Pitanja za mame i tate

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav je ko roditelj i kako vaspitava svoju decu moze se videti tek kad ta deca budu imala svoju decu, sve do tada dobrim vaspitanjem moze se uciniti i najobicnija dresura dece.

Covek koji u komunikaciji cesto ponavlja zamenicu "ja" i "moji" sasvim je promasio kao sagovornik, verovatno i kao prijatelj i sigurno je vec na pola puta da sasvim promasi i kao roditelj.

Eto... Danas na stanici, stoji devojka u šorcu koji joj je pokrio 3/4 dupeta u u majičici do pupka sa ogromnim dekolteom a na na majici - na leđima stoji joj svetlucavo srce, u kom piše DADDY'S LITTLE GIRL.
Da li je ta devojka normalna? Da li njeni mama i tata znaju šta ona nosi?
Da li bi ste vi svojoj ćerci dozvolili da tako izađe?

Eto... Danas na stanici, stoji devojka u šorcu koji joj je pokrio 3/4 dupeta u u majičici do pupka sa ogromnim dekolteom a na na majici - na leđima stoji joj svetlucavo srce, u kom piše DADDY'S LITTLE GIRL.
Da li je ta devojka normalna? Da li njeni mama i tata znaju šta ona nosi?
Da li bi ste vi svojoj ćerci dozvolili da tako izađe?

A da popijes ponekad nesto za smirenje?

Zdravo svima.
Imam jako puno problema sa djecom. Okolnosti su takve da su oni nakon razvoda ostali da zive sa ocem koji je los i primjer i vaspitac.
Tjesim se da sam sa njima bila dok su bili maleni i da sam im udarila dobre temelje i utkala ono sto je najvaznije i da ce se oni ipak izboriti sa iskusenjima i postati dobri ljudi.
Imam tri sina uzrasta 11, 13 i 16 god. Cesto se vidjamo ali njima fali toplina doma i vrtoglavo su nazadovali za ovih zadnjih 5 god koliko ne zivimo zajedno.
Nausput, imam potrebu da vam kazem da sam i ja sve to JAKO LOSE podnijela, ali eto gura se, idemo dalje, bolje je ovako...ne znam ni sama.
Ono o cemu bih voljela cuti vase misljenje je: Da li je moguce da ce sve to negativno biti samo eksperimentisanje, pomjeranje i trazenje granica moci, ispitivanje...i da mislite da oni ipak mogu izrasti u prave ljude sa svim onim vrijednostima iz ranog djetinjstva cije prisustvo i te kako osjecam i sad?
P.S.Mi jako malo vremena provodimo zajedno ali sam u jakoj emotivnoj i psiholoskoj vezi sa njima...

Ne znam Snow odgovor na tvoje pitanje. Mogu samo da ti kažem da ja kao odrasla osoba mislim da je strašno kad majka ostavi decu. Šta li tek misle tvoja deca?
Koji god da je bio razlog, mislim da je to nešto najgore što može detetu da se desi. A još gore je da onda "jako malo vremena provodimo zajedno". Nadam se da to neće uticati na njih i da će postati dobri ljudi. Ali se pitam da li je to uopšte moguće....:sad2:

Ne znam Snow odgovor na tvoje pitanje. Mogu samo da ti kažem da ja kao odrasla osoba mislim da je strašno kad majka ostavi decu. Šta li tek misle tvoja deca?
Koji god da je bio razlog, mislim da je to nešto najgore što može detetu da se desi. A još gore je da onda "jako malo vremena provodimo zajedno". Nadam se da to neće uticati na njih i da će postati dobri ljudi. Ali se pitam da li je to uopšte moguće....:sad2:

Ostavili su oni mene. Tako su tekle "stvari". Situacija vrlo kompleksna. Vjerujte mi na rijec da bih "detalje" zadrzala za sebe.
A sta oni misle? Oni su ljuti.... na cio svijet.
Ali nisam pitala sta mislite da li sam ja kriva jer apsolutno nemam problem sa tim. Grijesim li primjecujuci da ti se potkralo nametanje mi krivice?
To sto provodimo malo vremena zajedno nije moj izbor... etc etc
P.S.Vidjamo se mi dosta cesto ali nije to to. Komuniciramo SMS porukama, preko net-a, podijele oni sve sa mnom, pricamo nekad satima...ali ne zivimo zajedno!

Poslednja izmena:
Да покушам да одговорим на тему:
У НАШЕ време, нисмо снимали једни друге у неприкладним ситуацијама. Нисмо слали СМС једни другима док смо били заједно. Нисмо слушали свако своју музику са свог телефона...
Зато што нисмо имали мобилни телефон.:rtfm:

У НАШЕ време, дечаци су под сукњу гледали тако што су стављали огледало на патике. Слали смо цедуљице једни другима, шаптали у друштву, јер нисмо имали мобилни.
Само то понашање у ,,наше време'' говори ми да бисмо исто радили што ради данашња омладина, али нисмо имали технологију коју они имају.

Окупљали смо се у школском дворишту, а пошто су запослени у школи то сматрали неприкладним, ограђивали су школу жицом, коју смо ми прескакали, а моји другови је, на нашу радост, исекли касније.

Цичале смо увече, смејали смо се и причали вицеве, док је баба Јагода викала да ће нас све побити, баба ,,Богомољка'' да ће нас Бог ошамарити, а баба ,,Пиноче'' дозивала милицију.
И били смо срећни у том одрастању.

Не допада ми се речник младих људи сада. Не допада ми се то што мисле да морају да попију да би се провели.
Али, немају сви такав речник и не мисли свако да треба да попије да би се провео.

А сад о школском дворишту:
Двориште школе у којој радим било је осветљено и у њему су се скупљали ти који бацају на кош, циче и друже се.
Ујутру су теткице повремено затицале разлупане флаше, па је директорка заједно са Школским одбором донела одлуку да се рефлектори из дворишта склоне.
Тако смо добили много бољу ситуацију.
Моја деца (јер живио близу школе) више не иду на баскет у школско двориште. Тамо се сада у миру и тишини окупљају наркомани, јер су сигурни и заштићени у мраку. Сада теткице ретко налазе флаше. Чешће шприцеве. :sad2:
Али се комшилук не жали на буку. Фино, мир и тишина, за пожелети! :eek:
Наравно, јер они који су се на буку жалили немају децу, или су њихова деца мала! Нису рамишљали о томе да ће за коју годину осветљено школско двориште бити безбедно место за излазак и дружење њихове деце.

А сад о школском дворишту:
Двориште школе у којој радим било је осветљено и у њему су се скупљали ти који бацају на кош, циче и друже се.
Ујутру су теткице повремено затицале разлупане флаше, па је директорка заједно са Школским одбором донела одлуку да се рефлектори из дворишта склоне.
Тако смо добили много бољу ситуацију.
Моја деца (јер живио близу школе) више не иду на баскет у школско двориште. Тамо се сада у миру и тишини окупљају наркомани, јер су сигурни и заштићени у мраку. Сада теткице ретко налазе флаше. Чешће шприцеве. :sad2:
Али се комшилук не жали на буку. Фино, мир и тишина, за пожелети! :eek:
Наравно, јер они који су се на буку жалили немају децу, или су њихова деца мала! Нису рамишљали о томе да ће за коју годину осветљено школско двориште бити безбедно место за излазак и дружење њихове деце.

E pa vidiš, po pitranju kretenčina koji se okupljaju u dvorištu i od cca1 do 3 ujutro da ŠUTIRAJU PENALE i IZVODE SLOBODNA BACANJA toga nije bilo dok prošlog leta nisu ubačeni reflektori.
Kad sam ja išla pre 20 godina u tu školu, škola je imala onu običnu žičanu ogradu od cca 1,5 metar visine, ali mi nismo mogli tu da se okupljamo jer je postojao čuvar - domar .
Prošle godine oko škole je podignuta ALKATRAZ fazon gvozdena ograda od 3 metra ali ne kapiram koja je njena svrha kad je 24/h 365 dana u godini otključan?????.
Predložili smo direktoru prošlog leta da zaključavaju dvorište na šta je on odgovorio da bi onda "preskakali ogradu" (od 3m?).
Pa nek bude da barem 1/4 tih kretena ne sme da se popne i preskoči to. Malo li je?

Ако је тема за маме и тате, ја морам рећи да моји синови нису ти који сметају комшилуку.
Они се напију у кафани, не у школском дворишту. Тамо наркоси у тишини боду своје вене... па нема места за весели народ тинејџерски.

Ако је тема за маме и тате, ја морам рећи да моји синови нису ти који сметају комшилуку.
Они се напију у кафани, не у школском дворишту. Тамо наркоси у тишини боду своје вене... па нема места за весели народ тинејџерски.
Ovde se narkosi bodu malo dalje od zgrade gde nema bandera - a u vezi čega sam kontaktirala službu "javna rasveta" ali puca im.
Da dođeš od stanice do zgrade moraš da pođeš oko 100 m kroz mračni šumovit deo a tu se nalazi parkić (gde se danju igraju deca, a njihove tate, dede, komšije sede, nadgledaju ih i loču) a noću okupljuaju narkomani i alkosi.
A takođe u tom delu naselja ne postoje ni kante za đubre u vezi čega sam se obraćala "gradskoj čistoći" koja me uputila na "zelenilo Beograd" ali ni to nije urodilo plodom
Za njima tamo ostaju i flaše i špricevi, ali biće da mame i tate ne dotiče previše to što to njihovo dete može u travi da naleti na neki špric i iz radoznalosti ga uzme u ruke.

Ovde se narkosi bodu malo dalje od zgrade gde nema bandera - a u vezi čega sam kontaktirala službu "javna rasveta" ali puca im.
Da dođeš od stanice do zgrade moraš da pođeš oko 100 m kroz mračni šumovit deo a tu se nalazi parkić (gde se danju igraju deca, a njihove tate, dede, komšije sede, nadgledaju ih i loču) a noću okupljuaju narkomani i alkosi.
A takođe u tom delu naselja ne postoje ni kante za đubre u vezi čega sam se obraćala "gradskoj čistoći" koja me uputila na "zelenilo Beograd" ali ni to nije urodilo plodom
Za njima tamo ostaju i flaše i špricevi, ali biće da mame i tate ne dotiče previše to što to njihovo dete može u travi da naleti na neki špric i iz radoznalosti ga uzme u ruke.
Nemam snage da komentarišem ceo post, ali me interesuje kako si zaključila ovo boldovano?

Гледала сам пре неко вече филм ,,Руси долазе'', па нека бакута која је заиста видела Русе, јавила пандурима, а они, пошто знају да баба пријављује свашта и да је последњи пут за комшијског коња тврдила да је воајер, не повероваше..
Не знам зашто сам ово испричала, али, не може да шкоди... ;)

Poslednja izmena:
Nemam snage da komentarišem ceo post, ali me interesuje kako si zaključila ovo boldovano?

Pa znaš šta.
Ja sam zbog mraka i manjka kanti za đubre kontaktirala nadležne službe ali to nije urodilo plodom.
Kad bi se sve mame i tate čija se deca tu igraju preko dana, bacile na pozivanje nadležnih službi i insistiranja na tome, sigurno bi imalo efekta. Ako bi to zahtevalo još barem njih 50 mada ima i više "mama i tata" za 2 godine bi valjda nešto učinili (pre više od dve godine su polomljene dve bandere a ona jedna koja je ostala je urasla u drvo. Jel treba možda da se poseče drvo ne bi li bilo malo svetla?)

Poslednja izmena:
Pa znaš šta.
Ja sam zbog mraka i manjka kanti za đubre kontaktirala nadležne službe ali to nije urodilo plodom.
Kad bi se sve mame i tate čija se deca tu igraju preko dana, bacile na pozivanje nadležnih službi i insistiranja na tome, sigurno bi imalo efekta. Ako bi to zahtevalo još barem njih 50 mada ima i više "mama i tata" za 2 godine bi valjda nešto učinili (pre više od dve godine su polomljene dve bandere)

Ali kako si tako sigurna da nisu zvali? Zar zaista misliš da ti jedina vodiš računa?
Vidim da dosta ružno pišeš o ljudima uopšte, i o mladima i o roditeljima, imam utisak da si kivna na ceo svet. Činjenica je da je ovo totalno neuređena država, ali veruj mi, sad koliko god da ti je teško, kad i ako budeš imala decu, biće ti još teže.

Ali kako si tako sigurna da nisu zvali? Zar zaista misliš da ti jedina vodiš računa?
Vidim da dosta ružno pišeš o ljudima uopšte, i o mladima i o roditeljima, imam utisak da si kivna na ceo svet. Činjenica je da je ovo totalno neuređena država, ali veruj mi, sad koliko god da ti je teško, kad i ako budeš imala decu, biće ti još teže.

Ne kažem da ja jedina vodim računa.
Ali NE VERUJEM da i posle toliko vremena ne bi - ako ne bandere - postavili barem kante, da se više ljudi pobunilo

Гледала сам пре неко вече филм ,,Руси долазе'', па нека бакута која је заиста видела Русе, јавила пандурима, а они, пошто знају да баба пријављује свашта и да је последњи пут за комшијског коња тврдила да је воајер, не повероваше..
Не знам зашто сам ово испричала, али, не може да шкоди... ;)

Ovo si ispricala zato sto je postavljacica teme dzangrizava dosadna i zlonamerna zenturaca (sa teme na pdf zene) i sto je sva srecna uspela negde da nadje podrsku svojoj zlobi i netolaranciji pa se sad siri po forumu radujuci se kad joj klimnu glavom dva tri lika sa Krstarice koji nemaju decu tog uzrasta a imaju kratko pamcenje. To joj je jedina podrska u zivotu za poslednjih devet godina, inace ljudi beze od nje kad je sretnu. Samo ti si lepo vaspitana devojka pa ne zelis da vredjas. I ja sam lepo vaspitana jer da nisam pisala bih svoja misljenja bez uvijanja ovako samo tumacim tudje postove. :)

Ovo si ispricala zato sto je postavljacica teme dzangrizava dosadna i zlonamerna zenturaca (sa teme na pdf zene) i sto je sva srecna uspela negde da nadje podrsku svojoj zlobi i netolaranciji pa se sad siri po forumu radujuci se kad joj klimnu glavom dva tri lika sa Krstarice koji nemaju decu tog uzrasta a imaju kratko pamcenje. To joj je jedina podrska u zivotu za poslednjih devet godina, inace ljudi beze od nje kad je sretnu. Samo ti si lepo vaspitana devojka pa ne zelis da vredjas. I ja sam lepo vaspitana jer da nisam pisala bih svoja misljenja bez uvijanja ovako samo tumacim tudje postove. :)
Zahvaljujem.

E pa vidiš tema je upravo o tome da mlade mame i tate ne vode dovoljno brige o svojoj deci.

Poslednja izmena:
Nema potrebe da zahvaljujete dovoljno ce biti da mi ne pozovete policiju. :)

Tema je o tome kako svega ima u Bozijoj basti i ni o cemu drugom, da priblizim, tema je: Trla baba lan da joj prodje dan!

bye-1.gif

Gde je sad ova Sunčaja da pozove policiju i, možda, gradonačelnika da utiša ovu muziku sa Ade od koje trešti cela čukarička i novobeogradsla strana ceo celcijat dan. Nedelja je, treba da se odmorimo! Šta će bre Beogradu regata!
I da se naspavamo, jer smo noćas bili budni kad su one kretenčine, među kojima je i moj nevaspitani još-malo-pa-punoletni pubertetlija, ubacivali loptu u koš na košarkaškom igralištu između zgrada.
Mada, mogla bi to i naša dobra komšinica koja zove policiju skoro svake noći, ili makar u onim noćima kad bilo ko slavi rođendan, ili kad se mala deca igraju i galame u parku ispred kuće a roditelji celo toroču i loču po klupama.
Žao mi je jedino što je noćas zaspala čim im je zapretila da je pozvala policiju, pa nije videla kako onaj naš ludi komšija očas posla reši slučaj. Istrči čovek na teren u gaćama i sve vitlajući pištoljem drekne da će ih pobiti do jednog ko miševe ako odmah ne odu odatle. Kažu da se odmah i razbežali i da su one kuje koje ciče dok navijaju za njih bile glasnije nego ikada. I da su ulični psi lajali ko ludi. I da su mnoge komšije poizlazile na terase da vide kakva je to buka. Neki su roditelji čak izašli da povedu te kujice kući, jer stvarno je dosta bilo. Ona jadna to ništa nije videla, valjda je oborio prvi san.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back