Hvala na ovoj informaciji. Ja imam jos jedno pitanje, oseca se neki cudan miris dok stampac stampa, sad verovatno je to ta cudna boja, pa da li taj miris stetan ili ne. Cuo sam da moze uticati na respiratorne organe, pa me cisto zanima.
Antimon. Antimon deluje iritativno na sluzo-kožu disajnih puteva, digestivnog trakta i oka, kao i na kožu. Hronicne manifestacije su posledica lokalnih i sistemskih efekata. To su simptomi i znaci hroničnog konjuktivitisa, rinitisa sa perfora-cijom nosne pregrade, faringitisa, traheobronhitisa i pneumonitisa. Često se razvija i hronična opstruk-tivna bolest pluća.( za one koji bi jeli ili svaki dan "punim plucima"udisali ovu hemiju od tonera

) ps.ovde svi sve"znaju a niko nista ne cita,bar informativno..ili su druge rabote u interesu

)LITERATURA
[1] Bulat P. Kadmijum. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 704-709.
[2] Bulat P. Mangan. U: Vidaković A, ur. Medi-cina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 714-717.
[3] Bulat P. Živa. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 739-744.
[4] Kovačevic R, Milačic S, Pavlović M, Pantelić G. Savremeni aspekti patogenetskih mehaniza-ma delovanja hemijskih i radioaktivnih mate-rija na ljudski organizam. Knjiga radova Konferencija “Zaštita materijala metalnim i nemetalnim prevlakama”. Beograd: Savez in-ženjera i tehničara za zaštitu materijala Srbije, Savez inženjera i tehničara za zaštitu materi-jala Jugoslavije, novembar 2001: 59-68.
[5] Kovačevic R, Milačic S, Pantelić G, Jovičić D. Uranijum – karakteristike, dejstva i posledice agresije NATO alijanse na Jugoslaviju 1999. godine. Knjiga radova VII YUCORR 2004 Zaštita materijala metalnim, nemetalnim i or-ganskim prevlakama. Tara: Savez inženjera i tehničara za zaštitu materijala Srbije, Savez inženjera i tehničara za zaštitu materijala Srbije i Crne Gore, 17-20 maj 2004: 7-16.
[6] Perunicic B. Antimon. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za me-dicinu rada Jugoslavije, 1997: 677-680.
[7] Peruničic B. Berilijum. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za me-dicinu rada Jugoslavije, 1997: 686-690.
[8] Peruničic B. Hrom. U: Vidaković A, ur. Me-dicina rada II. Beograd: Udruženje za me-dicinu rada Jugoslavije, 1997: 701-704.
[9] Peruničić B. Nikl. U: Vidaković A, ur. Me-dicina rada II. Beograd: Udruženje za me-dicinu rada Jugoslavije, 1997: 719-722.
[10] Vidaković A. Profesionalna toksikologija: Udruženje toksikologa Jugoslavije, 2000: 3-50, 246-349.
[11] Vidaković A. Aluminijum. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 673-677.
[12] Vidaković A. Bakar. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 684-686.
[13] Vidaković A. Cink. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 690-692.
[14] Vidaković A. Kalaj. U: Vidaković A, ur. Medicina rada II. Beograd: Udruženje za medicinu rada Jugoslavije, 1997: 710-711.