Pitanja za iskusne mame - Pomozite!

Ja mislim da sam ukapirala zašto se moj Stefan stalno budi. Zato što jako nemirno spava, u krevecu se stalno udara u ogradicum između nas u krevetu nema dovoljno prostora... sad kad spava preko dana ostavljam ga na velikom bračnom krevetu i u stanju je da spava po 4 sata:shock: Toliko ne sastavi ni noću; a sve zato što ima prostora za ''manevrisanje''. juče sam došla da ga obiđem posle tri sata spavanja (inače spava po sat i po) i našla ga okrenutog za 180 mstepeni, na sasvim drugoj strani kreveta. Sve to u snu, ali pošto g aništ anije sputavalo - nastavio je da spava

malo dete mala briga velioko dete velika briga, ko ih ima nek su mu ziva i zdrava vesela pa neka se i bude nocu,pitajte vase mame kako su vas podizale i koliko su neprospavanih noci imale, vredi sve proziveti jer kad vas oslovi sa mama onda se sve zaboravi, rado bih se vratila u vase godine, sa svim vasim problemima koji su tako sitni da ih ne vredi ni pominjati, budite spremni na gore stvari kroz zivotkoje vas ocekuju, no sve je to normalno i prirodno
pozdrav smilja

Ja na zalost nenan lek za to. Imala sam isti problem sa mojim detetom. Samo strpljenja, mada znam da ga je tesko uvek imati. Isprobavaj sve moguce, nesto ce upaliti. Kupanje, setnja pred spavanje, ljuljanje u kolicima, mazenje, pevanje, pricice... nesto mora da uspe. i obavezno nadji nacin da jedno vece nedeljno makar dete uspavljuje neko dgrugi i ustaje muz, mama, svekrva... da ti mozes da se naspavas.

Htela bih postaviti vise pitanja sto se dece tice. Prvo: Sta uciniti da dete dobro spava nocu? Moja cerka ima 13 meseci. Spava mnogo lose. Cini mi se ne mogu vise da izdrzim. Rekose neke mame do godinu dana i bice ok. Prodje i godina. A sad jos gore spava. Prevrce se, budi, place, ustaje. A povrh svega ustane rano. Sizim! Uvece leze u 21h ,cak tu granicu nekad pomerimo i u 22h. Sta mislite da li treba biti dosledan tog casovnog odlazenja u krevet? Ne odstupati od onog "Devet u krevet"? Tokom dana je neispavana i nervozna. Spava dva puta danju ,prosek sat i po. Svakog dana ja isprobavam sta bi bilo najbolje. Kad da spava. Sve sam isprobala cak i samo jedno spavanje do 14h ,mucila sam je dok nije doslo 21h. Medjutim nista ne pomaze, cak tad jos losije spava. Dajte neki savet, kako vi sa vasom decom? Trece: Koja temperatura je idealna nocu za spavanje i sta oblacite deci za spavanje? Koliko su utopljena i da li im za spavanje oblacite carapice? Pozdrav za sve mame!!!!

Moj sin se pune dve godine budio na svaka dva sata...iako nisam dojila.
Mislila sam proći će....
Sad ima 7 godina i još uvek se budi, bar jednom u toku noći, da pije vode ili pređe kod mene u krevet.
Do prošle godine ustajao je vrlo rano, oko 6h....znači 6 godina tako...
Sada je malo pomerio pa ustaje oko pola osam - milina posle onoga...:lol:
Sve je to od deteta do detata...

Moj sin ima 16 meseci i polako prestaje da se budi nocu, ali sta smo sve pre toga prosli!!! Dodjemo mi iz bolnice-prvi dan kod kuce(prvo dete-nema iskustva) i on preplace celu noc-bukvalno od 21h do 6h. Svasta smo pomislili, dodje patronazna sestra, kaze sve je to ok, promena sredine, mleka i tako to. A to je tek bio pocetak. Grcevi su poceli od 14 dana(dotle je manje-vise spavao).Budjenje nocu, plakanje, nosanje po celu noc, a i danju nije bilo mnogo bolje. Uvece je oko 21h-posle kupanja pocinjalo plakanje pa do 23-24h. Posle bi malo zaspao. Bilo mi ga je tako zao, znao bi da se sav trese od bola i umora. A sta nismo sve probali: tople pelene, bebi temofor, arsenal cajeva, arsenal kapi svih mogucih i nista nije pomagalo. Super je napredovao, 1.2kg mesecno, na kontrolama zdrava beba, nist mu ne fali samo ima grceve! I tako je to trajalo 2-3meseca. Tek posle treceg je bilo malo bolje, a potpno prestalo sa 4-4,5meseca. Ali je nastavio da se budi nocu, valjda navika! E tu smo na scenu stupili mi! Moje jedino resenje je bilo- manje spavnja preko dana, naravno u granicama normale i zlatno pravilo-NEMA SPAVANJA POSLE 18h(kada je bio tako mali), a sada posle 17h i da odlazak na spavanje u 21h. Svaki put kada bih prekrsila dato pravilo bilo bi uspavljivanja po sat dva ili kada bi dosta spavao preko dana budio bi se nocu oran za igru. U svakom slucaju svako je dete prica za sebe, kod nas pali ova sema. Ja pre svega polazim od sebe-ako spavam popodne ili predvece-naravno da ne mogu da zaspim rano i ako se naspavam preko dana nocu ne mogu da spavam-veoma prosto! I jos jedna stvar, detetu treba primer-ako vi odlazite na spavanje kasno ne ocekujte od deteta da leze rano-on vas cuje u drugoj prostoriji-cuje da se nesto desava i hoce da ucestvuje u tome! Znaci na spavanje sa decom pa cete i vi biti naspavani kad se oni probude. Nemojte samo da postujete njihov ritam vec se i uklopite! Eto ja sam se bas raspisala, a imam jos mnogo toga jer smo prosli svasta, pa pitajte ako vas nesto interesuje. I ja imam mnogo pitanja, ali drugi put, jer sam sada bas preterala za prvo javljanje! Puno pozzz svima sa foruma!

Back