Pitanje HITNOO

umrimuski

Ističe se
Poruka
2.657
E ljudi kada prodajem auto sa vazecom registracijom znaci uz ovlascenje overeno u sudu itd itd kazite mi kad istekne registracija DALI MORAM DA ODEM U OPSTINU KOD TOG COVEKA STO JE KUPIO AUTO DA BI GA PRENELI NA NJEGA ILI KOD MENE U OPSTINI jer nismo iz istog dela Srbije

hvala drugari hitno mi teba :dash:

E ljudi kada prodajem auto sa vazecom registracijom znaci uz ovlascenje overeno u sudu itd itd kazite mi kad istekne registracija DALI MORAM DA ODEM U OPSTINU KOD TOG COVEKA STO JE KUPIO AUTO DA BI GA PRENELI NA NJEGA ILI KOD MENE U OPSTINI jer nismo iz istog dela Srbije

hvala drugari hitno mi teba :dash:

napravite ugovor i potpisi i overi mu u sudu ovlascenje koje njemu daje pravo da vozilo prevede ili otudji bez tvoje saglasnosti i prisustva.

Samo ovako kazi u agenciji i napravice ti ovlascenje.

Onda odete ti i kupac u SUD overite ugovor i ovlascenje i zavrsena stvar.

Nakon toga on sam radi sa autom sta pozeli ti vise nemas nista sa tim.

napravite ugovor i potpisi i overi mu u sudu ovlascenje koje njemu daje pravo da vozilo prevede ili otudji bez tvoje saglasnosti i prisustva.

Samo ovako kazi u agenciji i napravice ti ovlascenje.

Onda odete ti i kupac u SUD overite ugovor i ovlascenje i zavrsena stvar.

Nakon toga on sam radi sa autom sta pozeli ti vise nemas nista sa tim.

znaci jesi siguran da moze on bez mene nakon godinu dana itd da se ne cimam da odem do njega

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Nije bas 100% tako jer od nekog meseca sa pocetka ove godine ne mozes sam sebi da prodas automobil na osnovu punomoci u kojoj to pise sto znaci da ako covek bude hteo da prepise auto na sebe to nece moci da uradi i jedino sto moze je da ga prepise na nekog svog jer po punomoci ga moze prodati trecem licu.
Druga i jako bitna stvar je da se ne ide u sud i overavaju dokumenti jer je overa u sudu drasticno skuplja od overe u opstini. Lik kome sam prodao jedan auto je pre par meseci overio svoj deo ugovora u sudu i platio tricavih 3800 dinara aja sam svoj deo ugovora overio u opstini i platio 400 dinara. Koja razlika a?
Ono sto je najbolje da se uradi je da se napravi kupoprodajni ugovor izmedju kupca i prodavca i overi u opstini zajedno sa punomoci koju daje prodavac a ono sto je bitno je da u toj punomoci stoji da se davalac punomoci oslobadja svih saobracajnih prekrsaja napravljenih posle tog i tog datuma.
Po isteku registracije ti ne moras da ides kod kupca jer se porez i odjava rade u mestu prodavca tako da ce morati on da dolazi. Porez se placa u upravi prihoda a auto odjavljuje u SUP-u.Odjava se vise ne placa i dovoljno je popuniti formular za odjavu.

Poreska uprava?! :dash: Kod mene su poreska uprava i uprava prihoda na istom mestu :) Cena overe zavisi od opstine do opstine. Negde je jeftinije u sudu.

Cene su iste svuda, imaju katalog,
Možda su samo opštinske takse veće.
i po katalogu oporezuju, nije bitan iznos na ugovoru.
Ustvari, ako na ugovoru bude veći iznos, prihvatiće,
ako bude manji - po katalogu.
Samo ponesi saobraćajnu.

Ako u punomoćju piše da je dozvoljeno
otudjenje, mislim da neće prihvatiti.

Poslednja izmena:
Ne moze da bude jeftinija overa u sudu da ebe zec zeca!:)
Ugovor overen u opstini se placa 740 dinara koliko izadje republicka administrativna taksa i 30 dinara za gradsku administrativnu taksu plus jos 2x45 dinara za postarinu tako da overa ugovora izadje tacno 860 dinara.
Overa punomoci izadje do 400 dinara da ne trazim sad papirce gde mi je sve zapisano.
A dobro je skura58 rekao za cenu vozila da se treba staviti neka bezvezna od par stotki eura jer ako stavis vise onda placas porez prema ceni iz ugovora ali ako stavis manje onda ti oni izracunaju prema katalogu.

Cene su iste svuda, imaju katalog,
Možda su samo opštinske takse veće.
i po katalogu oporezuju, nije bitan iznos na ugovoru.
Ustvari, ako na ugovoru bude veći iznos, prihvatiće,
ako bude manji - po katalogu.
Samo ponesi saobraćajnu.

Ako u punomoćju piše da je dozvoljeno
otudjenje, mislim da neće prihvatiti.

kako mislis ne moze ? Ja sam licno preveo jedan auto tako

Auto se vodio na mog brata od tetke inace ga vozi moj otac. Onda je brat napisao ovlascenje na mog oca i to overio u sudu i poslao nam.

U ovlascenju pise da on ovlascuje mog oca da vozilom upravlja u zemlji i inostranstvu da moze ga otudji, na drugog prevede itd.

I onda smo mi otisli u agenciju sa tim saobracajnom od auta, tim ovlascenjem i oni nam napisali ugovor . Nakon toga smo otisli u sud overili ugovor . E sad jedina zackoljica je da se porez mislim placa u mestu na koga se vodi vozilo u saobracajnoj a to moze isto da se zavrsi preko agencije jer oni saradjuju jedni sa drugima posalju njima papire i oni ti plate porez , i posle toga imas kompletnu dokumentaciju za registrovanje vozila na svoje ime.

E sad jedino sto kaze dule, ako ovlascenje glasi na tebe ne mozes da ga prevedes direktno na sebe vec moras na nekog sebi bliskog sto opet nije problem prevedes ga na zenu, brata, dete , bilo koga i opet vozis bez problema.

pazi ti taj debilizam kupis auto na svoje ime ali ga ne mozes na isto prevesti

Можеш ти да га преведеш на себе наравно ко је рекао да не можеш? Направиш купопродајни уговор на своје име. Овлашћење је нешто сасвим друго него људи хоће да се изгрбаве за превод аута па мешају овлашћење и купопродајни уговор.

И ако се не варам кад направите купопродајни уговор купац је дужан у року од осам дана да преведе ауто на себе. То је прво што треба да проверите у некој од агенција или у муп-у.

U pravu je big river jer postoji zakonski rok predvidjen za prevod auta tj za placanje poreza ali.....
U ovoj drzavi se to jos uvek ne gleda i ako se odnese ugovor i posle 10 meseci oni ne gledaju da nas tresnu po usima sa kamatom kojom bi inace trebali jer naime,posle isteka roka treba da ide neka kamata na cifru ali koja je mizerna pa je zato i ne obracunavaju.

Back