEFTINIJI...od ...ČITAVOG - NOVOG PRINTERA ML - 1630 ili 1640..:(. ;)

http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-toner-ml-2010-3000.html

Uzput...SVI ČIPUJU KETRIDŽE...kako bi ..PRISILILI...kupce da kupuju...ORIGINALNU BOJU...:(.

ALI I TOME ...se...DOSKOČILO..;).jer se u servisima može ..DEBLOKIRAT ILI ZAMENITI ČIP...kako bi se omogućila njegova ..EKSTERNA DOPUNA...a da ga printer posle ..PREPOZNA kao ORIGNAL..;).

Ako se ..NE PRINTATE PUNO....zamena ...ORIGINANIM KETRIDŽOM..je...ISPLATIVA I UPUTNA..:)

Ako se ...PUNO PRINTA....NARAVNO...EKSTERNA DOPUNA...;)..

ALI... UVEK IMA ALI...ILI ...SVAKA MEDALJA ..ima...DVE STRANE..:(. ;)

Morate naći ..SERVIS OD POVERENJA..:ok:..jer svi ..ŽELE DA ZARADE...pa ...DOPUNJUJU SA MANJE BOJE.....( izmerite težinu ORIGINALNOG...i...DOPUNJENOG..;)..)

Ako se desi da vam ...DOPUNE SA BOJOM KOJA IMA NIŽU TEMPERATURU PEČENJA...to vam može...SREDITI PRINTER...:sad2:.

Ovako pošto imam dosta iskustva sa laserprinterima , moj savet je uvek kupovati isključivo originalni ketridž , sve ostalo se ne isplati , dosta je malo nekvalitetnija boja ili bilo šta i već imaš šuplju štampu sa prugama i sl. bez slova i uvak za tri refila kupiš original i otprilike isto tooliko listova i odšatampaju tako da ...

Hvala ti na detaljnom odgovoru. Znao sam da cip postoji, ali nisam znao da sluzi za proveru originalnog tonera.
Po mom misljenju je eksterno punjenje bolje, jer ceo printer kosta isto toliko (barem u mom slucaju), tako da ako stave manje boje za 1000 din ili ako slucajno stave pogresnu boju pa upropaste printer, cena novog je relativno ista. Naravno uz gubitak od 1000 din :(

Samsung ML 1640 je zahvalan za punjenje,vrlo se lako puni toner kod njega a prah za njega mozes kupiti na raznim mestima,ne navodim koja da ne bi bila reklama,500 grama (za 3 punjenja ) je ispod 1000 din. Sto se cipa za proveru tice,i tu ima leka.Postoji modifikovani firmware za taj stampac,ceo proces je vrlo jednostavan i traje desetak sekundi i posle toga sa svakim iskljucenjem stampaca iz struje se njegov brojac resetuje na nulu (inace broji do 1500 strana sa originalnim tonerom a do 700 sa inicijalnim koji dolazi uz stampac)

Zavisi od modela stampaca.ja imam Canon LBP-5000 (koji je u sustini isti kao HP 1600) i do sada imam odstampano oko 350 full kolor A4 stranica...e sad,koliko jos tonera ima to ne znam,jer cipovi na toneru broje strane ali racunaju manju pokrivenost.Kad stampam b/w stampam na starom ink jet HP 845c jer mi se najvise isplati, 1 litar boje je 1200-1300 dinara,imam za 30 punjenja kertridza,a odstampam u draft modu i do 500 strana sa jednim punjenjem.I jos uvek mi je prvi kertridz u njemu,star desetak godina :per:

Samsung ML 1640 je zahvalan za punjenje,vrlo se lako puni toner kod njega a prah za njega mozes kupiti na raznim mestima,ne navodim koja da ne bi bila reklama,500 grama (za 3 punjenja ) je ispod 1000 din. Sto se cipa za proveru tice,i tu ima leka.Postoji modifikovani firmware za taj stampac,ceo proces je vrlo jednostavan i traje desetak sekundi i posle toga sa svakim iskljucenjem stampaca iz struje se njegov brojac resetuje na nulu (inace broji do 1500 strana sa originalnim tonerom a do 700 sa inicijalnim koji dolazi uz stampac)
kakav hje to debilni štampač? 700 i 1800 strana sa punim tonerom.
Ebote ja sam sa lexmarkom E230 imao po 8000 do 10000 strana štampe vrhunskog kvaliteta sa originalnim tonerom jeste da je toner koštao po 4500 dinara i da posle 4 tonera možeš da baciš štampač jer se istroši jedan deo koji ide uz njega ,i da kupiš isto takav drugi nov za 8000 dinara , probao sam svojevremeno i sa refilovanjem istih nikada nije izvukao više od 1500 listova i to bože me sačuvaj te štampe .

Zavisi od modela stampaca.ja imam Canon LBP-5000 (koji je u sustini isti kao HP 1600) i do sada imam odstampano oko 350 full kolor A4 stranica...e sad,koliko jos tonera ima to ne znam,jer cipovi na toneru broje strane ali racunaju manju pokrivenost.Kad stampam b/w stampam na starom ink jet HP 845c jer mi se najvise isplati, 1 litar boje je 1200-1300 dinara,imam za 30 punjenja kertridza,a odstampam u draft modu i do 500 strana sa jednim punjenjem.I jos uvek mi je prvi kertridz u njemu,star desetak godina :per:

Fino,fino definitivno se isplati :)

VAŽNO UPOZORENJE

U prodaji se mogu naći i ...KIT TONERI... za dopunu ketridža...kako bi sami mogli da dopunite ketriže svojih ..laserskih štampača..:(.

PREPORUČUJEM VAM...da ih ne kupujete...i...LIČNO NE KORISTITE...( nema veze da li ste stručni da to radite ili niste..:(..)

Sve ...BOJE - TONERI...za laserske štampače ...NA BAZI PRAHA...sastoje se od najfinijeg feritnog praha i sintetičke boje koja kao po pravilu sadrži i teške metale kao što je..ANTIMON...( skoro obavezni sastojak svih štamparskih boja ) koji je ..VRLO OPASAN I KANCEROGEN..:sad2:.

ANTIMON ..je sastojak i tečnih boja za laserske kopir mašine ( starije...npr...XEROX )

Najbezbednije su boje za ..INKJET ŠTAMPAČE...jer se prave od prirodnih pigmenata..:).

ZATO...ako ipak želite da dopunjavate ketridže za laserske štampače...PREPUSTITE TAJ POSAO LJUDIMA KOJI SU OBUČENI I PLAĆENI ZA TO.....( ni oni TO ne rade RUČNO )

Hvala na ovoj informaciji. Ja imam jos jedno pitanje, oseca se neki cudan miris dok stampac stampa, sad verovatno je to ta cudna boja, pa da li taj miris stetan ili ne. Cuo sam da moze uticati na respiratorne organe, pa me cisto zanima.

DOBRO SI ČUO....MOŽE :( ( sve fotokopirnice imaju ..VENTILACIJU )

Ako ga ..DUŽE KORISTIŠ....PROLUFTIRAJ MALO PRISTOR..;).

Hvala na ovoj informaciji. Ja imam jos jedno pitanje, oseca se neki cudan miris dok stampac stampa, sad verovatno je to ta cudna boja, pa da li taj miris stetan ili ne. Cuo sam da moze uticati na respiratorne organe, pa me cisto zanima.

Antimon. Antimon deluje iritativno na sluzo-kožu disajnih puteva, digestivnog trakta i oka, kao i na kožu. Hronicne manifestacije su posledica lokalnih i sistemskih efekata. To su simptomi i znaci hroničnog konjuktivitisa, rinitisa sa perfora-cijom nosne pregrade, faringitisa, traheobronhitisa i pneumonitisa. Često se razvija i hronična opstruk-tivna bolest pluća.( za one koji bi jeli ili svaki dan "punim plucima"udisali ovu hemiju od tonera :) ) ps.ovde svi sve"znaju a niko nista ne cita,bar informativno..ili su druge rabote u interesu ;) )LITERATURA

[1] Bulat P. Kadmijum. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 704-709.
[2] Bulat P. Mangan. U: Vidaković A, ur. Medi-cina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 714-717.
[3] Bulat P. Živa. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 739-744.
[4] Kovačevic R, Milačic S, Pavlović M, Pantelić G. Savremeni aspekti patogenetskih mehaniza-ma delovanja hemijskih i radioaktivnih mate-rija na ljudski organizam. Knjiga radova Konferencija “Zaštita materijala metalnim i nemetalnim prevlakama”. Beograd: Savez in-ženjera i tehničara za zaštitu materijala Srbije, Savez inženjera i tehničara za zaštitu materi-jala Jugoslavije, novembar 2001: 59-68.
[5] Kovačevic R, Milačic S, Pantelić G, Jovičić D. Uranijum – karakteristike, dejstva i posledice agresije NATO alijanse na Jugoslaviju 1999. godine. Knjiga radova VII YUCORR 2004 Zaštita materijala metalnim, nemetalnim i or-ganskim prevlakama. Tara: Savez inženjera i tehničara za zaštitu materijala Srbije, Savez inženjera i tehničara za zaštitu materijala Srbije i Crne Gore, 17-20 maj 2004: 7-16.
[6] Perunicic B. Antimon. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za me-dicinu rada Jugoslavije, 1997: 677-680.
[7] Peruničic B. Berilijum. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za me-dicinu rada Jugoslavije, 1997: 686-690.
[8] Peruničic B. Hrom. U: Vidaković A, ur. Me-dicina rada II. Beograd: Udruženje za me-dicinu rada Jugoslavije, 1997: 701-704.
[9] Peruničić B. Nikl. U: Vidaković A, ur. Me-dicina rada II. Beograd: Udruženje za me-dicinu rada Jugoslavije, 1997: 719-722.
[10] Vidaković A. Profesionalna toksikologija: Udruženje toksikologa Jugoslavije, 2000: 3-50, 246-349.
[11] Vidaković A. Aluminijum. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 673-677.
[12] Vidaković A. Bakar. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 684-686.
[13] Vidaković A. Cink. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 690-692.
[14] Vidaković A. Kalaj. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 710-711.

Ako kupujes novi ketridz onda ide cip uz njega,ako punis tvoj onda nista ne treba.Punjenje ketridza kosta 2.500 din i moze da odstampa preko 1500 pisanih stranica,ako oma slika onda manje.Ja imam taj isti stampac preko pet godina i samo jednom sam ga nosio na punjenje i stvarno je odradio stranice koliko su garantovali/Ali sam posle googlao i nasao na You Tubu kako se puni.Kupio sam prah i nekoliko puta punio sam i evo jos radi.Jeste da moras malo povesti racuna o prahu,zato bi ti preporucio da radis to na terasi na nekom vecem platou,ali nije nista strasno niti tesko.Samo pre punjenja moras istresti stari prah i ocistiti valjke,lerako to ne uradis moze da se desi da stampa sa izduznim,ali uskim sarama,jer se taj stari prah stvrdne na nekom limu koji koristi za kontrolu protoka praha.A sto se tice mirisa ovaj stampac ima jak laser i ta evetlost zagreva prah,pa cak i papir,sigurno si primetio da je papir topao kada izadje.Ako hoces da probas idi na You Tube i napisi "Punjenje laserskih ketridza" ima dosta i na srpskom objasnjenja.Ako neces da punis odnesi u servis gde to rade i bez brige.Sigurno radi za 1500 listova.

Ubedljivo najbolji i najeftiniji laserski štampači su oni koji koriste 12A toner. HP 1010, HP1018 i HP1020. Punjenje za njih je 1200 din kod mene u servisu, štampaju oko 1500 strana kucanog teksta. To su štampači koje veoma rado preporucujem kako za kuću tako i za kancelarije.

Dokaz koliko su izdržljivi je to da firme kojima održavam računare od kada su ih kupili pre 5 godina do danas su samo jednom promenili toner, a obim štampe je oko 2500 stranica nedeljno. Konkretno se radi o Centru za Socijalni rad, Ecomex, Peugeot, ProfiCentar, neverovatni obimi štampe i izdržljivost štampača.

Takodje nije loš Canon LBP2900, nije tako kvalitetan ali je mnogo dobar.

Za oba važi da nemaju čipove, puniš i štampaš dok ne crknu, a to je skoro pa nemoguće ako se vodi računa, koristi normalan prah i punjenje vrši kako treba. Pražnjenje sladišta sa neiskorišćenim prahom, čišćenje valjaka i provera grejaa s vremena na vreme.

U pravu si za sve,ali on covek vec ima Samsung 1640 ML.A i njima oupste nije tesko napuniti prah.Meni je nov uradio preko 2500 stranica cak sam radio i slike sa dosta crne pozadine,ali posle punjenja u servisu to nije vise moglo,a i ja ne stavljam vise od 200grama praha,toliko mi je dovoljno za oko 1500 stranica i dopunim opet.Ja sam narucio kanticu od 2 kg i imam jos da punim ko zna koliko,pre ce otici ketridz nego sto ga potrosim.A jedan drugar je kupio nov sa cipom i prepakovao samo valjke i opet radi dobro,tako da cu i ja probati tako,kada ode ovaj,jer sada je novi ketridz od 5 do 6 hiljada,a ja sam platio ceo stampac 6300 din.Reparirani su od 2 do 3 hiljade,ali to moze da bude macka u dzaku.Da ima boljih ima sigurno,ali sam ja tada naisao na dosta mesta samo samsung i uzeo sam jer se pricalo o poskupljenju.A pravo da ti kazem i nemam mesta za veci.

Samsung ML 1640 je naslednik starog ML 1520, stari nije imao čip ovaj novi ima, jedina razlika, pored dizajna. Samsung ima samo jednu manu, veoma brzo stradaju OPC valjci i grejači za zapecanje praha.

Punjenje tonera u kućnoj radinosti je nešto što se svakako isplati, iskreno ja ljudima kažem da je ta varijanta jeftinija pa kako hoće, jer ne volim da radim puno s prahom, jednostavno to je tolika otrovčina da mu černobilj nije ravan, planiram da to izvacim iz cenovnika.

VAŽNO UPOZORENJE

U prodaji se mogu naći i ...KIT TONERI... za dopunu ketridža...kako bi sami mogli da dopunite ketriže svojih ..laserskih štampača..:(.

PREPORUČUJEM VAM...da ih ne kupujete...i...LIČNO NE KORISTITE...( nema veze da li ste stručni da to radite ili niste..:(..)

Sve ...BOJE - TONERI...za laserske štampače ...NA BAZI PRAHA...sastoje se od najfinijeg feritnog praha i sintetičke boje koja kao po pravilu sadrži i teške metale kao što je..ANTIMON...( skoro obavezni sastojak svih štamparskih boja ) koji je ..VRLO OPASAN I KANCEROGEN..:sad2:.

ANTIMON ..je sastojak i tečnih boja za laserske kopir mašine ( starije...npr...XEROX )

Najbezbednije su boje za ..INKJET ŠTAMPAČE...jer se prave od prirodnih pigmenata..:).

ZATO...ako ipak želite da dopunjavate ketridže za laserske štampače...PREPUSTITE TAJ POSAO LJUDIMA KOJI SU OBUČENI I PLAĆENI ZA TO.....( ni oni TO ne rade RUČNO )

Kako ovu šarenolikost nisam prije vidio....

Back