Moj sin ima 16 meseci i polako prestaje da se budi nocu, ali sta smo sve pre toga prosli!!! Dodjemo mi iz bolnice-prvi dan kod kuce(prvo dete-nema iskustva) i on preplace celu noc-bukvalno od 21h do 6h. Svasta smo pomislili, dodje patronazna sestra, kaze sve je to ok, promena sredine, mleka i tako to. A to je tek bio pocetak. Grcevi su poceli od 14 dana(dotle je manje-vise spavao).Budjenje nocu, plakanje, nosanje po celu noc, a i danju nije bilo mnogo bolje. Uvece je oko 21h-posle kupanja pocinjalo plakanje pa do 23-24h. Posle bi malo zaspao. Bilo mi ga je tako zao, znao bi da se sav trese od bola i umora. A sta nismo sve probali: tople pelene, bebi temofor, arsenal cajeva, arsenal kapi svih mogucih i nista nije pomagalo. Super je napredovao, 1.2kg mesecno, na kontrolama zdrava beba, nist mu ne fali samo ima grceve! I tako je to trajalo 2-3meseca. Tek posle treceg je bilo malo bolje, a potpno prestalo sa 4-4,5meseca. Ali je nastavio da se budi nocu, valjda navika! E tu smo na scenu stupili mi! Moje jedino resenje je bilo- manje spavnja preko dana, naravno u granicama normale i zlatno pravilo-NEMA SPAVANJA POSLE 18h(kada je bio tako mali), a sada posle 17h i da odlazak na spavanje u 21h. Svaki put kada bih prekrsila dato pravilo bilo bi uspavljivanja po sat dva ili kada bi dosta spavao preko dana budio bi se nocu oran za igru. U svakom slucaju svako je dete prica za sebe, kod nas pali ova sema. Ja pre svega polazim od sebe-ako spavam popodne ili predvece-naravno da ne mogu da zaspim rano i ako se naspavam preko dana nocu ne mogu da spavam-veoma prosto! I jos jedna stvar, detetu treba primer-ako vi odlazite na spavanje kasno ne ocekujte od deteta da leze rano-on vas cuje u drugoj prostoriji-cuje da se nesto desava i hoce da ucestvuje u tome! Znaci na spavanje sa decom pa cete i vi biti naspavani kad se oni probude. Nemojte samo da postujete njihov ritam vec se i uklopite! Eto ja sam se bas raspisala, a imam jos mnogo toga jer smo prosli svasta, pa pitajte ako vas nesto interesuje. I ja imam mnogo pitanja, ali drugi put, jer sam sada bas preterala za prvo javljanje! Puno pozzz svima sa foruma!