pitanje banke i racuni, pitanje

darko darko

Ističe se
Poruka
2.561
nemojte da mi se smejete, neznam mnogo oko bankarskog poslovanja, nekoristim racun u banci, ali potrbne su mi proverene informacije....
Recimo oko prodaje nekretnina, ili veceg priliva na racun, dali se nesto oporezuje tada vise nego za kes, dali moze da se uplati na privatni racun u banci- prebaci, i dali je posle problem podici kes ako je potreban, dali pare miruju, tj, dali banka naplacuje proviziju na drzanje na racunu, i koja je banka najsigurnija, dali posle neko ako recimo, nekom dugujes pare, ima pravo da skine sa tog racuna i kako da to sakrijem, recimo da te neko tuzi za ostetu ili tako nesto, moze li taj racun da ostane anoniman u odnosu na druge ljude i drzavu ......
drugo pitanje, dali je moguce otvoriti racun bez imena i prezimena, recimo na sifru preko neta, ili tako nesto, da nemoze da se provali ko je vlasnik, i koja banka u svakom slucaju stiti privatnost klijenta, ako postoji moze neki predlog.....
na neka pitanja pretpostavljam odgovor, ali da cujem vasa misljenja, unapred hvala...

Све банкарске трансакције пролазе кроз централни регистар (спречабвање прања новца), и мислим да се све уплате осим личног дохотка опорезују. Банке не наплаћују лежарину за паре, воле оне кад паре стоје ту, од тога живе, може да ти се деси да ти наплате провизију на подизање кеша. Сваки рачун на твоје име банка је дужна да блокира ако је суд донео такву одлуку, а анонимни рачуни не постоје, бар у земљи Србији, мало су исувише погодни за прање новца.

Наравоученије- ако хоћеш да муљаш, користи кеш, иза сваке банкарске трансакције остаје траг видљив суду и држави.

UH, hvala na brzom odgovoru, a sta je sa inostransvom, mogao bi da otvorim negde neki tajni racun.......o srbiji vise nerazmisljam, bar za drzanje novca u banci....recimo kad bi bila bankarska uplata, sigurno firma nemoze da podigne kesss...

Poslednja izmena:
pa molim moderatore da neskrecu sa teme, i neidu u offf
salim se , jel znas sta rade ako neko ima danas para, moralno je ispravno sto razmisljam da uradim ,naravno i zakonski, ali zakona u srbiji nema, otisla je drzava u q , zakonom me je drzava bukvalno jednom opljackala., cisto zbog predostroznosti, razloge nezelim otvoreno da nabrajam, to ti mogu reci na pp, zadovoljni???...

pa molim moderatore da neskrecu sa teme, i neidu u offf
salim se , jel znas sta rade ako neko ima danas para, moralno je ispravno sto razmisljam da uradim ,naravno i zakonski, ali zakona u srbiji nema, otisla je drzava u q , zakonom me je drzava bukvalno jednom opljackala., cisto zbog predostroznosti, razloge nezelim otvoreno da nabrajam, to ti mogu reci na pp, zadovoljni???...

Pa gde sam ja to skrenula sa teme? Ja sam te samo pitala čemu tolika tajnovitost msm otvorio si temu koja se svakojako može tumačiti.:aha:

pa pop bi procenio verski temu, krimos kriminalisticki, nemoralan -nemoralno, kakav je ko, tako i protumaci, pitanje je za novac, a ne indvidualni palnovi....
elem koji je nacin da ne drzis u slamarici pare a da ima isti efekat, tj sigurno, ili nepostoji to....
zar nema bankara na krstarici, na temi novac, alo idemo u evropu, ili je moderacija protiv,:think:...

e zbunio sam se, kako neko moze da ti kontrolise koliko imas na racunu,1- privatno lice moze ili nemoze sigurno,2- drzava moze ili nemoze, nije pranje para, nije kriminal, kako neko moze da ti prati privatan racun....

Poslednja izmena:
pa pop bi procenio verski temu, krimos kriminalisticki, nemoralan -nemoralno, kakav je ko, tako i protumaci, pitanje je za novac, a ne indvidualni palnovi....
elem koji je nacin da ne drzis u slamarici pare a da ima isti efekat, tj sigurno, ili nepostoji to....
zar nema bankara na krstarici, na temi novac, alo idemo u evropu, ili je moderacija protiv,:think:...

e zbunio sam se, kako neko moze da ti kontrolise koliko imas na racunu,1- privatno lice moze ili nemoze sigurno,2- drzava moze ili nemoze, nije pranje para, nije kriminal, kako neko moze da ti prati privatan racun....

Pa ne živimo mi na Divljem zapadu...pazi ako nikad nisi imao račun treba da znaš osnovno a to je da ni jedan službenik banke neće otkriti nikome ko nema tvoju punomoć podatke o računu i tebi kao vlasniku...ako se država raspituje oni to ne čine bez razloga...a osim toga i da se raspituje ti ako si legalno došao do tog novca nemaš šta da se brineš.:aha:

na divljem zapadu su imali zakon ko brze izvuce pistolj iz korica, koji ti je zakon u srbiji kad je drzava korupmirana, vec su mi otimali i nezvanicno-, verovatno su pandur i krimos podelili moje pare a za zivot mog nerodjenog deteta ih bili qrc i zakon i drzavu, e to je zakon,
prvo je da hocu da prodam nekretninu jednoj firmi preko racuna dali je pametno ili da batalim, dali mogu da podignem kes i kolika je provizija, dali sve sto sam stekao i sve sto imam u zivotu ce biti (ako prodam tako) dali ce biti sigurno-na racunu, ili da bolje da batalim, otkud znam dali moze neko da me tuzi za uvredu a da meni blokiraju racun, ili neko neplati struju koja se vodi na moje ime a meni skunu, ili se zeni svidi pola cifre-otkud znam sta moze da im padne napamet - - ?? kada se blokira racun?? i mislio sam da moze da se sakriju pare i na racunu sigurno, a da nemoze da se provali ciji je racun , hocete i imena moje dece, i moj zivotni plan.....
mada sam orginalni pravi odgovor dobio u prvom postu posle pitanja, tako da je ovo bio kometar, hvala na odgovoru...

Poslednja izmena:
Onda otvori račun na Moneybookers u valuti po želji, može čak i u dinarima, prebaci novac kod njih i uživaj ako ne veruješ u banke u Srbiji (nisam namerno napisao u srpske banke jer kod nas nema više srpskih banaka, Mlađo ih sve razbucao). Uzmi neku banku u Srbiji samo da preko nje prebaciš pare, najbolje je po malo karticom prebaciti, niko neće osetiti čak ako ti i račun padne na nulu. Posle po potrebi povlačiš novac na tu ili neku drugu banku ali pazi da sve bude u skladu sa registracijom adrese stanovanja inače račun za čas bude zaključan.

Back